Orbán Viktor Esztergomba jön!

Orbán Viktor Esztergomba jön!

2009. 08. 28. 23:48

Szeptember 6-án, vasárnap reggel 9 órakor Orbán Viktor előadást tart a Vármúzeumban (Szent István tér 1.)

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége jubileumi találkozója neves előadókkal

 

meghivo_belso_vegleges.pdf

Törölt felhasználó #630

2009. 09. 08. 23:29

Így kell, együtt kell mozdulni párthovatartozás nélkül! De sosem lehetünk elégedettek addig, míg el nem érjük a célunkat. Ahhoz viszont nem elég csak beszélni, de tenni is kell. Mi, polgárok, akár a vasárnapihoz hasonló tüntetéssel, de a képviselőknek, pártoknak is volna tennivalójuk, nem  kevés.

A Jobbik elkezdte...

 

2009. 09. 08. 22:08

Kedves tücsökbogár!

Ezt most találtam:

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=94523

Itt is, a mai adásban is, Nyíri Attila (MSZP) képviselő nyilatkozik.

Nézd meg, hallgasd meg érdemes...

 

 

2009. 09. 08. 21:36

Kedves tücsökbogár!

Megnéztem, hogy hol találhatóak ezek az anyagok, mert emlékeztem rá, hogy itt is olvastam őket.(Mivel én is főleg innen tájékozódom!)

Olvasd el a mostani testületi ülésről szóló anyagot, és a 24 óra honlapját (www.kemma.hu). Ott elolvashatod ezeket...

Tényleg érdemes előbb tájékozódni, aztán írni....

 

 

2009. 09. 08. 19:58

Az MSZP most azzal teheti a legtöbbet, ha komolyan veszik amit Viktor mondott, és nekiállnak ők megoldani a problémát.

Ja, és nincs lehetetlen, csak tehetetlen!

2009. 09. 08. 19:23

Az MSZP most azzal teheti a legtöbbet, ha komolyan veszik amit Viktor mondott, és nekiállnak ők megoldani a problémát.

Én a mai napot Tatabányán töltöttem. Reggel 9-től Meggyessel volt randi, ő a magánvádló én az egyik vádlott (Csomor a másik). Jó 20 percet töltöttünk a polgármesterrel egy légtérben a folyosón kettesben, jelentem a Tatabányai Városi Bíróság alagsorában van rendes 3G vétel, lehet rendesen mobilnetezni - ha valaki arra járna és nem akarna tudomást venni arról, hogy ott van még egy lény mellette a folyosón követheti a példámat és végigolvashatja a Szeretgomos kommenteket:).

Ez az ügy végzéssel zárult, Csomor ellen megszüntette az ügyet a bíró, ellenem meg felfüggesztette - arra az ügyészségi vizsgálatra hivatkozva, amivel kapcsolatban az ügyészség elvitte a sajtóper teljes anyagát a megyei bíróságról. Meggyes fellebbezett a Csomor elleni megszüntetés miatt, én meg fellebbezek, hogy ne felfüggesszék, hanem szüntessék meg ellenem is a vádat. Nevetséges, hogy polgári perben már bebizonyítottuk, hogy amit állított a cikkben Csomor az valós tény, erre még nekiállnak vegzálni ugyanazon tényállás miatt rágalmazás vádjával és a Tóth M. nevű ügyvéd olyan kérdést tesz fel nekem, hogy "de ugye elsőfokon más volt az ítélet, mint másodfokon?". Ja, az elsőfokot 80%-ban buktátok Gáborom és Tamásom, a másodfokot 100%-ban. És utóbbi a jogerős. Namindegy, most fellebbezek, fizetek megint 6000 Ft-ot illetékbélyegben, aztán folytatjuk a megyei bíróságon - még jó, hogy vállalkozóként szabadon alakítom magamnak a munkarendemet.

Délután folytatódott a nyilvános adat kikérése miatti polgári perünk, ahol felperes vagyok. 15 nap múlva lesz ítélet, a bíró teljesen jó fej volt, szerintem élvezte a tárgyalást, azt mondta újdonságként hat ez az ügyfajta, mert nem nagyon találkoznak vele.

És igazából itt szeretnék visszakanyarodni a mondandóm elejéhez.

Miért Meggyes hatalomrakerülésének 10. évében jut egy esztergomi polgár (most nézzétek el nekem, hogy momentán Kecskeméten van lakható lakásunk, és fizikailag többet vagyok az alföldön, köszi) eszébe, hogy van nekünk egy adatvédelmi törvényünk ami szerint az átlag írástudó polgár gyakorlatilag bármilyen közérdekű adatot kikérhetne az esztergomi önkormányzattól? Tényleg bárki. Nagyon sokmindent.

Tudjátok mi derült ki?

Az esztergomi önkormányzatnak NINCS a törvény által előírt szabályzata a közérdekű adatok kikérésének kezelésére. 1992-es a törvény ami ezt előírja!!! 13 éves voltam akkor, most 30 vagyok!!! És ezt az alperesi képviselő egy pár soros beadványban közölte a bírósággal, miután a bíró kiszúrta a törvényben az ezt előíró paragrafust és az előző tárgyaláson meghagyta, hogy csatolja az alperes legközelebb.

Na, szóval mindenki, akinek az elmúlt 10 évben lehetősége lett volna odafigyelni és a gyanús dolgokat kikérni az önkormányzattól az most írjon be magának egy nagy fekete pontot.

Mert nem csak Meggyes lehet ebben a jelenlegi helyzetben hibás, hanem ti is, akik hagytátok idáig fajulni a dolgokat.

2009. 09. 08. 19:06

Szerintem széleskörű összefogásról beszéltünk Szent István ügyben. Jó lenne legalább ebben a témában a pártos acsarkodást befejezni.

A jobbik megkapta az elismerő nyilatkozatokat a korrekt szerep vállalásáért a szimpátia tüntetéssel kapcsolatban. Ne romboljuk le ezt, ilyen, más pártokat lekicsinylő hozzászólásokkal.

A megosztás sehová nem vezet Szent István ügyben!

2009. 09. 08. 17:31

A lehetőségeiket figyelembe véve, a helyi Jobbik 100X többet tett, mint az MSZP az István ügyében!

Hozzáállásról nem is beszélve.

2009. 09. 08. 17:03

Kedves Egomipolgar!

Köszönöm a tájékoztatást, most már legalább erről is tudok. Annyit fűznék ehhez hozzá, hogy legalább a rendelkezésre álló fórumokon /Szeretgom, Egominfo/ tájékoztassák az embereket az ilyen esetekről, hogy tudjunk róla. Továbbra is állítom, nagyon nagy baj van mind a helyi, mind az országos mszp-s kommunikációban. Mibe lett volna valamelyik helyi szoci képviselőnek feltenni a Szeretgomra, hogy kikérték az anyagot, de nem kapták meg. Nézzenek utána, milyen jogi lehetőségeket lehet igénybe venni és lépjék meg azokat. Ha kell, fogadjanak ügyvédet, aki a jogi utat végigjárja, és folyamatosan téjékoztassák erről a közvéleményt! Tudom, hogy ez sok munka, de muszáj csinálni annak, aki politikára adta a fejét, még ekkora ellenszélben is. Én sem azt várom a szociktól, hogy meg tudják oldani ezt a kérdést, de azt igenis elvárom, hogy ahol csak lehet, hallassák a hangjukat és mutassák, hogy amit törvényesen meg lehet tenni az ügyben, azt megtették.

Az ETV-t sajnos ezután sem fogom nézni, mert MT stílusát nem bírom elviselni! Mivel szerintem sokan vagyunk így, azért kellene a szoci képviselőknek sokkal több infót közölniük a fenti fórumokon arról, hogy mit tettek a testületi üléseken. Egyébként "értük haragszom, nem ellenük!"

2009. 09. 08. 17:02

A Jobbik nagyon ügyesen " rátelepedett " a civil kezdeményezésre, mert felismerte, hogy némi szimpátia nekik is juthat cserébe. Ennyi a Jobbik érdeme, nem több, nem kevesebb.

2009. 09. 08. 16:38

Kedves tücsökbogár!

Nézzél testületi üléseket, ott sok érdekes dolgot láthatsz...

Én is ott hallottam: a szocik szeretnék kikérni az istvános vizsgálóbizottság anyagát, hogy mindenki hiteles forrásból tudjon informálódni.

Erre m1s, nem, hogy nem adta ki, hanem még elítélte az MSZP-s képviselőket, hogy ilyet kérni mernek. Kár, hogy nem álltak melléjük a többi képviselők.

De térjünk vissza a kiindulási pontra.

Most Orbánon a sor, hogy döntse el, hogy Meggyessel vagy nélküle...

Itt - istván gimi ügyben - az MSZP bármit mondhat, m1s és Orbán a kulcsember, remélem ezt Te is tudod.

2009. 09. 08. 16:10

Tévedsz, mert spontán volt. Mi, Gyurcsány 24 órával a tiltakozás előtti kijelentése miatt mentünk az utcára! 2006-ban és 2007-ben is !Nevetés

-Erre viszont  pont nem lehetett volna azt mondani, hogy spontán, amikor itt indult a fórumon!...Kacsintás

 

Kovács Géza

Eredeti méret

2009. 09. 08. 15:42

Még helyesebben: a spontán demonstrációt nem kell előre bejelenteni, hiszen nem is lehet, mivel spontán. Szerintem amiért titeket megnüntettek, az nem spontán, hanem előre megszervezett volt. Ha nem tévedek.

2009. 09. 08. 15:26

Ez a mondat így helyes és kiegészítés:

( Az EU-ban a békés demonstráció engedélyezett, de pont az MSZP miatt nem lehet, meg azért mert arra hivatkoznak nincs jogharmonizáció. Megjegyzés: Az EU-s jogszabályok magasabb és kötelező rendűek, mert Magyarország az EU tagja! Ezért nem fizetek.)

2009. 09. 08. 15:24

Kedves Egomipolgar!

Elnézést, ha valami elkerülte a figyelmemet. Sajnos ez is azt bizonyítja, hogy nagyon rossz mind a helyi, mind az országos mszp-s kommunikáció. Szeretgomot rendszeresen olvasok, ETV-t viszont nem nézek, mert nem vagyok egy mazochista alkat. Légyszives segíts, mit és hol olvassak el a Szeretgomon, amely a helyi MSZP-sek István gimivel kapcsolatos megnyilvánulásairól szól.

Annak én sem örülök, hogy a Jobbik nevéhez fűzödött a tüntetés, de ők legalább tettek valamit! Megszervezhette volna a helyi MSZP is, ki állt az útjukba? Én pontosan azért írtam, amit írtam, mert látod a médiában, sőt az országos MSZP-ben is ez jött át, hogy a Jobbik tüntetett Esztergomban. Mégiscsak a helyi MSZP felelőssége, hogy így tájékozódott az MSZP központ, és ilyen megfontolatlan nyilatkozatok látnak napvilágot, mint Török Zsolté.

 

2009. 09. 08. 15:18

Illetve, ha nincs a Jobbik, az ellentüntetők lejáratták volna az egészet! A Jobbikosok léptek az engedélynélküliek ellen, nem maga és az MSZP!

2009. 09. 08. 15:14

Maga beteg! Amit mond, az MSZP érdek. Tudom most nem erről van szó, de a Jobbik és a nemzeti radikális , illetve civil összefogás súlyos %-okat verhet az MSZP-re Esztergomban is!

De erről majd később!

...

Ezt írja:

"Az meg nagyon szerencsétlen volt, hogy egy jó kezdeményezést, ld. szülők, pedagógusok, esztergomi polgárok összefognak - politikától függetlenül - egy nemes cél érdekében, és ezt teszi tönkre, a Jobbikos területfoglalás."

 

-Amiért beteg: Ha nincs a Jobbik, nincs demonstráció sem.

Az utolsó pillanatban a rendezvény előtt pont 72 órával kért engedélyt  a Jobbik! Ők kértek engedélyt, másnak csak a pofája járt,  a Jobbikot szidta pl. itt a fórumon és nem lépett. A gyűlekezési törvény megsértése a Magyar Köztársaságban még létezik, engem ezért állítottak elő ( 2007-ben) 92 társammal együtt és ítéltek el elsőrendű vádlottként 80 ezer Ft pénzbírságra. ( Az EU-ban a békés demonstráció engedélyezett, de pont az MSZP miatt, meg azért mert arra hivatkoznak nincs jogharmonizáció.) Megjegyzem nemfizettem be, a Bíróság most kérte az esztergomi önkormányzatot, hogy járjon el ellenem. El is fognak!

...

Arról nem is beszélve, hogy a civil ellenállás mellett a harmadik ( !) frontot is megnyította végre a Jobbik!

 

Nincs az esztergomi Jobbik, elvihettek volna mindenkit illetve a megjelenteket 50 ezer Ft-ra büntethették volna fejenként!

Ezért szégyellje magát!

 

Kovács Géza

2009. 09. 08. 14:53

Kedves tücsökbogár!

Előbb tájékozódj, aztán írj, hidd el ez hasznos lesz a későbbiek során is.

Az itteni hírek szerint is a múlt heti képviselő-testületi ülésen pont az MSZP-s képviselők nyújtottak be előterjesztést az istván gimivel kapcsolatban, érdekes a többi képviselőnek nem jutott eszébe...

És még őket ítéltette el m1s, hogy miért írnak ilyen előterjesztéseket.

Olvass legalább szeretgomot vagy nézd a testületi üléseket az ETV-n!!!!

Az meg nagyon szerencsétlen volt, hogy egy jó kezdeményezést, ld. szülők, pedagógusok, esztergomi polgárok összefognak - politikától függetlenül - egy nemes cél érdekében, és ezt teszi tönkre, a Jobbikos területfoglalás. Most jó lett volna, ha a pártok teljesen kimaradnak. Nem lett volna m1s-nek, semmilyen kommunikációs mankója ebben az ügyben. Sajnos így lett, és nézd meg mindenhol erre hívatkozik.

2009. 09. 08. 14:27

Az előadás eredetileg a Vármúzeumba lett meghirdetve. Tudja valaki, hogy miért változott meg időközben a helyszín? Tán csak nem azért, mert a Vármúzeumnak /tudtommal/ nincs hátsó bejárata?

Egyébként a tüntetés szerintem nagyon felemelő volt, annak meg nincs jelentősége, hogy 200 vagy 300 fő volt-e ott. MT-nek 1 ember is sok, aki nem őt isteníti, ezért kár a számokkal foglalkozni. Az meg pláne nagy ütés volt, hogy a nagyfőnökének a hátsó bejárat jutott. Gondolom négyszemközt azért MT megkapta a magáét. Mivel a nagyfőnök legalább annyira hiú és sértődékeny, mint MT, elképzelhető, hogy emiatt nem indítja sem ogy képviselőnek, sem polgármesternek. Mivel jövőre szinte biztos, hogy Fidesz kormány lesz, már nem lesz fontos az önkormányzatoktól szivattyúzni a pénzt, lehet, hogy már nem lesz szükség MT-re. Bizakodjunk! Ha őt indítják, sajnos a nyakunkon marad, mert ez a birka nép tuti megválasztja.

A helyi MSZP-seknek meg azt üzenem, ha segíteni nem tudnak, legalább ne ártsanak. A legújabb ügyeletes szóvivőjük /vagy ki a fene/ Török Zsolt Jobbik tüntetést emlegetett, és pont a lényeg maradt ki belőle, a városi összefogás. Nyilván a helyi MSZP-sek adták neki a tájékoztatást. A kommunikáció sose volt erősségük, de ez a helyi társaság meg aztán bénaságban minden képzeletet felülmúl.

Tudtommal rajtuk kívül a Szent Istvánnal kapcsolatos történések kapcsán minden helyi párt és civil egyesület megszólalt, de nekik egy szavuk sem volt. Azért kiváncsi lennék, honnan és hogyan akarnak jövőre szavazatokat gyűjteni, ha még egy ilyen vérlázító helyi ügy sem éri el az ingerküszöbüket. Szégyelljék magukat!

2009. 09. 07. 22:39

Köszönöm az észrevételt és elnézést.

2009. 09. 07. 22:00

Ezért sietett el a tüntetők elől a Vezér:

 

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/orban-ozsulttel-puhitotta-a-csaladjat-1997152/