Szerződésszegők
2009. júl. 15.

<p>A 2008-as törvénytelenség, kirekesztés folytatódik a sakk egyesület ellen. Az érvényes pályázatok támogatást kaptak végre 2009-ben, de a határidőket nem tartja a Városháza. A szerződések alapján 8 napon belül utalniuk kellett volna, de 21 nap elteltével sincs támogatás, a pénzügyi osztályon azt mondták, 27-éig nincs is utalványozás, mert Németh alpolgármester nem ír alá. A pénzügyi osztályvezető még a 13-ai leállás előtt azt mondta, hogy a leállás az utalásokat nem befolyásolja, a sportbizottság arról tájékoztatta a klubot a reklamáció kapcsán, hogy folyamatban az utalás. A mai napig nem érkezett meg a nyert támogatás.</p>

Az NB II-es Esztergomi Sakk Club 2008-ban nem kapott furcsa körülmények között anyagi támogatást, annak ellenére, hogy pályázatait beadta. Először 2008-ban azt mondták, hogy nem érkezett be pályázat, majd orvosi igazolásokat követeltek (!), végül elárulták, a mégis beadott pályázatok nem kaptak támogatást! Meggyes Tamás polgármester a támogatási kérelmeket 2008-ban minden alkalommal személyesen vétózta meg, ezt írásban is megindokolta.

Nagy nyilvánosságot kapott a 2008-as törvénytelenség a Szeretgom hírportálon, melynek káros következményeire felhívták a sakkozók küldöttségének a figyelmét 2008-ban a Városházán. Azt mondták, nem kell üzengetni a Szeretgomon, ami jár, azt ők adják.

De nem adták!

Az 1924-ben alakult NB II-es Esztergomi Sakk Club, amíg nem érte negatív diszkrimináció csendben tette a dolgát, dolgoztunk, eredményesen képviseltük Esztergom városát! Nem mi találtunk ellenséget a Városházában, hanem a városvezetés akarta ellehetetleníteni a szakosztályt! Csak ezért fordultunk a nyilvánossághoz, mert Kovács Géza, játékos edző, csapatvezető nem egyenlő a sakk klubbal és miatta nem lehet egy nagy múltú közösséget büntetni.

A 2008-as törvénytelenség, kirekesztés folytatódik a sakk egyesület ellen. Az érvényes pályázatok támogatást kaptak végre 2009-ben, de a határidőket nem tartja a Városháza. A szerződések alapján 8 napon belül utalniuk kellett volna, de 21 nap elteltével sincs támogatás, a pénzügyi osztályon azt mondták, 27-éig nincs is utalványozás, mert Németh alpolgármester nem ír alá. A pénzügyi osztályvezető még a 13-ai leállás előtt azt mondta, hogy a leállás az utalásokat nem befolyásolja, a sportbizottság arról tájékoztatta a klubot a reklamáció kapcsán, hogy folyamatban az utalás.

A mai napig nem érkezett meg a nyert támogatás.

Az egyesületnek a határidőket tartania kell, de ezt kit érdekel akkor, amikor büntetni akarnak egy klubot. Információink szerint a sakk club támogatásának elmaradása összefügg a 2009. június 30-ai tatabányai másodfokú, Kovács Géza kontra Knapp János Pál büntetőperrel, ahol az alpolgármester sarokba szorult!

Politikát ismét azok csináltak a sportból, akik betegesen keresik a konfliktust mindenkivel. Az Esztergomi Sakk Club csak sakkozni szeretne és képviselni a várost eredményesen.

Az Esztergomi Sakk Club jogi képviselője szerint napi kamat jár a szerződésszegés miatt!

 

Az Esztergomi Sakk Clubot a Budapest Banknál vezetett 10103661-55012900-01000001 számlaszámon lehet támogatni. Minden forint a túlélést jelenti, hiszen a nevezések, a határidős igazolások ideje van!

 

Esztergomi Sakk Club

 

2009. július 15.