EZ ALJASSÁG!
2009. szept. 13.

<p>Hé, polgármester, azontúl, hogy amit a fenti indokolásban leíratott hazugság, megjegyezném, hogy a lőtéri kutyát nem érdekli a maga személyiségi joga ez ügyben!</p>

 

Napok óta heves indulatok kavarognak bennem! Olyan indulatok, amelyek igen csak ritkán jellemzőek rám. Kiváltó oka ennek most, egy szülői értekezletről, annak légköréről kapott hírtömeg. Ennek nyomán fogalmazódott meg bennem egy vélemény, amely alapján aljasnak nevezem a városvezetés tetteit.

Durva dolog valakiket aljassággal vádolni, de ennél csak durvább kifejezés jut eszembe, ha a Szent István Gimnáziummal szemben folytatott polgármesteri háborúra gondolok! Sajnos nem csak a polgármester véleménye és szerepe nevezhető aljasnak ez iskolával kapcsolatos döntésekért, nyilatkozatokért, hanem az Önkormányzat többségét adó tagjaié is!

Azért nevezem tettüket aljasnak, mert, (szerintem) nem elég, hogy törvénytelenségeket követtek el, és folyamatosan hazudoztak, ráadásul még(szégyentelenül markukba röhögve) neveletlen taknyosnak nézték a gimnáziumba járó diákok szüleit!

Azért nevezem tettüket aljasnak, mert egy jól működő iskola, kiváló, megbecsült tantestületét, minden ok nélkül, nemtelen bosszúvágytól vezettetve, SZÉTVERTÉK, TÖNKRETETTÉK!

Azért nevezem tettüket aljasnak, mert mindezt annak „elfedésére" akarták felhasználni, hogy ne látszódjon a trehány, nem törődöm munkavégzésük, melynek nyomán az iskola nem tudta 2007 szeptemberében időben kezdeni a tanévet! Ezért senki mást nem terhel a felelősség, mint az önkormányzati többséget, élén a polgármesterrel! Egyszerűen nem teljesítették időben a törvények által előírt fenntartói KÖTELEZETTSÉGÜKET! Öt évük volt rá! Az erre kapott pénzt persze felvették, még 2004-ben! El is költötték! Nem iskolára! MÁSRA!

Most pedig jöjjön a legfőbb indok, ami bizonyítja, hogy az aljas jelző enyhe kifejezés arra, amit a város vezetője és többségi követői az Önkormányzatban, tettek!

Ez indok mellett eltörpülnek az előbb felsoroltak!

Ez az indok az, ami felháborít minden jó érzésű embert, amennyiben valaki megismeri az önkormányzati többség jellemtelen lépéseit!

Ez az indok nem más, mint az, a számomra "KÖZTÖRVÉNYES BŰNTETT", amit a polgármester és csicskásai a diáksággal szemben elkövettek!

Erről a szerintem legfontosabb "BŰNTETTRŐL" mindenki megfeledkezett a jogos felháborodásai során! Ez a "BŰNCSELEKMÉNY" az, amely a legfájóbb az összes többi között!

Gondoljuk meg, egy magáról megfeledkezett városvezetés és szolgái, merő bosszúvágyból, ki tudja milyen módon „meghálált" opportunizmussal, a legfogékonyabb korban okozott kárt, tanuló, tanulni akaró ifjú embereknek!

Gondoljuk meg, hogy mit tettek ezek az önkormányzati képviselők, amikor aljas játékukkal megakadályozták sok diák nyugodt felkészülését az érettségi vizsgájukra, a jövőjükre!

Tucatnyi önkormányzati képviselőnek nevezett esküszegő, fiatalemberek életével szórakoztak, szórakoznak, ahelyett, hogy elvégeznék a fenntartói feladatukat, ígéretüknek, esküjüknek megfelelően!

Gondoljuk meg, a Szent István Gimnázium diákjai felnézetek tanáraikra és elhitték példájukat! Tanultak és alkottak e tanári kar útmutatásai alapján!

Jól!

És most?

Gondoljuk bele, Holló Ervin tanár úr helyett, aki a társadalom ismeretet is tanította, most olyan ember adhat órákat a Szent István Gimnáziumban, aki büszkén vallja, hogy azokat a honfitársait, akik nem fogadják el az ő történelmi felfogását, fel kell akasztani!

Igen FELAKASZTANI, az országzászló rúdjára!

Mi az, ha nem aljasság, hogy ilyen gondolatokat valló és hirdető önkormányzati képviselő, váltja fel Holló tanár urat? Gondolom tekintélyes baksissal honorálva „óratartó munkásságát"!

Ráadásul az iskola kinevezett „igazgatója" még örül is, és hálás is ezért!

Kinevezett „igazgató" minek örül Ön? Ennek a „színvonalnak"?

Gondoljuk bele, amikor az előző mindenki által tisztelt és elismert igazgatót leváltották, az szerepelt indokolásul, hogy idézem: „. Teret adott olyan törekvéseknek, amik súlyosan sértették a fenntartó érdekeit, illetve a polgármester személyiségi jogait(a 24 Óra napilapban megjelent igazgatói interjú, a tanévnyitó körüli anomália, az iskolai honlapon megjelenő, a polgármestert sértő szöveg stb.)"

 

Hé, polgármester, az iskola és annak vezetése nem a fenntartó érdekeit kell, hogy képviselje, hanem épp fordítva a fenntartónak kell képviselnie, szolgálnia az iskola, s így a diákok érdekeit! Ez akkor is így van, ha egy ismerethiányos polgármester, ezt képtelen felismerni!

Hé, polgármester, azontúl, hogy amit a fenti indokolásban leíratott hazugság, megjegyezném, hogy a lőtéri kutyát nem érdekli a maga személyiségi joga ez ügyben! Jelentéktelen egyén maga ahhoz, hogy ebben az ügyben az ön személyiségi joga mérvadó lehessen értelmesen és józanul gondolkodó emberek előtt!

A diákoknak igen, nekik van említésre méltó személyiségi joguk egy iskolával kapcsolatban! Ezt a jogot, a nyugodt tanuláshoz való jogot akadályozza folyamatosan egy akarnok, műveletlen polgármester, és az ő zsoldosai!

Most nagy levegőt vettem és ülök.

Ilyenkor mindig elő jön bennem, hogy jól látom-e a történéseket? Nem vagyok-e túlzottan elfogult? Kételkedem, hátha rossz a nézőpontom.

Tényleg, tisztelt mindnyájan, ismerve a történéseket, a benne szereplő embereket, igazam van, vagy csak az indulat szól belőlem, amikor azt írom:

EZ ALJASSÁG!