Meggyes lapját helyreigazításra kötelezték Meggyes hazugságai miatt
Közélet
2009. júl. 16.

<p>Ismételten helyreigazításra kötelezte a Hídlapot az ítélőtábla egy jogerős döntése.</p>

Íme a helyreigazítás, amelyet közölnie kell a város lapjának:

HELYREIGAZÍTÁS

A Hídlap c. ingyenes hetilapunk 2009. március 7 -i számában a 6. oldalon "Vádat emeltek a gyújtogatók ellen - avagy mire kellhettek a milliók?" című cikkünkben hamisan állítottuk azt, hogy Horváth Mihály állt amellett, hogy Pócsföldi képviselőnek pénzt ajánlottak annak érdekében, hogy támogassa az esztergomi képviselőtestület feloszlását.

A valóság ezzel szemben az, hogy Horváth Mihály semmilyen módon nem támogatta azt, hogy képviselőtársának szavazatáért bárki pénzt ajánljon fel és nem is állt ilyen ügy mellett.

Az újságcikkben az előbbieken felül azt a valós tényt, hogy Horváth Mihály több más személlyel, így Misznéder Jánossal együtt részt vett az esztergomi Gyakorló Iskola előtt 2008. április 7-n megtartott nyilvános demonstráción - a tényálláselemek téves következtetésre indító csoportosításával - abban a hamis színben tüntettük fel, amely szerint Horváth Mihály összefüggésbe hozható lenne Meggyes Tamás
polgármester házának és gépkocsijának felgyújtásával, vagy hogy ezen cselekményekkel kapcsolatban ő szökésben lévő bűnös lenne.

A valóság ezzel szemben az, hogy Horváth Mihály Meggyes Tamás sérelmére elkövetett gyújtogatással semmilyen módon nem hozható
összefüggésbe.

Ha valakinek úgy rémlik, hogy valami ilyet már egyszer közölt a lap, az nem téved!

Bebizonyosodott: a város közpénzen kiadott újságja az utóbbi hónapok során folyamatosan és a tények ellenőrzése nélkül közli le újra és újra Meggyes hazugságait.

Ugyanezen kijelentések miatt indult rágalmazási per Meggyes Tamás polgármester ellen, aki gyáván parlamenti mentelmi joga mögé bújva menekült csak meg az igazságszolgáltatástól. Ám a mentelmi jog nem arra rendeltetett, hogy a képviselő szabadon rágalmazzon, majd hazugságainak lelepleződésekor ott keressen védelmet a felelősség alól.

Egyszer és mindenkorra véget kell vetni annak a göbbelsi módszernek, amely szerint ""mondj el egy hazugságot százszor, igazság lesz belőle"
és véget kell vetni annak is, hogy Meggyes monomániásan szüntelenül mantrázott beteges hazugságainak a köz pénzén kiadott újság adjon
helyet!

Horváth Mihály arról tájékoztatott: a megnyert helyreigazítás alapján újra polgári - kártérítési pert indít Meggyes Tamás polgármester ellen.

(forrás)