Hogyan aláztak meg a Városházán?
2009. júl. 30.

<p>Németh alpolgármester erre úgy reagált, hogy: „ Csak nem fenyegetőzőm?”. Megnyugtattam, hogy nekünk ez nem szokásunk, de amennyiben nem hiszi, járjon utána a másik ( Knapp) alpolgármesternél. Ő már tudja… Utolsó mondata ( mármint, ami a kettőnk párbeszédét illeti) az volt, hogy nekünk nincs mit tárgyalni! Miközben megaláztatva elhagytam az irodát, hangosan gondolkodva jóslásba bocsátkoztam: „ Nem baj, úgyis már csak egy évetek van hátra ezzel a lekezelő stílusotokkal.</p>

A mai napon az Esztergomi Sakk Club megbízott reklám- és sajtóképviselőjeként felkerestem Németh József alpolgármester Urat, akit meg szerettem volna kérni tisztelettel, hogy végre írja alá az utalványozást az NB II-es ESC számára.

Bekopogtam a titkárnőhöz, aki készségeses át is szólt a mellette lévő terembe, ahol épp ülésezés folyt, állva. Németh Úr azonnal tudta miről van szó és gyorsan le akart rázni, hogy majd akkor utalnak pénzt, ha lesz…

Mielőtt visszafáradt volna – a valószínűleg „magvas tanácskozásba”- megkérdeztem, mi több, kérdőre mertem vonni, mi van a szerződésekben foglaltakkal?!

Az előző válaszát elismételve hozzátette még, miszerint nehogy azt higgyük, csak az Esztergomi Sakk Club esetében jártak el így és sorolni kezdett vagy még más öt egyesületet.

Gondoltam is magamban, ez aztán szép, lehet mire ilyen büszkének lennie neki is!...

Mire újra faképnél hagyott volna, azért tudomására hoztam, minket a folyamatos megaláztatások, kirekesztések miatt megkeresett az MTI is, természetesen az összefüggő, sokrétű ügyben.

Erre kiült az arcára a cinikus mosoly, majd nekem szegezte azon kérdését, hogy miért akarom ezt elhitetni vele: „Nehogy már ilyen piti összeg ügyében majd pont minket keresnek meg a médiától?...”

Megemlítettem még, hogy ügyvéd kolléga is dolgozik ezen az ügyön is, mivel nem csak törvényt sértett ( ismét) az Önkormányzat, de tudatos, ellehetetlenítésre törekvő koncepciót véltünk felfedezni, elég a tavalyi sakk- pályázatok eltüntetésére gondolni!

Németh alpolgármester erre úgy reagált, hogy: „ Csak nem fenyegetőzőm?”

Megnyugtattam, hogy nekünk ez nem szokásunk, de amennyiben nem hiszi, járjon utána a másik ( Knapp) alpolgármesternél. Ő már tudja…

Utolsó mondata ( mármint, ami a kettőnk párbeszédét illeti) az volt, hogy nekünk nincs mit tárgyalni!

Miközben megaláztatva elhagytam az irodát, hangosan gondolkodva jóslásba bocsátkoztam: „ Nem baj, úgyis már csak egy évetek van hátra ezzel a lekezelő stílusotokkal.”

Kifelé menet, mivel ilyen szívélyesen fogadtak, gondoltam benézek még a polgármesteri kabinetbe is.

Takács Urat kerestem, mint sajtófelelőst. Egy segítőkész úriember útba is igazított, megtaláltam. Életemben először találkoztam vele, de ő már tudta, ki vagyok:

„Ön az a Meli, aki a Kovács „Kucu” Gézával együtt szokott feltenni a Szeretgomra mindenféle cikket?”

-Igen, én vagyok az.

- Akkor nekünk nincs miről tárgyalnunk egymással.

A válaszom nem lehetett más: „ Jó, akkor nem most és nem ilyen körülmények között!” Gondolva Takács István bűncselekményére amit a Szeretgomon követett el Meggyes Tamás társtetteseként 2008. augusztus 22-én.

 

Annyit elárulnék még, hogy világéletemben Fidesz szavazó voltam. Hatalmas csalódás megélni, hogy Orbán Viktort ilyen emberek szolgálják és járatják le, akik csak saját pecsenyesütögetésükkel vannak elfoglalva.

Az Esztergomi Sakk Club ügyében többször hazudtak! Először, hogy június 26-ától számítva nyolc napon belül a klub számláján a pénz, majd abban, hogy a július 13-27. közötti leállás nem zavarja az átutalást, mert a pénzügy dolgozik. A pénzügy és sportbizottság Németh alpolgármesterre verte a botrányt, állítva, ő rajta múlik minden, ő nem ír alá.

Az igazság Németh Úr csak egy marionett báb, Meggyes Tamás irányít és egyszemélyben szimpátiája alapján dönt, ahogy például a piac ügyében is alkotmánysértően tette.

Az Esztergomi Sakk Club arra kéri az esztergomiakat, akinek elege van a városvezetésnek ebből a stílusából és megszeretné menteni az 1924-ben alapított, a város negyedik legeredményesebb egyesületét, a Budapest Bank 10103661-55012900-01000001 számlaszámon 1000 Ft-al támogassa az egyesületet!

Legyen az Esztergomi Sakk Club a város leggazdagabb klubja!

 

Kókai Melinda

Esztergomi Sakk Club

Sajtóképviselő

 

2009. július 30.