Harc a jegyző ellen

Harc a jegyző ellen

2009. 08. 07. 12:41

Bár a bíróság jogerősen is kimondta, hogy Esztergom város jegyzőjét három éve jogtalanul távolították el posztjáról, a polgármester nem kívánja visszahelyezni hivatalába.

Ha nem lenne súlyos, a város törvényes működését és gazdálkodását komolyan érintő az ügy, komikusnak is lenne mondható. Meggyes Tamás fideszes polgármester, és a város képviselő-testülete azzal az indokkal kívánt megszabadulni dr. Csomor Sándor jegyzőtől, hogy nem tette le hivatali esküjét, ami pedig törvény szerint kötelező. Ennek hiányában ugyanis nem töltheti be hivatalát.

Csomor leváltásának, közszolgálati jogviszonya megszüntetésének valódi oka egyébként nyilvánvalóan nem az eskü, hanem állítólag az a tény, hogy többször is kifogásolta a városi fürdő építése során tapasztalt törvénysértéseket.

A hosszas bírósági eljárásban hiába derült ki, hogy az eskü megtörtént - amit a polgármester aláírása is igazol az esküokmányon - Csomort semmiképp sem hajlandó visszavenni a városháza. A nemrég megszületett jogerős döntés nyomán ráadásul a jegyző elmaradt járandóságait is kamatostul meg kell fizetnie Esztergom városának.

A városháza egy korábbi közleménye szerint: „Meggyes Tamás polgármester nem hozhat olyan döntést, amit Csomor bírói úton előíratni szeretne, és korábban sem hozhatott volna. Vagyis Meggyes nem helyezheti vissza Csomort a jegyzői székbe. A képviselők ugyanis ellenkezőleg döntöttek. Ez a döntés pedig köti a polgármestert." Vagyis a testület és a polgármester lényegében „összejátszik", hogy a jegyző ne térhessen vissza munkaköréhez, dacára a jogerős ítéletnek. A jegyző munkáltatója mellesleg az a testület, melynek vezetője a polgármester, aki ellenében viszont aligha születhet bármilyen döntés.

A jelenlegi jegyző, Marosi György már korábban jelezte: Csomort „eredeti munkakörébe visszahelyezni nem áll módjában". Holott ebben épp a jegyzőnek nincs semmiféle hatásköre. Miután viszont Csomor a jogerős ítélet ellenére sem térhet vissza, akár végrehajtást is kérhet. Ez karhatalom igénybevételét is jelentheti, azaz elvileg rendőri kísérettel járhatna be dolgozni.

 

 

Forrás: Népszava

2009. 08. 08. 20:53

Merthogy időnként kérdezni is illik:

 

Tudatlan emberként érdeklődöm: akkor a mostani nemjegyző-jegyző által kieresztett, jóváhagyott, évekre visszamenően fellelhető mindenféle határozat meg döntés meg kinyilatkozás meg kihirdetés meg iniciálés pergamentek mind érvénytelenek?

 

Ha meg nem, akkor meg miért mégis igen, és ki fog ennek érvényt szerezni, ha a jegyző-jegyzőt a nemjegyző-jegyző Legfőbb Sötét Úr kívánságának megfelelően nem helyezteti vissza oda, ahol épp ő üldögél? És a Vármegye Pandúrjai meg fognak ütközni a Rend Őreivel, mindegyikük mögött egy-egy jegyzővel?

 

Ez most akkor a 2009. évi Jegyzők Háborúja, ami felett Féniksmadár védnököl? Kik lesznek a Vármegye Házának Véderői? Takács Administrator, mint alfőhelyettes parancsnokoló, aki élete árán sem adja a zászlót? Vármegyei Pandúrok fognak sorfalat alkotni Városi Őrségekkel meg Parkolóőrségekkel, meg Petrovicsokkal meg Kolumbánokkal, meg Patakikkal, rettenetes zord és elszánt alakzatban, míg az Apostolok forralják az üstben a szurkot az ostromlók fejére?

 

És minek kell még ahhoz történnie, hogy a Nagy Kinyilatkoztatás, mely szerint "Csomor ide nem köll, mer se a Féniksnek, se az Apostoloknak ilyen Csomor ide nem köll", végre átalakuljon a Királyi Seregek betörésére a Vármegye Házába, ahol is közfelkiáltással Csomort nevezik ki Csomornak?

 

Egész jó börleszk lenne, ha nem lenne siralmas.

Törölt felhasználó

2009. 08. 07. 23:48

Noigen, hiszen a bíróság elhárította az akadályt az újrakinevezés útjából: egy rendeletre mutogatott eddig Meggyes és az a rendelet nincs többé.

Törölt felhasználó

2009. 08. 07. 23:44

Gondolom a képviselőink már megírták sőt be is adták interpellációjukat vagy határozati javaslatukat dr. Csomor visszahelyezése ügyében a következő testületi ülésre!

 

2009. 08. 07. 13:14

Ez karhatalom igénybevételét is jelentheti, azaz elvileg rendőri kísérettel járhatna be dolgozni.

 

Istenem! Szóljatok az első munkanapján, mikor bemegy. Szeretném én is megnézni!Király Én úgy értelmezem az egészet, hogy ez akár már hétfőn reggel is megtörténhet...Vigyor