Nemrég hülyének nevezett a polgármester, most meg bohócnak néz.
2009. aug. 26.

<p>Micsoda aljas és megalázó eljárás ez Uraim? Kinek képzelik Önök magukat, hogy bohócnak merik nézni az embereket? Mi ez, ha nem a nagyképűség netovábbja, főleg úgy, hogy a munkájukat, amiért a fizetésüket felveszik, nem végzik el! Miféle értékrend és morál az Önöké?</p>

Hétvége van, lógatom a lábamat és hallgatom Csajkovszkij muzsikáját. Szeretem a klasszikusokat „háttér" zeneként is hallgatni, miközben megpróbálom műveltségi hiányosságaimat pótolni. (Most az Aeneis van soron.)

Levelezőn végeztem a középiskolát a Bottyánban, és Csetényi tanár úr mutatott irányt az irodalom felé. Azóta „pótlásban" vagyok, talán már fel tudom mérni, mi az, amit nem tudok. Ez is valami nem?

Iskola és zene, egymás mellett! Hirtelen bevillan, hogy milyen jó a Szent István Gimnázium Énekkarának CD-je, és tessék, máris kikötöttem az Istvánnál!

Ez őrület! Amit az Istvánnal a város önkormányzati többsége tesz, egyszerűen vérlázító!

Uram Isten, hol vannak ezek az önkormányzati képviselők, akik a többséget adják a városvezetésben, Csetényi tanár úr humanizmusához és felkészültségéhez képest!

Csetényi tanár úr, aki egyben igazgatója is volt a Bottyánnak, nagy hozzáértéssel hívta fel a tanulni akaró idős és fiatal emberek figyelmét a jóra! Az értelmesre!

Az én iskolatiszteletem innen indul!

Igen nagy hálával gondolok az akkori Bottyán szakközépiskola tanári karára!

Azóta sok év eltelt és igen nagy változásokon mentünk keresztül, de az iskola tiszteletét nem tudták elvenni tőlem. Vallom, hogy csak a tudás vezethet a jóra!

Idős ember vagyok, az élet úgy hozta, hogy családom tagjainak többsége az István gimnáziumot járta. Annak idején, mint általános iskolás az István „alatti" József Attilába jártam és mindig irigyeltem az Istvánosok egyensapkáját.(Tanulni nem szerettem, mitagadás, lusta egy kölök voltam.) Nekem így az István kimaradt az ifjúságomból.

Legközelebb, mint szülő kerültem kapcsolatba ezzel az általam irigyelt iskolával. Több mint tizenöt évig jártam oda szülői értekezletekre.

Ebben az iskolában a tizenöt év alatt én soha egyetlen egyszer sem csalódtam. De, hogyan is csalódhattam volna, amikor olyan embereket ismerhettem meg, mint Durzák Anna Stróbl igazgató úr, Barsi tanárnő, Gyöngyös Péter, Sitku Pál vagy Holló Ervin! A felsorolás nem teljes, csak véletlenszerű a kiemelés!

Tudják én ebben az iskolában csak jóindulatot és a tudás iránti Őszinte tiszteletet tapasztaltam!

No és akkor jött 2007 ősze! Szörnyű egy időszak az, amit 2007 és 2009 között átélt az iskola.

A város önkormányzati többsége által elindított bosszúhadjárat ijesztő károkat okozott, diákoknak, szülőknek a tanári karnak egyaránt!

Kérem, honnan veszi a bátorságot egy felkészületlen, képzetlen és akarnok városvezetés, hogy otrombán belegázoljon egy jól működő iskola életébe!

Uraim, ott az önkormányzati többségben, nem azért lettek megbízva a város vezetésével, hogy romboljanak! Nem a károkozás és a bosszúállás a feladatuk!

Önök ott tizenketten nem szégyellték felvállalni egy koncepciós eljárás során a károkozást, csak azért, hogy opportunizmusuk „eredményét" élvezhessék! Nincs Önökben egy fikarcnyi felelősség érzet sem?

Osvai úr, Ön tudta, hogy a döntésével, szavazatával csak árt ennek a nagyhírű intézménynek, és mégis bólogatott egy hazug állításokat tartalmazó előterjesztésre.

Kálmán úr, Ön tanárember és pontosan tudja, hogy az iskola életébe úgy avatkozott bele döntésével, hogy azt nehéz lenne más szóval jellemezni, mint, hogy ártalmas ostobaság! Ezt Ön pontosan tudja mégis elfogadott egy hamis állításokat tartalmazó előterjesztést!

Eck képviselő úr, hol az Ön emberi tartása, amikor az iskolában az akkori iskolavezetés álláspontját fogadta el, amikor pedig a testületi ülésen szavazott, megtagadta saját véleményét és elfogadott egy bosszúálló javaslatot?

Uraim milyen a lelkiismeretük, amikor elmondott képviselői esküjüket félrelökve, valamilyen más érdektől vezérelve, kárt okoznak sok-sok embernek? Bosszúból!

 

Petrovics úr, talán jobb lett volna, ha a polgármester személyiségi jogait emlegető előterjesztés elfogadása helyett, időben gondolt volna az iskola elhelyezéséből adódó feladatára!

Uraim, miként számolnak el azzal, hogy az iskola elhelyezésére kapott 1, 6 milliárd forintot, másra költötték el, feledve iskolafenntartói kötelességüket? Ahelyett, hogy támogatták a polgármester „bosszúhadjáratát", talán meg kellett volna felelniük a fenntartói kötelességüknek! Ezért fizeti önöket a város, nem a bosszúállásért!

Csak, hogy mindenki számára érzékeltessem mennyire vette semmibe, nézte le és alázta meg az önkormányzati többség az István diákjait, a diákok szüleit valamint az iskola pedagógusait, álljon itt a következő! A város vezetése, a polgármester aláírásával, egy hazug közvélemény-kutatás során, arról „érdeklődött" az érintett diákoktól, szülőktől, tanároktól, hogy hol legyen elhelyezve véglegesen az iskola! Tették ezt olyan aljasul, hogy pontosan tudták, már a kérdőív szétküldésekor, a Szent István Gimnáziumot meg akarják szüntetni!

Micsoda aljas és megalázó eljárás ez Uraim? Kinek képzelik Önök magukat, hogy bohócnak merik nézni az embereket? Mi ez, ha nem a nagyképűség netovábbja, főleg úgy, hogy a munkájukat, amiért a fizetésüket felveszik, nem végzik el! Miféle értékrend és morál az Önöké?

Tisztelt Polgártársaim! Leírtam véleményemet zenehallgatás közben.

Csajkovszkij zenéjét azóta Beethovené váltotta fel a rádióban.(A Bartók Rádió olyan színvonalas műsorokat ad, hogy megnyalhatjuk mind a tíz ujjunkat.)

Ez a „váltás" nem okozott semmiféle problémát, hacsak azt nem, hogy nincs mód a rangsorolásra, mert egyik jobb, mint a másik.(Tényleg, az utóbb említett két Urat évszázadokon át fogják hallgatni, de ugyan ki fog emlékezni erre az önkormányzati többségre jó szívvel pár év múlva? Senki!)

Nos, a változás, a változtatás lehetősége a város polgárainak kezében van!

Igaz, ehhez el kell menni szavazni, és jól kell dönteni!

Mennyivel egyszerűbb ez a rádió esetében. Egy mozdulat és változik a műsor.

Szerintem az a másik, az a felelős választás sem sokkal nehezebb, mert szemben az előbbivel, nem két jó közül kell választanunk, hanem az ostobaság és a remélhető értelem között!

A kettő közötti különbséget az iskola, a jól működő iskola tudja igazán megmutatni.

Bízom benne, hogy a Szent István Gimnázium tanárai, az önkormányzati többség ostoba, károkat okozó döntéseinek ellenére is, képesek lesznek az ilyen helyes választásokhoz vezető irányt továbbra is megmutatni!

Ahogyan azt Csetényi tanár úr megmutatta nekem, valaha!