Ki utazzon Bécsbe?
2009. aug. 7.

<p>A NANE Egyesület és a WAVE (Women Against Violence Europe) tanulmányutat szervez Bécsbe (Ausztria) Kihívások és bevált gyakorlatok a párkapcsolaton belüli erőszak felnőtt és gyermek áldozatainak nyújtott elhelyezéses szociális szolgáltatás terén címmel.</p>

A tanulmányút helye és ideje:

2009. október 21-23.

Helyszín: Bécs, Ausztria

Tervezett program

Bántalmazott nők és gyerekek menhelyének meglátogatása, találkozás és tapasztalatcsere a témában nagy tapasztalatokkal rendelkező osztrák szakemberekkel.

A részletes programot szeretnénk maximálisan a résztvevők szükségleteihez igazítani.

A NANE Egyesület 2004-ben részt vett a WAVE (Nők az Erőszak Ellen, Európa) európai, nők elleni erőszakkal foglalkozó szakmai ernyőszervezet által kiadott, El az erőszaktól! c. kézikönyv megírásában. 2006-ban Egyesületünk megjelentette a kézikönyv magyar nyelvű változatát, mely honlapunkról letölthető. 2007-ben a NANE Egyesület és a WAVE közös képzést tartottak anyaotthonok és CSÁO-k munkatársainak a nemzetközi bevált gyakorlatról. E képzés során és további alkalmakkor világossá vált, hogy a gyakorlati szakemberek közül sokan szívesen megismernék közelebbről és a nemzetközi bevált gyarkorlat egyes példáit, és szívesen beszélgetnének külföldi kollégáikkal a napi szinten jelentkező kihívásokról és az azokra adott válaszokról.

A jelentkezés feltételei

  • A képzésre párkapcsolati erőszak felnőtt és gyermek áldozatait elszállásoló anyaotthonok és családok átmeneti otthonainak munkatársait várjuk, akik készek arra, hogy a tanultakat megosszák munkatársaikkal.
  • Folyamatos részvétel a tanulmányút három napján.
  • A részletesen kitöltött jelentkezési lap beérkezik a lenti elérhetőségek valamelyikére 2009. augusztus 24. reggel tíz óráig.

Egyéb információk

A tanulmányút bécsi költségeit (szállás, napi háromszori étkezés, szerény napidíj további költségekre) a WAVE viseli. A résztvevőkre (vagy a küldő szervezetekre) csupán az utazás költsége hárul (a négynapos Bp.-Bécs-Bp.

Kirándulójegy €33-ba kerül /kb. 10 000 Ft/, és Bécs belső körzetének tömegközlekedésén is korlátlanul használható a kint-tartózkodás ideje

alatt).

A tanulmányúthoz a NANE tolmácsot biztosít, tehát idegennyelv-ismeret nem feltétele a jelentkezésnek.

Összesen 12 fő részvételére van lehetőség, tehát egy intézményből nagy valószínűség szerint maximum egy főt tudunk fogadni. Amennyiben mégis többen jelentkeznek, kérjük az intézményeket, hogy már a jelentkezéskor rangsorolják jelöltjeiket. Kérem vegyék figyelembe, hogy a nemzetközi bevált gyakorlatnak megfelelően a bécsi menhelyekbe férfiak semmilyen körülmények között sem léphetnek be.

Az odautat 21-én délelőtt, a visszaút 23-án koraeste tervezzük. A pontos részletekről a jelentkezés lezárulta után egyeztetünk.

Kapcsolattartó: Tóth Györgyi

E-mail: tothgy@nane.hu

Fax: 06 1 3372865