Hogyan aláztak meg a Városházán?

Hogyan aláztak meg a Városházán?

2009. 07. 30. 14:50

Németh alpolgármester erre úgy reagált, hogy: „ Csak nem fenyegetőzőm?”. Megnyugtattam, hogy nekünk ez nem szokásunk, de amennyiben nem hiszi, járjon utána a másik ( Knapp) alpolgármesternél. Ő már tudja… Utolsó mondata ( mármint, ami a kettőnk párbeszédét illeti) az volt, hogy nekünk nincs mit tárgyalni! Miközben megaláztatva elhagytam az irodát, hangosan gondolkodva jóslásba bocsátkoztam: „ Nem baj, úgyis már csak egy évetek van hátra ezzel a lekezelő stílusotokkal.

A mai napon az Esztergomi Sakk Club megbízott reklám- és sajtóképviselőjeként felkerestem Németh József alpolgármester Urat, akit meg szerettem volna kérni tisztelettel, hogy végre írja alá az utalványozást az NB II-es ESC számára.

Bekopogtam a titkárnőhöz, aki készségeses át is szólt a mellette lévő terembe, ahol épp ülésezés folyt, állva. Németh Úr azonnal tudta miről van szó és gyorsan le akart rázni, hogy majd akkor utalnak pénzt, ha lesz…

Mielőtt visszafáradt volna – a valószínűleg „magvas tanácskozásba”- megkérdeztem, mi több, kérdőre mertem vonni, mi van a szerződésekben foglaltakkal?!

Az előző válaszát elismételve hozzátette még, miszerint nehogy azt higgyük, csak az Esztergomi Sakk Club esetében jártak el így és sorolni kezdett vagy még más öt egyesületet.

Gondoltam is magamban, ez aztán szép, lehet mire ilyen büszkének lennie neki is!...

Mire újra faképnél hagyott volna, azért tudomására hoztam, minket a folyamatos megaláztatások, kirekesztések miatt megkeresett az MTI is, természetesen az összefüggő, sokrétű ügyben.

Erre kiült az arcára a cinikus mosoly, majd nekem szegezte azon kérdését, hogy miért akarom ezt elhitetni vele: „Nehogy már ilyen piti összeg ügyében majd pont minket keresnek meg a médiától?...”

Megemlítettem még, hogy ügyvéd kolléga is dolgozik ezen az ügyön is, mivel nem csak törvényt sértett ( ismét) az Önkormányzat, de tudatos, ellehetetlenítésre törekvő koncepciót véltünk felfedezni, elég a tavalyi sakk- pályázatok eltüntetésére gondolni!

Németh alpolgármester erre úgy reagált, hogy: „ Csak nem fenyegetőzőm?”

Megnyugtattam, hogy nekünk ez nem szokásunk, de amennyiben nem hiszi, járjon utána a másik ( Knapp) alpolgármesternél. Ő már tudja…

Utolsó mondata ( mármint, ami a kettőnk párbeszédét illeti) az volt, hogy nekünk nincs mit tárgyalni!

Miközben megaláztatva elhagytam az irodát, hangosan gondolkodva jóslásba bocsátkoztam: „ Nem baj, úgyis már csak egy évetek van hátra ezzel a lekezelő stílusotokkal.”

Kifelé menet, mivel ilyen szívélyesen fogadtak, gondoltam benézek még a polgármesteri kabinetbe is.

Takács Urat kerestem, mint sajtófelelőst. Egy segítőkész úriember útba is igazított, megtaláltam. Életemben először találkoztam vele, de ő már tudta, ki vagyok:

„Ön az a Meli, aki a Kovács „Kucu” Gézával együtt szokott feltenni a Szeretgomra mindenféle cikket?”

-Igen, én vagyok az.

- Akkor nekünk nincs miről tárgyalnunk egymással.

A válaszom nem lehetett más: „ Jó, akkor nem most és nem ilyen körülmények között!” Gondolva Takács István bűncselekményére amit a Szeretgomon követett el Meggyes Tamás társtetteseként 2008. augusztus 22-én.

 

Annyit elárulnék még, hogy világéletemben Fidesz szavazó voltam. Hatalmas csalódás megélni, hogy Orbán Viktort ilyen emberek szolgálják és járatják le, akik csak saját pecsenyesütögetésükkel vannak elfoglalva.

Az Esztergomi Sakk Club ügyében többször hazudtak! Először, hogy június 26-ától számítva nyolc napon belül a klub számláján a pénz, majd abban, hogy a július 13-27. közötti leállás nem zavarja az átutalást, mert a pénzügy dolgozik. A pénzügy és sportbizottság Németh alpolgármesterre verte a botrányt, állítva, ő rajta múlik minden, ő nem ír alá.

Az igazság Németh Úr csak egy marionett báb, Meggyes Tamás irányít és egyszemélyben szimpátiája alapján dönt, ahogy például a piac ügyében is alkotmánysértően tette.

Az Esztergomi Sakk Club arra kéri az esztergomiakat, akinek elege van a városvezetésnek ebből a stílusából és megszeretné menteni az 1924-ben alapított, a város negyedik legeredményesebb egyesületét, a Budapest Bank 10103661-55012900-01000001 számlaszámon 1000 Ft-al támogassa az egyesületet!

Legyen az Esztergomi Sakk Club a város leggazdagabb klubja!

 

Kókai Melinda

Esztergomi Sakk Club

Sajtóképviselő

 

2009. július 30.

 

 

2009. 11. 16. 7:39

Sajnos kikapott testvércsapatunk a Kőhídgyarmat a szlovák bajnokságban:

 

Kőhídgyarmat (SK Kamenny Most)- NSK Nitra F 3½ : 4½

1. Burghardt József -Valovic Stefan 0 - 1

2. Kovács Géza -Ruckay Imrich 1 - 0

3. Bábindeli Zoltan-Knotek Anton 0 - 1

4. Forgács Peter-Krucay Jozef 0 - 1

5. Szebellai László-Binka Miroslav ½ - ½

6. Oravetz Ferenc-Bedac Jozef ½ - ½

7. Tóth-Kurucz András- Geleta Andrej 1 - 0

8. Pálinkás Bálint- Kobida Julius ½ - ½

Törölt felhasználó #630

2009. 11. 08. 15:14

2009. november 8. Esztergomi SC 2- 10 Zsámbéki SBE (!)

Megalázó, botrányos vereséget szenvedett az Esztergomi Sakk Club Esztergomban a mai napon!

Soha nem kapott ki még ilyen arányban, hazai környezetben a sakkcsapat! Összesen 4 döntetlent sikerült elérni, Burghardt József, Flórián Márk, Egri Gyula és Kovács Vilmos szerezte a fél pontokat. Vesztett: Meixner Ferenc, Horváth István, Tóth Gyula, Kovács Géza, Oravetz Ferenc, Egri Gyula, Patos Benjamin, Túri Márió.

Az elmúlt években elért eredmények Zsámbék ellen:

2007. Zsámbéki SBE. 6.5 - 5.5 Esztergomi SC.

2008. E.S.C 7 - 5 Zsámbéki SBE

Az NB II-es Esztergomi Sakk Club „politikai hajcihő” miatt sem 2008-ban, sem 2009-ben nem kapott támogatást! Az egyesületben soha nem számította sakkozóknak politikai hovatartozása, vallása, bőrszíne!

Minket ez nem érdekel, a Városházát igen!

2009. 11. 05. 19:16

A Magyar Sakk Szövetségben Leisztenger, Kunos, stb.,...az esztergomi Városházán Meggyes, Knapp, stb.,...

-Két pogány között őrlődünk!...

Sok ez nekem...

K.G.

2009. 11. 05. 16:10

A Magyar Sakk Szövetségnek versenybíróságának írt, mai levelem:


Kedves Gyuri!

 

Azért fordulok hozzád, mert mindig szívén viselted az Esztergomi Sakk Club ügyeit, megértetted hatalmas gondjainkat!  Két éve az aláírt szerződések ellenére, olyan negatív diszkriminációban részesítik csapatunkat, amellyel egyetlen NB-s klub sem „büszkélkedhet”. 

Visszatartják aláírt támogatásunkat ( 2009.), ha úgy gondolják, egyszerűen eltűnnek pályázataink a Városházán. ( 2008.)

Egy megalomániás, beteg, bosszúálló polgármester üldözi közösségünket, ezért érthetetlen, hogy még nálatok is bürokráciával és láthatatlan nehézségekkel találkozunk!

Malatinszky Csaba intézi az ESC ügyeit, én csak a háttér munkával foglalkozom.  Mindenképpen életben akarjuk tartani az egyesületünket és becsületes küzdelembe kivívni vagy elveszteni az NB-s tagságunkat.

Megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy felvidéki játékosaink –magyar igazolványait –újra kéritek ( vagy másmilyent kértek?) és különbséget tesztek felvidéki magyar és felvidéki magyar játékos között! Erősorrendünkön ott van Oravetz Ferenc, akinek ugyanúgy leadtuk a magyar igazolványának a másolatát, ahogy Forgács Péternek vagy Szebellai Lászlónak!

http://www.chess.hu/hu/csapat_bajnoksag.php?csapat_id=67&bajnoksag_id=60

Most meg 12. 500 Ft-ot kértek utánuk, amikor Oravetz Ferenc után például nem!

Számomra ez érthetetlen, ha nem vezettétek át a magyar igazolvány számát párkányi játékosainknak, azért ne nekünk kelljen vétlenül bűnhődni! Ha meg elvesztették magyar játékjogukat a MSSZ jóvoltából, akkor arról miért nem tájékoztattatok minket?

 

Kérem tisztelettel, járjál utána, hogy miért nehezítik játékosaink szerepeltetését.

Köszönöm, előre is közben járásod.

Tisztelettel:

Kovács Géza

ESC nevében

2009. november 5.

2009. 11. 03. 17:01
Köszönöm az esztergomi sakkozóknak a mellettem való kiállásukat! Bővebben erről a jövő héten. ... http://www.chess.hu/hu/csapat_bajnoksag.php?csapat_id=461&bajnoksag_id=87 Felvidéki igazolásaink még nincsenek az erősorrenden, hétvégén kezdődik a bajnokság, már csak a versenybírói díjak okoznak komoly fejtörést. Aki tudja, segítse klubunkat. Talán bent maradunk az NB II-ben és megmaradunk! Kovács Géza

2009. 11. 03. 8:20

"Meli" ! A stílus maga az ember. Aki így viselkedik a város polgáraival, az maga sem érdemli meg, hogy vele jobb stílusban beszéjenek. Vagy sehogy.Ha ez a "polgári" stílus, akkor eddig én is rosszul gondoltam.

Törölt felhasználó #630

2009. 11. 02. 15:58
Tisztelettel kérdezik az Esztergomi Sakk Club játékosai: Van-e olyan határozat, amiben a Meggyes Tamás által aláírt határozatukat az NBII-es Esztergomi Sakk Club támogatásáról visszavonták?

2009. 10. 30. 23:01

A Hegyi beszéd Lukács szerinti változatában ezt olvassuk:

 

„Boldogok vagytok, szegények, mert tiétek az Isten országa." (6,20)

2009. 10. 30. 22:56

November 8-án kezdődik az NB II-es sakkbajnokság!

Meggyes Tamásék -miattam- a kollektív büntetést alkalmazzák két éve, miközben módszereikre Péter Gábor is büszke lenne!

Nem érdekli őket, hogy köztünk nem számít senkinek sem a világnézete, felekezeti hovatartozása, bőrszine.

Lehet ez a baj? Hajrá Magyarok! Kovács Géza

Törölt felhasználó #630

2009. 10. 22. 11:58

KÖSZÖNET azoknak, akik mellénk álltak! Minket nem érdekel a sportban senkinek a politikai beállítottsága.

A csoda lesz, ha ezt az idényt átvészeli az egyesület. Kérjük tisztelettel, aki tudja, segítse az Esztergomi Sakk Clubot. Indulni tud az NB II-ben a csapat, Önöknek köszönhetően, de jó lenne, ha a játékosoknak nem az járna a fejében, hogy fogják kifizetni a fordulónkénti kiadásokat.

Budapest Bank 10103661-55012900-01000001 számlaszámon lehet támogatni minket.

2009. 10. 20. 20:23

Pedig ezek a hírek mutatják mi az ami múlandó és mi az ami maradandó.

Ezekre a sikerekre szivesebben fog az utókor emlékezni, de ahhoz tudniuk kell róla!

2009. 10. 20. 6:05

Meggyes " politikai hajcihője" miatt!

Törölt felhasználó #630

2009. 10. 20. 0:28

Ez miért nem sporthír? Ott jobban megmarad!

Törölt felhasználó #630

2009. 10. 19. 17:38

A szlovák sakkbajnokságban a legmagyarabb csapat esztergomi segítséggel győzött 5-3-ra:

 

3 SK Vrable - 10 SK Kamenny Most

 

3-5

3.1 Svonavec Stefan - Burghardt Jozsef 0 - 1
3.2 Komlosi Frantisek - Kovacs Geza 0 - 1
3.3 Mesaros Jan - Forgacs Peter ½ - ½
3.4 Baroska Alfred - Szebellai Ladislav ½ - ½
3.5 Varga Milan - Heiszler Roman 1 - 0
3.6 Biro Anton - Toth_kurucz Ondrej 0 - 1
3.7 Mraz Ivan - Palinkas Balint 1 - 0
3.8 Mesko Marcel - Schmidt Jan 0 - 1

2009. 10. 17. 15:00

Meggyes!


Hol a pénzünk?

Tényleg Bayernak adtad?

Törölt felhasználó #630

2009. 10. 11. 22:10

A héten minden kötelezettségét a bajnokság megkezdése előtt rendezte a klub. Köszönjük azoknak, akik eddig is segítettek!

Ebben az évben az amatőr városi sakkverseny kerül  még megrendezésre, erre nyert a szakosztály támogatást , de nem kapta meg. Az NB II-es fordulókból 4-et játszanak 2009-ben sakkozóink!

A segítséget a jövőben is hálás szívvel fogadjuk, mert a versenybíró díjak mellett 12 játékos utazási költsége nem kis összeg.

A Budapest Bank 10103661-55012900-01000001 számlaszámon lehet támogatni az Esztergomi Sakk Clubot!

 

2009. 10. 07. 15:06

Patakinak beírt tények az iwiwről:

Pataki, a mi szerződéseinket Meggyes Tamás 2009. június 24-én írta alá,az van benne, hogy 8 napon belül utalják a támogatást! Belinkeljem ezt is, ISMÉTLEM, MEGGYES TAMÁS írta ALÁ, JÚNIUS 24-ÉN! Bizonyítékként őrizzük.
Június 24-én nem tudta, mi lesz július 2-ig? Ez alatt fejtett ki az egyesület olyan dolgot, ami befolyásolta a támogatást? Nem.
Ez mellett 2008-ban a te barátaid, előbb a sporthoz értőeket szorították ki a testületből ( akik sok mindent tudnak rólatok) HOZZÁ NEM ÉRTÉSBŐL ( Kolumbán György, Kálmán Sándor) sportorvosit követelt a sakkozóktól is! Mikor kiderült nem kell a sakkozóknak, azt mondták nem voltak pályázatai az egyesületnek! Pótpályázatainkat -mert a megegyezésre törekedtek a sakkozók-" véletlenül" Meggyes elutasította 2008-ban is!TERMÉSZETESEN NEKÜNK VOLTAK pályázataink elsők között, a játékosok fénymásolt igazolását a Városházán másolták az iktató mellett!
...
 HAZUGOK vagytok. Be kellene vallani, hogy politikai hajcihőt ti csináltatok, mert június 29-én ( június 24 és július 2. között) kellemetlenül járt a Tatabányai Bíróságon Knapp velem szemben, amiért még méltó büntetését nem kapta meg!
EZEK A TÉNYEK.

Kovács Géza


2009. 10. 05. 13:35

AZ NB II-es 22-es keretet most raktam össze. Sajnos távozott a csapattól a feltételekkel rendelkező Nyergesújfalura Bereczki János és Gál Lajos.

Az érsekújvári Horváth Máriót és Szücs Vladimirt nem tudjuk játszatni anyagi okok miatt.

Az NBII-es csapatban 11 esztergomi,  4 párkányi, 4 kőhídgyarmati és 3 dorogi játékos szerepel. A legmagyarabb NB-s csapat.

Az ellehetetlenített sakkszakosztály évek óta szemben áll a Kunos Péter-Leisztinger Tamás vonallal, így rálehet mondani, hogy igazi „kommunista kreálmány”.  

 

Kovács Géza

2009. 10. 04. 14:39

 

 

2009. november 08. Esztergomi SC- Zsámbéki BSE

2009. november 22. Géniusz Tata VSE-Esztergomi SC

2009. december 06. Esztergomi SC- Honvéd II.

2009. december 20. BEAC II- Esztergomi SC

2010. január 31. Esztergomi SC- Tatabányai Turul SE

2010. február 14. Győri KOMSZOL SE- Esztergomi SC

2010. február 28. Esztergomi SC- Kisbér-Ászár

2010. március 21. Biatorbágy-Esztergomi SC

2010. április 11. Esztergomi SC- Zoltek Nyergesújfalu

2010. április 18. MAFC-Esztergomi SC

2010. május 02. Esztergomi SC- Törökbálinti TC

2009. 10. 02. 19:06

Szívesen adok 100000.-Ft-ot decemberben, privátban beszéljük meg.