Helyi adófizetés bojkott a Szent István Gimnáziumért!
Közélet
2009. aug. 28.

<p>A mai napon napvilágra került, a Szent István Gimnázium megbecsült tanárait érintő szégyenteljes fegyelmi döntések ismeretében a Szeretgom arra kéri az esztergomi lakosokat és Esztergomban adót fizető cégek tulajdonosait, ügyvezetőit, hogy a 2009. szeptember 15-én esedékes helyi adófizetési kötelezettségeiknek minél később, de lehetőleg mindaddig ne tegyenek eleget, ameddig a gimnázium tanárainak helyzete nem rendeződik.</p>

Együtt megmutathatjuk a városvezetésnek, hogy mennyit ér a szavunk. A jelenlegi finanszírozási helyzetben a Városházán nagyon várják már az adófizetési határnapot. Várjanak hiába - mindaddig, amíg vissza nem vonják ezt a döntést és amíg pribékjeiket és a politikát ki nem vonják az iskolából! Ne látogassuk az élményfürdőt, ne parkoljunk a belvárosban, fizető övezetben, ha egy mód van rá egyetlen fillérrel se hosszabbítsuk meg az erkölcsi hulla önkormányzat közpénzekből folytatott bosszúhadjáratát az ártatlanul meghurcolt iskola ellen.

Adófizető polgárokként minden jogunk megvan a polgári engedetlenséghez. A legrosszabb ami történhet az, hogy egy kicsit később, valamekkora késedelmi kamattal fizetjük be ezt a pénzt - kérdés, hogy kinek?

Ne felejtsük: jelenlegi, hivatalára napról napra nagyobb szégyent hozó polgármesterünk még a várost is elhagyta, hajléktalanként szavazott, mert nem akart adót fizetni - és erre még csak különösebb oka sem volt. Nekünk most jó okunk van arra, hogy megtagadjuk tőlük az adóforintjainkat amíg ilyen erkölcstelen és jogtalan döntéseket hoznak ellenünk, esztergomi polgárok ellen!

(forrás)