Hatályon kívül helyezte a bíróság a jegyzőt távol tartó határozatot

Hatályon kívül helyezte a bíróság a jegyzőt távol tartó határozatot

2009. 07. 18. 14:18

Két éven át az esztergomi Önkormányzat egy 2006-ban meghozott, majd 2007-ben megerősített határozata alapján akadályozta a város dr. Csomor Sándor jegyző visszatérését a hivatalba. A határozatban egy bírósági ítélet szerint jogellenesen szüntették meg Csomor közszolgálati jogviszonyát, így azt a bíróság hatályon kívül helyezte. Az ítélet jogerős.

A bírósági ítélet a városháza elmúlt két évi hazugságait is leleplezi, amennyiben a bírák megállapították:

  • A 2003-as esküokmány bizonyítja, hogy a jegyző a polgármester előtt letette az esküt - ezt Meggyes Tamás az aláírásával hitelesítette.
  • Semmilyen jogszabály nem írja elő, hogy az esküt a képviselőtestület előtt kell letennie a jegyzőnek.
  • Egy elmaradt eskü is bármikor pótolható lenne, ennek meg nem szervezése - amennyiben ilyen hiány felmerül - ugyancsak az Önkormányzatra nézve terhelő.
  • Az Önkormányzat a 2007. október 18-án megerősített határozattal rendeltetésellenes joggyakorlást követett el.

Az ítéletet ellen az alperes fellebbezett, a másodfokú bíróság 2009. május 5-én az elsőfokú ítéletet teljes egészében jogerőre emelte.

Az ítéletek letölthetőek: első fok, másod fok.

Immáron tehát semmi akadálya nincs annak, hogy dr. Csomor Sándort a képviselőtestület visszahelyezze a jegyzői székbe és az azt jelenleg jogellenesen és törvénytelenül bitorló, törvénytelenül kinevezett jegyzőt eltávolítsák onnan. Ezzel a lépéssel Esztergom visszatalálhatna arra az útra, aminek a végén városunkban nem az ököljoghoz kísértetiesen hasonlító öntörvényű hatalomgyakorlás lenne az uralkodó. Egy Esztergom a rámpaügyhöz hasonló önkényeskedés nélkül - valóban utópia?

2009. 07. 18. 17:04

Fene tudja miért,de kicsit jobb lett a kedvem! És még jobb lenne,ha azt is meglátnám,hogy az értelmi szerző,szerzők látványosan vezekelnének! Azok akik akár önös érdekből akár tudatlanságból, a figyelmeztetések ellenére kárt okoznak,és ezt a bíróság rájuk bizonyítja, azok a magán vagyonukból,kamatostul fizessék vissza az okozott kárt, miként ezt a közösség tisztséget nem viselő tagjaitól keményen megkövetelik!

2009. 07. 18. 16:53

Ha jól tudom, akkor az ilyen károkozást a törvény 1 és 5 év közötti börtönben eltöltendő "visszafizetéssel" szankcionálja. Várjuk ki a végét. Mindenesetre mindazok, akik megszavazták ezt a határozatot kicsit rosszabbul alhatnak mostantól.

2009. 07. 18. 16:33

Gratulálok Csomor Úr!  Amint a példa is mutatja isten malmai ha lassan is de őrölnek! Kíváncsi vagyok,hogy Marosinak eddig kifizetett bért,természetesen nem Marosi,de ki fogja vissza fizetni?Hiszen ez a közösségnek szándékosan okozott kár!

2009. 07. 18. 15:54

Beteg kis demokráciánk számára egy ilyen lépés felérne egy rák ellenes csodaszer bevetésével.

2009. 07. 18. 15:46

Viharos üdvözlet, egyben Csomor úr számára elérkezett a rég várt cselekvési időszak. Nagyon remélem, hogy hosszas kényszerpihenőjét gyors és hasznos lépésekkel fogja megköszönni.

 

Meggyes ideje minden normális esetben kitellt volna - itt ki kell kényszeríteni. Jogalap most már erre is van - amit Joel jelzett, nagyon reális alternatíva lehet. Magától persze az sem megy - Meggyeshez és bandájához hasonlóan, mert az a lépés bizony totális összeomlás lesz a gyevi bíró és csatlósai számára.

2009. 07. 18. 15:31

Csak nem hiszel még a tündérmesékben? Nem az a típus, aki feladja. A végsőkig harcol a monomániájáért és el is hiszi, hogy igaza van.

Ez ennek a betegségnek a jellemzője.

2009. 07. 18. 15:28

Kisebb blama "egészégügyi problémák" miatt eltakarodni, mint ha esetleg olyasmire kényszerül az önkormányzati miniszter, amire beteg kis demokráciánk elmúlt 20 évében még nem volt példa...

Törölt felhasználó

2009. 07. 18. 15:22

Jobb helyeken egy ilyen ítélet után Meggyesnek el kellene takarodnia. Mondjuk szvsz itt is...

 

2009. 07. 18. 15:22

A jegyző "önkéntes" száműzetéséről, ajánlatik elolvasásra, akinek esetleg eddig aggályai lettek volna!