Magyar Termék Nagydíjas a Suzuki Splash
Gazdaság
2009. szept. 2.

<p>A Splash, a Magyar Suzuki Zrt. legutóbbi modellje elnyerte a Magyar Termék Nagydíj® kitüntető címet. A Magyar Termék Nagydíj® olyan versenyképességi mutatókat jelképez, mint a tudás, az innováció és a minőség. A védjegyet viselő termékek és szolgáltatások - a gyártók és a forgalmazók fogyasztók iránti elkötelezettségének jeleként - az önként vállalt minőségi garanciát is kifejezik. A Magyar Termék Nagydíj® ünnepélyes átadására 2009-ben tizenkettedik alkalommal került sor, a Parlament felsőházi termében.</p>

A Magyar Termék Nagydíj® pályázat civil kezdeményezés, amely a minőségtudatos szemlélet elterjesztését tűzte ki legfőbb feladataként, ezzel is segítve a minőségi követelményekre fogékony fogyasztói magatartás kialakulását. A kitüntető cím viselői olyan kiemelkedő, a gazdasági fejlődést szolgáló termékek, amelyek a tanúsított magyar minőség iránti elismerést és elkötelezettséget fejezik ki. A Magyar Termék Nagydíj® által szimbolizált innováció és aktív minőségpolitika alkalmazása a megbízható, kiváló minőségű termékek esetében az egyik fontos kivezető út lehet a globális gazdasági válságból.

A Suzuki Splash jelölésekor a „Gépek, berendezések, eszközök, járművek" kategóriában előfeltétel volt, hogy a gépjármű Magyarországon gyártott és forgalmazott, sorozatgyártásra alkalmas késztermék legyen. A Splash esetében Magyarország az egyetlen európai gyártóbázis, ahol előállítják a járművet, többségében az európai piacokra, ám a tengerentúlra is szállítva. Ami a Splash külső jegyeit és vezetési paramétereit illeti, világszerte nagy népszerűségnek örvend.

A modern tervezésű, univerzális kisautó kiváló társ az Európában megszokott városi élet mindennapjaiban; nemcsak külseje vonzó, hanem fogyasztása is gazdaságos. A modellt teljes körű biztonsági berendezésekkel szerelték fel, és a technológiai újításoknak köszönhetően rengeteg tárolási lehetőséget és kényelmet biztosít. Szén-dioxid-kibocsátása, amely csupán 120g/km, megfelel a legfrissebb európai előírásoknak és egyúttal kielégíti a környezettudatos vásárlók igényeit is.

A Magyar Termék Nagydíjat® a Magyar Suzuki Zrt. nevében Hisashi Takeuchi vezérigazgató és dr. Urbán László vezérigazgató-helyettes vette át a Parlament felsőházi termében.

(forrás)