Bogár László: Az SZDSZ gerjeszti a fenyegető etnikai polgárháborút
2009. aug. 23.

<p><span style="font-weight: bold;">Etnikai polgárháború fenyeget Magyarországon, amit <em>„liberális szómágiájával” </em>az SZDSZ gerjeszt – jelentette ki a Lánchíd Rádióban vasárnap Bogár László. A közgazdász-professzor szerint hazánkban a cigányság és a többségi társadalom közötti tarthatatlan helyzetért a foszladozó kispárt a felelős, amely mindeközben krokodilkönnyeit hullatja. </span></p>

„Ezt a magyar társadalom az SZDSZ-nek nem fogja elfelejteni”
A műsorban szóba került az SZDSZ továbbszakadása és „egy új SZDSZ” formálódása is, melyről Bogár így vélekedik: a magyar társadalom annak idején az egyik legerősebb párttá tette az SZDSZ-t, ám mára körülbelül 1 százalékban mérhető a támogatottsága.

A rendszerváltozáskor – folytatta Bogár László – minden létező politikai egyesülés kollaboráns volt a változással, miközben az SZDSZ maga volt a változás; az volt a félrevezető, hogy radikálisan antikommunisták voltak.

A nagy illúzió – folytatta –, hogy az SZDSZ „jó úton járt, csak lepaktált a komcsikkal” megdőlt éppen a Bokros-csomag idején, a munkaerő árának 30 évvel korábbi szintre vitelében hatékonyan működött közre, miközben az árak féken tartásában nem igazán járt élen. „Ezt a magyar társadalom az SZDSZ-nek nem fogja elfelejteni” – szögezte le Bogár László.