És nem történt semmi...

És nem történt semmi...

2009. 09. 04. 3:47

Esztergom városában 605 napot sikerült jegyzőként dolgoznom. Koncepciós jellegű fegyelmi eljárásokat és tisztességesen lefolytatott munkaügyi pereket követően 897 napja helyezett vissza az állásomba a munkaügyi bíróság, ám Meggyes Tamás polgármester (országgyűlési képviselő, Fidesz-KDNP) nem kívánta végrehajtani a jogerős bírósági határozatokat. A jogalkotó hatalmi ág képviselőjeként nyíltan vállalta döntését (egy nyilatkozatában az Országgyűlés folyosóján is), miszerint fütyül a jogalkalmazó hatalmi ág döntésére. Ez a különös helyzet az Országgyűlésben is szóba került egy képviselői kérdés formájában ("Esztergom polgármestere a törvények felett áll?", 2007. június 2.).

A szerző Esztergom jog szerinti jegyzője

És nem történt semmi!

A korábban mindenki által félszeg, kicsit frusztrált embernek tartott Meggyes Tamásból politikussá válása után gyorsan átváltozott. Először lekommunistázta az ügyészséget, bűnözőnek nevezte a megyei rendőrkapitányt (ezért pénzbüntetésre ítélték), később pedig már országgyűlési képviselőként lehülyézte az igazságügyi minisztert, betegesnek nevezte a bírói gyakorlatot, bűncselekmény elkövetésével vádolta meg a közigazgatási hivatal vezetőjét. Ezek már pár éves ügyek, amelyeket elhomályosítanak a napi aktualitások, például az, hogy polgármesterünk illegálisan elbontatta a város közepén lévő Bástya áruház rámpáját és erre még büszke is volt.

És nem történt semmi!

Érdemes lenne egy műben feldolgozni M. Tamás tevékenységének vadhajtásait jogelméleti aspektusból, a jogalkotók és jogalkalmazók számára örök tanulságul. Ezzel szerintem az ő titkos vágya is teljesülhetne és bekerülne egy kicsit a történelembe, de a tankönyvekbe mindenképpen. Erre lenne is igény. Amikor 2006-ban a Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának egyik szemináriumára bevittem az egyik fegyelmi tárgyalásom hanganyagát, a diákok a felvétel lejátszása és hosszú döbbent csend után egymás szavába vágva magyarázták, miért nem lehet igaz, hogy ez Magyarországon megtörténhetett. Bizonyára előre megírt és felvett oktatási segédanyagot hallottak.

Egy ilyen mű megírása hozzám közel álló feladat lenne, de ahhoz, hogy "életszagú" legyen, vissza kellene jutnom a hivatalomba, és át kellene tanulmányoznom a vonatkozó iratokat, amelyekhez, ha mostanában nem találom meg a postaládámban, nem jutok hozzá. Már négy éve "hegyek mozognak" annak érdekében, hogy ne tudjam gyakorolni hivatásomat "a törvényesség biztosítását" Esztergom Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatalában. Rémálmaimban sem gondoltam, hogy idáig jutunk. Amikor megnyertem a pereket, csak egy bocsánatkérést vártam, egy kézfogást; de most már végig kell csinálnom, és le kell írnom mindent. Nemcsak hitem miatt, hanem azért is, mert a "Meggyes-jelenség" messze túlmutat önmagán, s már olyan sebeket kapott a város ettől a "folyamatosan ütésre emelt kéztől", amiket egyetlen demokratikus országban sem szabad eltűrni.

A fentiek megértése végett közreadom a döntésemhez vezető út kronológiáját.

2003. december elsején álltam munkába Esztergom jegyzőjeként. Már korábban is dolgoztam a városnak megbízási jogviszonyban. Hallottam, hogy a polgármester formabontó személyiség, de úgy véltem, bizonyára egy "szent őrült", akinek sok a rosszindulatú ellenfele.

2004 nyarán rossz sejtéseim támadtak néhány ügyben és egyre élesebb konfliktusaim támadtak a polgármesterrel.

2004 őszén egyre inkább az lett a meggyőződésem, hogy nincs jó olvasata a tapasztalataimnak, ha M. Tamás tudatában van a cselekedeteinek, az is baj, ha nincs, az is. Ekkor már "operatív jogi csapat" alakult a személyét vagy ellenfeleit érintő perekre és büntetőügyekre.

2005. február vége: Először kutatták át a szobámat (szabadságom alatt), nem sokkal azután, hogy törvényességi észrevételt tettem egy több százmillió forintos kötbér indokolatlan elengedése miatt.

2005. június: Egy hónapos kényszerszabadságra küldött M. Tamás. Ekkor zajlott egy általam jogellenesnek tartott közbeszerzési eljárás, melyben a műszaki előkészítést végző önkormányzati cég által vezetett konzorcium volt az "elő-erőnyerő". Ekkor kutatták át másodszor a szobámat.

2005. július: Ismét kényszerszabadságra küldtek, de nem mentem, tekintettel az aljegyző külföldi távollétére.

2005. július 28.: M. Tamás fegyelmi eljárást indíttatott ellenem három ügyben, úgy, hogy a döntés előtt meg sem szólalhattam. Felfüggesztettek a munkavégzés alól, a polgármester személyesen "segített elhagyni" az épületet, ahonnan azonnal kitiltatott. Még a személyes tárgyaimat sem tudtam elhozni.

2005. szeptember 6.: Az első érdemi fegyelmi tárgyalás. A tárgyalás jogszerűtlen levezetése után, a döntést követően 7-8 perc múltán - mindenki várakozásának megfelelően - újabb fegyelmi eljárást kezdeményezett ellenem a polgármester, ezúttal már 12 ügyben.

2005. október 18.: A második fegyelmi tárgyalás. A polgármester - a levezető elnök jogkörét visszaélésszerűen gyakorolva, jogaimban súlyosan korlátozva hivatalvesztésre vonatkozó határozatot hozatott a Fegyelmi Tanáccsal. Ekkor már nemcsak az én jogaimat korlátozta M. Tamás, hanem a fegyelmi tanácsot alkotó képviselőktől is megvonta a szót, kikapcsolta a mikrofont.

2007. február 27.: a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság másodfokú jogerős közbenső ítéletével helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, mely a fegyelmi döntéseket megsemmisítette, kimondta a rendeltetésellenes joggyakorlás tényét s visszahelyezett a munkakörömbe.

2007. március 8.: Lemásoltam az első- és a másodfokú ítéleteket minden képviselő és a tisztségviselők számára, megjelentem a testületi ülésen és annak szünetében kiosztottam az ítéletek szövegét. Ezután a polgármester zárt ülésre hivatkozva ki akart küldetni az ülésről, később valóban ki is záratott a teremből, ahol az én személyemről folyt a szó, nyilvános ülésen órákon keresztül.

2007. március 22.: Megjelentem a hivatalban, ahol véletlenül sikerült találkoznom a polgármesterrel, aki annak közlésére szorítkozott, hogy nem áll velem szóba és nem hajlandó velem együtt dolgozni. Még ezen a napon beadtam a végrehajtási lapot a cselekmény végrehajtása tárgyában. Azóta már néhányszor végrehajtási bírsággal sújtották a hivatalt. A polgármester egyszer ki akart dobatni a pribékjeivel a képviselő-testület üléséről is. Jogerős ítéletem van arról, hogy M. Tamás félrevezette a képviselő-testületet és kárt okozott Esztergomnak...

2009. május 5.: Megnyertem jogerősen az "esküs" pert is, tehát az a polgármesternek az utolsó gyenge hivatkozási alapja is megszűnt arra, hogy ne engedjen dolgozni.

Még mindig nem történt semmi!

Illetve történt. A távollétemben néhány milliárddal nőtt a város adósága. Esztergom lassan többet költ perekre, ügyvédekre és kommunikációra, mint szociális segélyekre. És még többet fog.

Ha továbbra sem történik semmi.

Forrás: http://nol.hu/lap/forum/20090904-es_nem_tortent_semmi

2009. 10. 15. 17:04

Amikor nem lesz mentelmi jog, évek szakadhatnak a polgármesterre! Ne feledje senki, az ügyekben egymás után lesz sorozatban visszaeső.

-Lesz, lesz lesz. Lesz még!...

2009. 10. 15. 16:58

Kezdem unni, hogy minden új Hídlap után feljelentésekkel kell a postára mennem.

2009. 10. 15. 16:53

Fenti cikk miatt M. Tamásnak  úgy látszik nem volt bátorsága helyreigazítást kérni, véleményem szerint, mert egyrészt minden szó igaz, másrészt mert "nem tesz neki jót "ha ellenem pert indít.

Ezúton is szeretném közölni, hogy legújjabb ellenem elkövetett bűncselekménye miatt is feljelentést teszek. Nem érdekel, hogy bebújik a mentelmi jog mögé.

Ami késik , nem múlik el....

 

2009. 09. 14. 22:55

 

Két lehetőség van: vagy felteszek minden bírósági határozatot a honlapra és akkor lelepleződik pl. az a hazugság (tényállás ? ) is , ami a legutóbbi K.t ülésen " vakon mint az ultiban"  megtárgyalásra került , vagy a szakemberekre bízom az elhanzottak  értékelését.

Hát... még  gondolkodom.

 

2009. 09. 09. 22:27

Kedves tücsökbogár!

Most olvastam, hogy most lesz fogadóórája Winkfein képviselőnek (Legalább Ő tart fogadóórát!). Menj el!

Az események között megtalálod, én is ott láttam.

Törölt felhasználó

2009. 09. 09. 13:15

Amíg a "bizalmi" tőke el nem fogy.

Törölt felhasználó

2009. 09. 09. 13:15

Egy újabb jobboldali párt szólalt meg többek közt Meggyes ügyei miatt, az MDF:

 

Úgy tűnik, az agyonhallgatás a Fidesz jól bevett eszköztárának része lett: eltusolták a fóti és nagykanizsai korrupció-gyanús botrányokat és hallgatnak az esztergomi polgármester tarthatatlan magatartásáról, hogy semmibe veszi tantestülete pedagógusainak szakmai álláspontját.

Meggyes csupa-csupa kellemetlenséget okoz a Fidesznek. Meddig tűrik?

 

2009. 09. 09. 11:06

http://www.nol.hu/velemeny/20090904-es_nem_tortent_semmi

 

A hozzászólásokat is olvassátok el, nagyon érdekes némelyik!

2009. 09. 08. 16:39

Én is ezt kérdezem: mi van a helyi szocikkal? Vannak?

Ha vannak, mutassák magukat valamennyire!

Ha egy szocialista polgármester vezette városban csak a tizede történne annak, ami itt, a fidesz már Strasbourgig vitte volna a dolgot. Egy nagy gond van: a szocik várják a sült galambot, de azt nem veszik észre, hogy a fideszesek hangyaszorgalommal dolgoznak, a szocik meg azt várják, hogy a választóik járuljanak hozzájuk, nem ők keresik meg a választókat. Ez a nagy baj.

Én még decemberben írtam egy e-mailt országgyűlési képviselőnknek, Winkfein Csabának, a visszaigazolás meg is érkezett az átvételről, de a mai napig nem méltatott arra, hogy válaszoljon. Még csak egy sablonos választ sem küldött, nem még érdemit. Úgy látszik olyan jól állnak szavazókkal, hogy ezt is megengedhetik maguknak. Nem veszik észre, hogy sokszor ilyen apróságokon is múlik, választáskor hova húzza az ember az x-et.

Szocik, ébresztő!!!

2009. 09. 08. 16:27

Itt egy újabb válasz, hátha hasznos lehet:

#296687| kapitan | 2009-09-08 15:58 | Válasz
Válasz KKata62 felhasználó #296565 számú bejegyzésére:

Tragédiátokat mélyen átérzem, de ez nem elsősorban baloldali kérdés, hanem
1) az oktatási tárca (Hiller István) és a gimnázium ügye;

2) a jegyző történetét döbbenten olvastam: ott Draskovics minsizter úrhoz, s a új főbírónk által vezetett Igazságszolgáltatási Tanács (de pontosan utána kell nézni a nevüóknek, elérhetőségüknek) és még Eu-ig is el lehetne menni.;

3) segítséget a tüntetők Orbántól és a jobbiktól vártak, várnak. Nincs Mátyás király sem álruhában, s 1-1 baloldali országgyűlési képviselő nem rohangálhat a fideszes önkormányzatoknál tüzet oltani.

De abban tökéletesen egyet értünk, hogy Magyarország egyik legszebb városkája olyan hírnévre tett szert, aminek eddig egy kamaszfiú (!) lett az áldozata, s több pedagógus, maga a polgármester felesége is.

A h elyi és országos sajtó sokat írt, de nem hatalmi ág, bármennyiore is szeretnék sokan.

Összességében ennyit jutott eszembe, s nagyon sajnállak Benneteket, csodálatos városotokat.

Mi van a helyi szocikkal? Vannak?

Törölt felhasználó

2009. 09. 08. 14:33

A Kapcsolat c. oldalon (www.kapcsolat.hu) írtam néhány észrevételt:

"Ha Szanyi Tibor tenni akar ezért az országért nem hagyja hogy ilyen ügyek megtörténjenek a mi demokráciánkban:
Kattints ide
Kattints ide
Kattints ide

A Fidesz elnöke szerint megoldást csak a kormánypárt adhat:
"Az MTI tudósítójának azt mondta: "ha a polgárok nem elégedettek az önkormányzat működésével, megoldást csak a kormányzattól remélhetnek.

ÉBRESZTŐ BALOLDAL! MAGATOK MELLÉ ÁLLÍTHATNÁTOK ESZTERGOMOT, HA MOST SEGÍTETETEK!
Megingott a féltve örzött bástya a jobb oldalon! Segítsetek! Nemes ügyet szolgálnátok!"

 

Hamarosan kaptam választ a bejegyzésre, figyelmetekbe ajánlanám:

Szerintem első lépésként - a nyilvánosság mind szélesebb körének tájékoztatása érdekében - e cikket át kellene vennie másodközlésre néhány országos lapnak, ajánlanám a Népszavát, a Népszabadságot és a Magyar Narancsot, az ÉS-t...

A sajátos pártvonatkozás azért érdekes, mert az olvasottakból és a helyi felháborodásból egyértelmű: a polgármester hatalmi tébolyban szenved, megfékezése nem a kormány, hanem saját pártja elsődleges feladata lenne.

Ha persze a karaktergyilkosságokra fordított energia mellett erre is jutna ereje a Fidesznek.

Egyetértek azzal, hogy Esztergomot, a Szt. Istvánt, az igazságot nem hagyhatja magára a baloldal. Még akkor sem, ha azon a bizonyos tüntetésen túlnyomó többségben voltak a Jobbik emberei.

Az igazság és a bűn sem pártfüggő. Még ha újra, meg újra meg is próbálják mindkettőt ilyen színben feltüntetni..."

Válaszom: "Ennél több médiában már nem is jelenhetett volna meg a rólunk szóló kétségbeesés története!"

Viszontválasz: "Ezt értem, és magam is olvastam a Népszabadság beszámolóját. Én azonban konkrétan a jegyző írásának átvételére gondoltam és azt szorgalmaznám, annak mindig nagyobb ereje van, mint egy - elfogultsággal, pártossággal vádolható - újságíró cikkének..."

 

Nosza rajta, keressetek kapcsolatot a Népszavánál és a Népszabadságnál a Jegyző írásához!

Törölt felhasználó

2009. 09. 08. 11:36

Csomor története megjelent a mai 24 ÓRÁban és a kemma.hu-n is.

 

A kedvenc részem:

Amikor én elkezdtem a polgármesteri hivatalban dolgozni, Meggyes Tamás (Fidesz) vékony jégen macska léptekkel járt, ma már páros lábbal ugrál rajta, és most olvadás van talán...

2009. 09. 08. 0:15

jogkövető magatartás...

 

elgondolkoztató, népkezdeményezéssel segítik az állampolgárok egy bírósági ítélet végrehajtását?!

Jogtörténeti különlegesség lenne demokráciánk történetében.

Talán van jogász ezen a fórumon akinek van véleménye észrevétele.

Milyen feladatai vannak az állampolgárnak, hogyan kell jeleznie problémáját és kinek..(KÖZIG Hivatalnak)....stb

Lehet, hogy ez lenne a felhalmozodott konfliktusok megoldásának kulcsa.....

 

2009. 09. 07. 22:44

Majd még ez lessz az oka,hogy a nyugdíjasok nem kapnak csokoládét,meg némi pénzt karácsonyra!

2009. 09. 07. 18:46

Hm, fogalmam sincs, de a gondolatmeneted alapján én sem rohanok befizetni szeptember 15,.-ig...

2009. 09. 07. 15:48

Azon tűnődtem ma, ahogy a kezembe került a gépjárműadó kivetéséről szóló papír, hogy vajon ha bíróság elé kerülne a rajta szereplő összeg behajtásának ügye, és én vinném azokat az iratokat, miszerint nem Marosi a város törvényes jegyzője, így a rá hivatkozó határozat valójában az én értelmezésemben egy hamis közokirat, az abban foglalt határozat nyomán kivetett adó befizetése emiatt nemhogy nem polgári engedetlenség, hanem egyértelműen jogkövető magatartás... szóval akkor mi lenne?

2009. 09. 06. 22:34

"

Hiszek a "törvényességben és a rendben".Mintha valaki nemrég hasonlóan pozicionált volna egy pártot.

Van egy rosz hírem: hirtelen sokminden eszembe jutott és le is fogom írni. "

 

 

Kedves Jegyző Úr,

 

legmélyebb tisztelettel és bizalommal - jelentem: erre várunk jó ideje. ALKALOM és APROPO van, igen kérem: használtassék ki már...

2009. 09. 06. 7:20

Tények:

Eddig két barátom hívott fel, hogy aggódik az egészségi állapotomért, mármint a jövőben bekövetkezhető baleseti sérülések vonatkozásában. Meg azt is mondta az egyikük, hogy a cikkem nam valami időszerű.

Annyiban tudnám Bibót aktualizálni, hogy az a demokrata, aki le tudja győzni félelmeit.  Nem tartom az írásomat valami hatalmas tettnek és nem kell benne semmilyen sanda szándékot keresni, ez csak a normális ember egészséges reakciója a "tomboló tébolyra".

Hiszek a "törvényességben és a rendben".Mintha valaki nemrég hasonlóan pozicionált volna egy pártot.

Van egy rosz hírem: hirtelen sokminden eszembe jutott és le is fogom írni.

Amikor oldalakon keresztül mocskoltak a Hídlapban, akkor "természetesen " az én véleményemet az ügyekről még fizetett hirdetésben sem voltak hajlandóak leközölni.

Persze most megint lesz olyan ügyvéd, aki aranyáron hajlandó lesz a téyek ellenére feljelentést írni. A pertaktikám egyszerű: tudom, hogy igazam van. A Btk. szerint a hamis vádért többet lehet kapni mint egy esetleges rágalmazásért, ha jól emlékszem tanulmányaimból.

 

2009. 09. 05. 12:00

Ma felhívtam a fiam figyelmét erre a cikkre,vasárnap megy az ausztráliai Magyar Házba,az ott élő magyarok is tudnak ennek a tetűnek a disznóságairól,és bár erősen jobboldaliak,de csak hüledeznek hogy ez nálunk megtörténhet.És bizony adnak a fidesznek is ,pedig szeretik  őket!Egyébként Ő is az Istvánban érettségizett.