Megvezetve
Közélet
2009. szept. 9.

<p>Orbánt megvezette valaki. Nem kicsit, nagyon. A Fidesz elnöke a konyhán át lett becsempészve és kimenekítve, azért, hogy ne kelljen találkoznia azokkal az emberekkel, akik rá mint egy megváltóra vártak. Orbán félne? Nem hiszem. Nem akart találkozni a tőle segítséget kérőkkel? Nem hiszem.</p>

Minő fura véletlen, hogy egy nappal a demonstráció előtt a KÉSZ konferencián egy olyan bejelentést tettek, amely a hallgatóság jó részének azt sugallta, hogy itt bizony a tüntetés az Elnök úr ellen fog folyni. Biztos vagyok abban, hogy ezek az információk nem a szervezők agyából pattantak ki, hanem valaki tájékoztatta őket a várható eseményekről. Hogy ez az info fals volt, arról nem a keresztény értelmiségiek tehetnek, hanem valaki más.

Nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy kitaláljuk azt, hogy kinek az érdekét szolgálta a Fidesz vezérkar félretájékoztatása. Nagyon egyszerűen átlátható, hogy ki szerette volna a politikai túlélését azzal biztosítani, hogy itt kérem nem engem nem szeretnek, hanem a Pártot és annak vezetőjét.
Volt persze egy B-terv is: szervezetten odaszállított ellentüntetők egy kis csoportja, akik a Bajnai-féle oktatáspolitika ellen akartak tiltakozni spontán, hogy aztán a baráti szaksajtó ebbe az irányba tolhassa el a hírt. Nem igazán jött be ez sem.

A tiltakozók véleménye és a transzparensek egyértelműen igazolták: szó sincs itt a Párt és Orbán elleni tiltakozásról. Meggyes az akivel a gondok vannak.

Az a Meggyes aki kemény munkával mindent megtett a Szent István Gimnázium szétverése érdekében a leghátsó sorban kapott helyet a konferencián. Aztán csodálkozott, hogy az Elnök úrnak esze ágában sem volt vele pózolni egyetlen fotón sem, sőt még egy kézfogás sem jutott ki neki tőle.

Nem csoda ez, Orbánnak bizonyára úgy hiányzik az Esztergomot és Meggyest folyamatosan körüllengő cirkusz, mint mókusnak az erdőtűz.

Az imázs nagydíjas város és vezetője hosszú ideje csak botrányokkal tud a sajtóba bekerülni.
Ha csak az elmúlt nyarat nézzük, akkor elmondhatjuk bátran, hogy nem igazán illik bele a Fidesz által hangoztatott értékrendbe sem az, hogy pajszerral megyünk az asszony lakásába, majd alaposan ellátjuk a baját egy szoptató nőnek, sem pedig az, hogy magasról teszünk a jogerős bírósági ítéletekre. Nem nevezhető konzervatív viselkedésnek az sem, ha valamit lebontunk amire nincs engedélyünk, meg ha megfenyeget az egyik „emberünk" valakit, de alaposan. Amúgy az iskolákat is Bajnai "szokta szétverni és ellehetetleníteni", nem pedig a Fidesz egy embere. Na Esztergomban sok minden más mellett mindez megtörténhetett. Aztán csodálkozunk, hogy a kézfogás a „sok szép közös terv" ellenére elmaradt?

Meggyes helyében elkezdenék azon aggódni, hogy az előbb felemlegetett tervek nehogy esetleg valaki mással váljanak valósággá. Abban pedig szinte biztos vagyok, hogy Orbán ezt a nagy átverést nem fogja következmények nélkül hagyni.

(forrás)