"Az elvárt járulék lehet, hogy törvényellenes"
2009. szept. 10.

<p>Az IPOSZ törvényellenesnek tartja, hogy egy kisvállalkozónak a szakmák szerinti nemzetgazdasági átlagbér után kelljen járulékokat fizetni, ezért az ügyben várhatóan az Alkotmánybírósághoz fordul. - erről a szervezet elnöke beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján Esztergomban, az országos elnökség ülése előtt.</p>

A rendezvénnyel az IPOSZ a XVIII. Magyar Kézművesség napját köszönti, egyúttal a kisvállalkozások talpon maradása érdekében 12 pontból álló követeléseket fogalmaz meg a kormányzat számára - tette hozzá Szűcs György.

Az iparosok szövetsége szeretné elérni, hogy egy új gazdasági stratégia mentén elkülönülten és gazdasági súlyának megfelelően kezeljék a családi és kisvállalkozásokat. A szövetség tagjainak 42.000 vállalkozása 200.000 alkalmazottat és 80.000 segítő családtagot alkalmaz. A tíz fő alatti kisvállalkozások biztosítják az ország foglalkoztatottságának egyharmadát - mutatott rá az elnök.

Az IPOSZ úgy véli, a kisvállalkozásoknak testreszabott támogatási és fejlesztési projektekre van szükségük, valamint a szakképzési rendszer erősítésére.