Beolvasztja cégeit az Ispotály Holding
Gazdaság
2009. júl. 25.

<p>Az elsősorban kórházi gyógyszertárakat működtető Ispotály Holding Kft. magába olvasztja azt a hat, százszázalékos tulajdonában lévő kft-t, amelyeket az elmúlt években projektcégekként hozott létre. Így például az ajkai, a zalaegerszegi és az esztergomi kórházban is külön-külön gazdasági társaságként üzemelő patikák beolvadnak az anyacégbe.</p>

Az Ispotály Holding egyébként az év elejéig része volt a hónap elején felszámolást kért Hospinvest-cégcsoportnak (HVG, 2009. július 18.), amely a kft értékesítésével tudott némi pénzhez jutni.

Így az Ispotály a Hospinvesten kívülre került. Új tulajdonosa az Ispotály Management Kft., amit tavaly decemberben alapítottak 5 millió forint törzstőkével, s az a Kókai Balázs vezeti, aki a holding irányítója is. A menedzsmentcég tulajdonosai között van a Kókai Kft. mellett például a Szabó Tamás egykori privatizációs miniszterhez köthető SEL Kft., a Komfort Befektető Kft., a hospinvestes Deák Gábor, 20 százalékos tulajdoni hányad pedig a Hungaropharma Gyógyszer-kereskedelmi Zrt.-hez került.

A teljes cikk a HVG oldalán olvasható.

 

(forrás)