Ahol hétfőn kezdődik a tanítás

Ahol hétfőn kezdődik a tanítás

2007. 09. 06. 9:46

Az esztergomi Szent István Gimnázium diákjai és tanárai augusztus 31-én még nem tudták, hogy mikor és hol kezdődik meg számukra az idei tanév. Annyi volt csak bizonyos, hogy a szeptember 3-i tanévnyitót a városháza dísztermében rendezik meg. A Népszabadság cikke.

A Szent István Gimnázium Esztergom belvárosában, a Kis-Duna sétányon lévő épületét 2004-ben visszakapta az egyház. A most kezdődő tanévben a Szatmári Irgalmas Nővérek rendjének iskolája működik az épületben. A 320 éves Szent István a kertvárosi Hell épületbe költözhet, amelynek a felújítása még nem fejeződött be.

A tanévkezdés bonyodalmairól Sitku Pált, a gimnázium igazgatóját kérdeztük, akitől azt a felvilágosítást kaptuk, hogy az önkormányzattal történt megállapodása értelmében a tanévkezdésről, a gimnázium további sorsáról Takács István, a polgármesteri hivatal sajtóreferense nyilatkozott.

A cikk teljes szövegét itt olvashatjuk: www.nol.hu

2007. 09. 08. 20:09

Erus írta: a hidlapos cikk kódolt fenyegetés, vagy talán nem is kódolt? Megkeressük majd a lázitókat... Szép boldog jövő

/ Ezek szerint az egész fórumos csapat lehet hogy lázitó,Talán máshol kellene keresni a problémát.Én is ráérek jövő hét végén

2007. 09. 08. 20:08

Erus írta: a hidlapos cikk kódolt fenyegetés, vagy talán nem is kódolt?

Szerintem abszolúte helytelen helyzetértékelés ami megintcsak a polgármester valóságtól való teljes elrugaszkodását támasztja alá. Erre szokták azt írni vicces helyeken, hogy "what's he smoking and where can I get some"...

2007. 09. 08. 20:06

a hidlapos cikk kódolt fenyegetés, vagy talán nem is kódolt? Megkeressük majd a lázitókat... Szép boldog jövő

Törölt felhasználó #43

2007. 09. 06. 18:35

hát pont ezért nyilatkozhat csak a hivatal és nem az iskola pl. ...

ferkap írta: KEZDEM NEM ÉRTENI AZ EGÉSZET

2007. 09. 06. 17:30

A Népszabadságban Viktor Sándor cikje alapján van egy kis problémám : Vagy az ujságiró nem jól adja vissza amit mondtak neki Vagy a nyilatkozó beszélt megint össze vissza . JÓ lenne ha végre tiszta vizet öntenének már a pohárba.----Gondolok a Balassa sulira meg a freskóra, MOST VÉGÜL IS HOL VAN AZ A FRESKÓ -------KI?????? MI????? akadályoz KIT ????_____ MIT?????? KEZDEM NEM ÉRTENI AZ EGÉSZET

2007. 09. 06. 15:08

Népszabadságból: "A Szent István Gimnázium szintén itt, a volt Balassa Bálint Általános Iskola helyét foglalhatja el. Az év elején az épület felújítása, átalakítása során eddig ismeretlen freskók kerültek napvilágra. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal határozata szerint felfüggesztették a munkát a falfestmények megmentése érdekében. Takács István tájékoztatása szerint e miatt hiúsult meg egyelőre a Szent István Gimnázium ebben az épületben történő elhelyezése. "

És ha év elején a freskókat nem találják meg, az István ma a Balassában van? Újra mondom: nem fér be. Varázsütésre megnagyobbodott volna az épület? A bővítésre kész vannak az új tervek? (A panteonost elvetették.) Hol lesz akkor végül is az István? Tudomásom szerint nem vonták vissza az a kb. májusi önkormányzati határozatot, hogy október valahányadikáig megvizsgálják, hogy a Dobóra rá- vagy melléépítve helyezik el véglegesen az Istvánt. A felröppent bottyános pletykákról már ne is beszéljünk. Ki hazudik megint? Ki kelt pánikot? Ki tájékoztatja a tényeknek megfelelően a nyilvánosságot? Messziről jött ember mindent elhisz.

2007. 09. 06. 11:53

Gigi írta:

Beaune írta: Ezt lehet érteni: a freskót nem a Balassában találták, de amíg a freskó-kérdés nem oldódik meg, nem tudják folytatni a felújítást, és a kereskedőknek továbbra is a Balassa épületében kell tanulniuk, nem mehetnek a felújított kanonoksori részre.

Én értem amit mondasz, meg olvasok újságot is, de az általam idézett néhány mondatnak nem ez az értelme:))

Bocs, igazad van. Akkor talán a Népszabadság fórumára kellett volna küldenem.:-)

2007. 09. 06. 11:46

Beaune írta: Ezt lehet érteni: a freskót nem a Balassában találták, de amíg a freskó-kérdés nem oldódik meg, nem tudják folytatni a felújítást, és a kereskedőknek továbbra is a Balassa épületében kell tanulniuk, nem mehetnek a felújított kanonoksori részre.

Én értem amit mondasz, meg olvasok újságot is, de az általam idézett néhány mondatnak nem ez az értelme:))

2007. 09. 06. 11:42

Ezt lehet érteni: a freskót nem a Balassában találták, de amíg a freskó-kérdés nem oldódik meg, nem tudják folytatni a felújítást, és a kereskedőknek továbbra is a Balassa épületében kell tanulniuk, nem mehetnek a felújított kanonoksori részre.

2007. 09. 06. 11:37

"A Szent István Gimnázium szintén itt, a volt Balassa Bálint Általános Iskola helyét foglalhatja el. Az év elején az épület felújítása, átalakítása során eddig ismeretlen freskók kerültek napvilágra. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal határozata szerint felfüggesztették a munkát a falfestmények megmentése érdekében. Takács István tájékoztatása szerint e miatt hiúsult meg egyelőre a Szent István Gimnázium ebben az épületben történő elhelyezése. "

Most akkor a Balassában találták a freskókat????:)

2007. 09. 06. 11:34

Akkor most hol is? Megint a Balassában? Nem a Bottyánban, nem a Dobóhoz építve?

2007. 09. 06. 11:33

A sajtóreferens hangsúlyozta: semmilyen körülmények között nem tolódhat el a tanévkezdés.

Mi nem tolódhat el? Tanévkezdés állítólag az országos és helyi évnyitóval megkezdődött. A tanév ugyanis egy önálló dolog, önkormányzati rendelet-függetlenül. Az iskolakezdés, mint fogalom is egy önálló dolog, az is elkezdődött, merthogy tesznek-vesznek a semmiben, épület nélkül, szanaszét, de azért tesznek-vesznek.

Netán az oktatás kezdetéről lehetne szó - ez talán tizedikén kezdődhet, ha tizedikén kezdődik.

Kommunikációs szakértői fogalomzavar, a'la Sajtóreferencia von Önkormányzat, vagy új fogalomalkotások, Kazinczy után szabadon ? Lehet ez kérdés? Válasszatok - de ha lehet, akkor most már kedvetekre... :)

2007. 09. 06. 10:59

Gratulálok Takács Istvánnak! A 2007. évi mesemondó verseny első helyezettje nem is lehetne más, mint a mi kedvenc sajtóreferensünk, Takács István. Jó a felvezetés: "Takács István az előzményekről elmondta: az önkormányzat 2004 májusában megállapodott a Medgyessy Péter vezette kormánnyal egy 10 évre elosztott, 1,6 milliárdos egyházi kárpótlási csomagról több oktatási épületegyüttes átadásáért. " A közepe, ami senkit nem érdekel (de így is szépen csavarja): "A Szent István Gimnázium szintén itt, a volt Balassa Bálint Általános Iskola helyét foglalhatja el. Az év elején az épület felújítása, átalakítása során eddig ismeretlen freskók kerültek napvilágra. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal határozata szerint felfüggesztették a munkát a falfestmények megmentése érdekében. Takács István tájékoztatása szerint e miatt hiúsult meg egyelőre a Szent István Gimnázium EBBEN (saját kiemelés) az épületben történő elhelyezése." Jön a gonosz kivitelezőfarkas: "A 200 milliós munkát valamennyi engedély beszerzése és az eljárás lefolytatása után, júliusban kezdhették meg. A felújítást a kivitelező azonban nem tudta szeptember elsejére befejezni." De jött a megmentő önkormányzat: "Augusztus utolsó napjaiban, a polgármesteri hivatal közbelépésére, a kivitelező áttért a folyamatos munkavégzésre - mondta Takács István. Az épületet már rákapcsolták a víz- és csatornahálózatra, valamint megkezdődött a bútorok szállítása is." (milyen bútorok???) És a megoldás: "Ezt követően néhány napig tartanak majd az ilyenkor szokásos tanulmányi kirándulások, majd a jövő hétfőn végre megkezdődhet a tanítás." (tanítás=tömbösített testnevelésórák, ahol pakolni fognak a diákok) Köszönjük Takács István, megint nagyot alkottál.

2007. 09. 06. 10:42

Takács István ismét akcióban...

Ezt követően néhány napig tartanak majd az ilyenkor szokásos tanulmányi kirándulások, majd a jövő hétfőn végre megkezdődhet a tanítás.

A sajtóreferens hangsúlyozta: semmilyen körülmények között nem tolódhat el a tanévkezdés.

Majd meglátjuk. De milyen szép lesz majd kedden a címlapon, hogy 'Takács István hazudott'.

2007. 09. 06. 10:22

dsarosi írta: Akkor ennek sincs sok értelme. Itt egy igazgatónak se lehetnek saját mondatai...

Szerintem a mi kommentjeinket is Takács Úrnak kellene megfogalmaznia. Sokkal nagyobb lenne itt a rend.

2007. 09. 06. 10:20

A tanévkezdés bonyodalmairól Sitku Pált, a gimnázium igazgatóját kérdeztük, akitől azt a felvilágosítást kaptuk, hogy az önkormányzattal történt megállapodása értelmében a tanévkezdésről, a gimnázium további sorsáról Takács István, a polgármesteri hivatal sajtóreferense nyilatkozott.

Akkor ennek sincs sok értelme. Itt egy igazgatónak se lehetnek saját mondatai...