Két szőke nő: - Nálatok sincs meleg víz? - De van, csak hideg!
Szőke nő először visz fel pasit. Nagyon izgul, zavartan keresztbe rakja a lábait, rendezgeti a haját, stb.. - Ideges vagy? - Aha. - Első alkalom? - Nem, nem dehogy, voltam már ideges....
Egy férfit felhívja az exfelesége a munkahelyén: - Szeretnék tőled segítséget kérni - kezdi az asszony. - Kiégett a fürdőszobámban az egyik lámpa. Megmondanád, hogyan kell kicserélni az izzót? - Először is - mondja a volt férj - engedd tele vízzel a fürdőkádat...
Egy motoros átkiabál a sisakja alól a másiknak: - Szia. Hogy jutok el a Váci útra? - Tesséééééék? Nem értem!!! - kiabál a másik. - A Váci útra akarok menniiiiii!!!!!! - kiabál most már hangosabban. - Jó! Menjéééééééééél!!!!!!!!!!!
Egy öregember üldögél egy padon, odaül mellé egy menő punk csávó a szivárvány színeiben játszó hajjal. Az öreg csak bámul rá hosszasan. Végül a punk nem bírja tovább cérnával és megkérdezi: - Mi van tata, még soha nem csinált semmi vadat életében? Mire az öreg: - Dehogynem fiam, egyszer kegyetlenül berúgtam és megkeféltem egy papagájt. Pont azon gondolkodtam nem vagy-e a fiam...
Tényleg elképesztő az emberi leleményesség! Igen, igaz, hogy senki se szereti, ha neki kis stucli sárgájú tojásrész jut a fasírt szeletben.
Kipihent agy az ugyebár, amely ilyesmiket kitalál...
Erről ugye, aki már kellően koros, óhatatlanul is a Honthy Hanna énekelte dal jut eszébe:

https://www.youtube.com/watch?v=GFN135um8ho
Honthy Hanna: Fleury belépője
Lehár Ferenc - Gábor Andor: Luxemburg grófja c. operettjéből.
"Tárgyilagos véleményem az, hogy az egészben legjobb a SÖTÉT!" 😜
"Megesik, hogy leesik..." 😮
Hát még én hogy meglepődtem, mikor kiderült, hogy de bizony van ilyen hosszú "tojás" is (egy konferencián ültem és a szomszédaim élelmiszeripari szakemberek voltak). Mert ugye egy vendéglőben nem lehet a tojásnak kicsi vége a husiban, kidobni meg sok pénz lenne a nem megfelelő darabokat, ezért kitalálták a vendéglátó helyeknek illetve nagyüzemi konyháknak a hosszú tojást, aminek se vége, se eleje, mindenhol egyformán van fehérje és sárgája... Persze keménytojásról van szó. Bezony, nagy dolog az emberi leleményesség...
Én se kóstoltam, még a fasírtnak kevert húst se, mindig a férjem kóstolta.
Ha emlékszel még az első ún. kajavásárlási utalványokra, mi mindig dagadót vettünk az egészből, volt itt egy maszek hentes (még az is ritkaság volt akkoriban), és ott. Megdaráltattuk, és a férjem az egészet befűszerezte, s adagokra osztva tettem a mélyhűtőbe. Oszt főztem belőle töltöttkápit, vagy töltött paprikát paradicsom szószban, vagy egyben fasírtot 3-4 főtt tojással a közepében. Egy haverházaspár volt nálunk vendégségben, s a kisfiú meglepődve mutatott a fasírban lévő tojásokra:
- Nézd anyu, milyen HOSSZÚ tojás!:DDD
Egészségére kívánom!
Megeheti azt a mennyiséget is, ami nekem jutna belőle, ha mindenki kaphatna belőle ingyen is, aki emberből van...
Úgy van, csak az kicsit kicsi. Sőt... Sokkal nagyobbak is vannak, és azokat sütik. Illetve nem a kagylót sütik, csak a húsát...
Én minden formájában szeretem a kolbászt, ha jól van elkészítve. Sőt, mert anno még mi is rendeztünk disznóvágást, hát a bekevert tölteléket is illett kóstolni, hogy megfelelő e már... Én szívesen kóstolgattam, a fiam is (ő már nem annyira szívesen, de azért kóstolta), anyósom is, apósom is, de se a nejem, se a lányom a világért meg nem nyalta volna az ujja hegyét (amit ugye a keverékbe kell dugni).
Hát, hogy őszinte legyek, én az osztrigában nem találtam semmi extrát, hacsak az árát nem. De ezzel egyedül állok, mert a bátyám imádja, és ha csak teheti (már amikor szezonja van) állítólag bevág egy tucatot...
Nagyobb is! Ez a képen egy nagyon pici példány.
Van nagyobb meg még nagyobb is! Íme az információk:
Fésűkagyló wiki
Ez az?

Hmmm... Én azt hittem, nagyobb!
Hát akkor továbbra is maradok a kolbásznál, de én a puha, még majdnem frisset szeretem. Hugival gyerekkorunkban alig vártuk, hogy hazahozzák a füstölőből, és már rá is vetettük magunkat!😍

Nyami-nyami!!!
Én osztrigàt még nem ettem és nem is fogok, mert azt nyersen, mi több, èlve(!) kell elfogyasztani... 😬 Ami már nem èl, azt nem ajánlatos. Szóval ebből kimaradok. Viszont fekete kagylót én is ettem már többször is, az olaszok fokhagymás-paradicsomos, vagy fehér boros lèben szoktàk megfőzni és amelyik kinyílik, az ehető. Ami csukva marad az rossz, kidobandó. Ezen felül pedig ettem màr èn is fèsűkagylót aminek nincs igazán saját íze, de mivel elég nagy az az ehető izom része, meg lehet piritani és különböző képpen fűszerezni. Ez az a kagyló ami a Shell cég szimbólumának az eredeti mintapéldánya. Plusz a Szent Jakab út és az azon vándorlók jele.
Semmi, az is kagyló. Mint ahogy mi a különbség a ponty, meg a harcsa között. Semmi, mert mindkettő hal. Az osztriga a kagylók egy alfaja. Van sok és majd mindegyik ehető. Ismeretséget én (már evészetileg) az osztrigán kívül a fésűkagylóval és a fekete kagylóval kötöttem. Utóbbi kettő sütve igen finom, a fekete kagyló ecetes, olajos lében is az. Bár tény és való, egy jó szárazkolbász jobb... 🙂
Én meg nem is ettem soha tintahalat, de nem is szeretnék, meg kagylót se. Parasztgyomrú vagyok!😄
Azt se tudom, mi a különbség a kagyló és az osztriga között!?