A polgármester és a sofőr cége

A polgármester és a sofőr cége

2009. 09. 02. 12:21

Vajon milyen titkokat rejthet egy olyan cég, melynek tulajdonosa Esztergom polgármestere, alpolgármestere és az a közúti személyszállítással foglalkozó vállalkozó, aki többek között  az élményfürdőbe szállítja úszásoktatásra a diákokat, és nem mellékesen az esztergom-kertvárosi részönkormányzatnak is tagja?

2009 februárjában alakult meg a Mentest 2009. Képző és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság Esztergomban, melyet 600 ezer forint  alaptőkével három közszereplő magánszemély - Meggyes Tamás, országgyűlési képviselő és Esztergom polgármestere, Knapp János Pál, alpolgármester és Pataki István, az esztergom-kertvárosi részönkormányzat tagja - alapított.

A Kft. fő tevékenysége "máshová nem sorolt egyéb oktatás", tevékenységi köre ezen kívül a járművezető oktatásra, szárazföldi személyszállításra, városi-elővárosi személyszállításra, közúti áruszállításra és saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadására terjed ki.

A cég ügyvezetője az egyik tulajdonos, Pataki István akinek a neve onnan lehet ismerős, hogy már korábban is több millió forint értékben kapott megrendeléseket a város cégeitől, vagy magától az önkormányzattól. Neki köszönhető az idén márciusban kirobbant Iskolabusz botrány - amikor Pataki azt hazudta üzlettársainak, a város polgármesterének és alpolgármesterének, hogy az általa (talán egy másik cégben (?)) üzemeltetett búbánatvölgyi iskolabuszt kora reggel rendőrök állították meg és igazoltatták a 11-es út külterületi szakaszán. A hazugságra hamar fény derült: a megvádolt ellenzéki képviselők a rendőrségtől azt a tájékoztatást kapták, hogy semmilyen igazoltatásra nem került sor aznap reggel. Végül Pataki a Hídlapban közzétett nyilatkozatában volt kénytelen bocsánatot kérni a hazugságáért üzlettársaival egyetemben a hatóságoktól.

Pataki egy korábbi alvállalkozója is mesélt a Szeretgomnak arról, hogy milyen erkölcstelen üzleti módszert alkalmazott vele szemben a részönkormányzat tagja. A férfi elmondása szerint évekkel ezelőtt az esztergomi önkormányzat néhány tagját fuvarozta el Erdélybe, Vargyasra - Pataki helyett, aki elvállalta ugyan a munkát, de saját maga nem tudta volna teljesíteni a szerződést. Az alvállalkozó örült a munkalehetőségnek, teljesítette is a fuvart, majd kiállította a számlát és várt. Végül évekkel később, polgári perrel fenyegetve sikerült behajtania Patakin az adósságot, kamatok és költségek nélkül - holott a részönkormányzat tagja azonnal számlázott és a város is azonnal fizetett neki.

Ugyancsak Pataki nevéhez köthető az általános iskolás osztályok úszásoktatás órájához nyújtott személyszállítási szolgáltatás, melynek keretében az ő érdekeltségi körébe tartozó vállalkozás szállítja az élményfürdőbe és vissza a gyerekeket. Emlékeztetőül: Esztergom Önkormányzata, élén Meggyes Tamás polgármesterrel és Knapp János alpolgármesterrel összesen 269 millió forintért rendelt meg úszásoktatást a saját tulajdonában lévő élményfürdőtől, melyhez a közbeszerzési hirdetmény szerint alvállalkozók szolgáltatását is igénybe kívánja venni, "oktatói tevékenység, szállítás" tevékenységi körben. Merő véletlen lenne, hogy a Mentest 2009 Kft. tevékenységi köre pontosan ezt a két tevékenységet tartalmazza? Vajon Pataki István ügyvezető és a 269 millió forintos közbeszerzés keretében az élményfürdőnek alvállalkozó Pataki nem érzi, hogy valami nagyon nem kerek ebben a történetben?

Folytatjuk.

2009. 11. 17. 20:34

Meggyesnek már évek óta fáj a foga a tömegközlekedés bezsebelésére. Biztos azt is nagyszerűen csinálnák, mint mindent amit eddig kézbe vettek. (lásd hajózás, szemétszállítás, stb)

A Tesco pályaudvar azért nem épül, mert azt szeretné elérni, hogy a Volán semmilyen módon ne kerüljön bele. Évekkel ezelőtt a képviselőtestületi ülésen vérre menő vitát folytatott az általa felkért egyetem szakemberével, (miután nem fogadta el a Volán által készíttetett terveket), mert nyílván ő tudta jobban, hogy hány beálló kell a zökkenőmentes pályaudvari működéshez. Na majd éppen ezt ne tudná. De csak néztem, hogy mit nem hisz magáról. És ott kelett ülni és órákon át hallgatni Moderálva  akincilar mert a szakértő nem azt az eredményt hozta ki ami neki tetszett volna.

De nem úgy van az, ahogy ti gondoljátok.

Az úgy van, hogy ha a szocialisták akarnak valamit, az hülyeség, trükkös privatizáció, pénzlenyúlás, országveszejtés.

Ha ugyanazt fideszes akarja, az maga a haladás, az erkölcs, és a többi.

Törölt felhasználó

2009. 11. 17. 10:33
skorpioarc

2009. 11. 02. 13:09

Szerencsétlen.És Csomornak mennyi pénzes melót osztotok le a pénzünkből? Akkor meg?

Inkább a munkabérének fejében engedni kéne a jegyzői feladatának teljesítését.

 

Eredeti méret

2009. 11. 02. 12:54

Eddig azt hittem csak egy egyszerű kis szimpatizáns.

Megélhetési szimpatizáns. A legrosszabb fajta...

Törölt felhasználó

2009. 11. 02. 12:36

5 évre ezt a lapot? Az nehéz lesz.

Mi a feltételezés a KONKRÉT Mentest ügyben? Meggyes&Knapp&Pataki. Akkor?

 

Törölt felhasználó

2009. 11. 02. 12:33

Nézze vissza akár öt évre ezt a lapot. Egyetlen "megállapítása" nem álta meg a helyét csak feltételezés és hazugság. Akár most nézze végig a cimeket. Egytől egyig feltételezés, ilyenekkel hülyítik az olvasót. Igazságtartalma nincs csak sugallnak.

Törölt felhasználó

2009. 11. 02. 12:29

Aztán tőlem te azt feltételezel, amit akarsz. Ha gondolod álmodhatsz megint iskolabusz eltérítéseket, az sem érdekel.
A kettős mérce azonban továbbra is fennáll.

 

Törölt felhasználó

2009. 11. 02. 12:15

Csomor úrnak hány cége van?? Mi az oka hogy Bejó ur ennyire szívén viseli a sorsát?? Csak nincs összefüggés az előző reagálásomban feltett kérdéssel?? Az a gyanúm, feltételezésem hogy igen van összefüggés.

2009. 11. 02. 12:15

Mellé beszélsz. A jegyzőnél felháborodnak a cégeken, a polgármesternél miért nem?

2009. 11. 02. 12:11

Teljességgel lehetetlen,hogy értesz valamit. Különösen a Mentessel kapcsolatos dolgokat. Ott nincs mit érteni.

Semmit nem csinálnak, semmilyen szakhatósági engedélyük sincs , amióta létrehozták NULLÁN megy a cégük. Múlt hét péntekjén estek át egy apeh ellenőrésen (bejelentésre) és MINDENT RENDBEN TALÁLTAK, megállapították: semmilyen tevékenységet nem végeznek!!!

Innen kezdve te is Bejó úr is szerintem tehettek egy szivességet nekik.

Inkább Bejó úr arra reagáljon mibe kerültek , tegnap a tv-ben elhangzott HVG,rtl,tv2 cikkek, riportok nekik és ki fizette?? Számla van róla??

2009. 11. 02. 11:09

Jól van most már értem !!!!!

Venci miért védi foggal körömmel  kenyéradó gazdáit. Eddig azt hittem csak egy egyszerű kis szimpatizáns.

Törölt felhasználó

2009. 11. 01. 12:25

Lefutott az első adása az ETV-n a 18+ című politikai pornóműsorra. A szerkesztők nem kicsit hajaznak a HírTV Célpontban című valamijére.

Van egyfajta perverz báj abban, hogy dr. Csomor cégeit is pellengérre állítják:

Vajon Csomor úr nem tudja, hogy mit jelent Horn Gyula híres, hírhedett mondata: Van ami törvényes, de nem etikus?
Vajon Csomor úr nem érti, hogy miért nem fogadható el az a válasz, hogy cégeinek nincs köze Esztergomhoz, miközben neki van?
A törvény kétségtelenül nem tiltja, hogy valamely köztisztviselőnek tulajdona legyen vállalkozásokban, de a törvényalkotó is tévedhet.
Magasabban jegyzett köztisztviselőknek, például miniszternek, miniszterelnöknek hivatali idejére meg kell vállnia tulajdonától, lejjebb akkor miért nem?

A tisztelt szerkesztő és műsorvezető úr bizonyára nem értesült a Mentest 2009. Kft-ről, amelynek három tulajdonosa Meggyes Tamás polgármester, Knapp János Pál alpolgármester és Pataki István a kertvárosi részönkormányzat tagja.

Bizonyára nem hallottak az érintettek arról, amit Horn Gyula mondott: Van ami törvényes, de nem etikus. :) Arra gondolni sem merek, hogy a mérce esetleg kettős itt is.

2009. 09. 19. 19:22

Csak nem annál,aki nem fizeti ki az alválalkozót!Illetve csak kényszer hatása alatt egyenlíti ki a számlát?Na de van illyen vállalkozó a látókörünkben?

Törölt felhasználó

2009. 09. 19. 17:41

Még okosabban gondolkodva: egy másik cég, aki kiadja egy harmadiknak alvállalkozásba, aki a sofőröket valahol továbbképezteti majd...

Törölt felhasználó

2009. 09. 19. 17:36

Okosan gondolkodva, egy másik cég, aki kiadja alvállalkozásba a melót.

 

2009. 09. 19. 12:47

Most olvastam a HÍDLAP-ban a pályázati felhívást a "helyi menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásainak ellátására"!

Tippeljünk ki lesz a nyertes ?

 

 

Eredeti méret

Törölt felhasználó

2009. 09. 19. 7:05

A Nemzet Örökös Miniszterelnöke gyerekeinek meg fegyveres bébiszitterük volt iskolába szállító szolgálati terepjáróval...

Törölt felhasználó

2009. 09. 18. 23:07

Esztergomban alaptartozék a gyerekülés m1s autójában... meg másokéban is. Drágáim....

 

Lukasenko

2009. 09. 18. 23:03

http://index.hu/belfold/2009/09/18/emlekezetkiesese_lett_a_hunvald_tanacsadojanak/

 

"Emlékezetkiesése lett a Hunvald tanácsadójának

Index  2009. szeptember 18., péntek 16:57

Biciklibalesetben fejsérülést szenvedett a VII. kerület február óta előzetesben lévő polgármesterének jogi tanácsadója. Máriási Károly azóta orvosilag igazoltan amnéziában szenved. A Magyar Hírlap szerint az idős jogász hozta az üzenetet a börtönbe zárt Hunvaldtól, hogy az önkormányzatnál ne bízzanak egykori sofőrjében. A polgármesteri sofőr, akit azóta elbocsátottak, a lapban tálalt ki a Hunvald hivatali autózási szokásairól.

Az Index információi szerint nem emlékszik az utóbbi évek történéseire a VII. kerületi önkormányzat jogi tanácsadója. Máriási Károly az ingatlanügyletek miatt féléve letartóztatott Hunvald György MSZP-s polgármester bizalmi embere volt.

Az önkormányzati alkalmazásban álló idős ügyvédet a nyár végén kerékpározás közben érte baleset, úgy tudjuk Keszthelyen. Máriási Károly a biciklis balesetben elszenvedett sérülései miatt kórházi ápolásra szorult, majd kiderült, hogy komoly emlékezetkiesése van.

Máriási neve a Magyar Hírlap pénteki cikkében [1] került elő, amelyben Hunvald György egykori hivatali gépkocsivezetője beszélt a polgármester ügyeiről. Kerestük az önkormányzatnál, ahol azt a felvilágosítást adták, hogy hetek óta betegállományban van.

A sofőrrel készült interjú azt állítja, hogy a szocialista önkormányzati vezető gyakorlatilag folyamatosan magán célokra használta a kerület által biztosított Peugeot 607-est. Golcsa József szerint kivételezett helyzete akkor rendült meg az önkormányzatban, amikor a polgármester áprilisban a börtönből Máriásin keresztül azt üzente, hogy „Józsiban már nem szabad megbízni”.

Golcsa azt mondta, hogy addig a korábbi szokásoknak megfelelően a Hunvald-család rendelkezésére állt, többnyire a gyerekeket fuvarozta iskolába, edzésre, este pedig haza. De állítása szerint kirúgásához az vezetett, hogy az ügyészségi tanúkihallgatás alkalmával nem működött együtt a Hunvald embereivel, akik szerették volna, ha ügyvéd jelenlétében megy be a nyomozókhoz, vagy legalább kihozza vallomása jegyzőkönyvét.

A gépkocsivezető most kitálalt a Magyar Hírlapnak, és többek között arról mesélt, hogy Hunvald idején voltak napok, amikor háromszor kellett fordulnia a hivatali autóval a főváros és a polgármester keszthelyi nyaralója között. Golcsa szerint ő vitte a polgármestert külföldi utakra is Svájcba, Monacóba, Olaszországba."

2009. 09. 15. 21:21

A Kft. fő tevékenysége "máshová nem sorolt egyéb oktatás", tevékenységi köre ezen kívül a járművezető oktatásra,


Ennek örömére kitesznek egy olyan tábla kombinációt, hogy : Mindkét irányból behajtani tilos, amit feloldanak x és y óra között ( tehát a feloldás ideje alatt bárki behajthat), alatta egy útszűkület tábla, ez alatt pedig egy lakó,pihenő övezet tábla( amely hatálya alatt semmiféle átmenő forgalom nem lehet) . Na tanonc döntsd el, hogy mit teszel!

Jó kis vezetősége van ennek a cégnek, ha a főállás területén meg ilyen kombinációk virítnak. Milyen színvonalú oktatás lesz, jó ez a reklám?