Az Esztergomi Futóművek nyilatkozata

<p>2009. július 2-án egy magát esztergomi „közösségi" portálnak nevező honlapon - de  ott névtelenség mögé bújó „adminisztrátor" aláírással - „Jónás és a mérce" címmel egy bejegyzés jelent meg.</p>
<p> </p>
<p>Ebben található egy kijelentés, mely szerint <em>"a futópartik környezetében nem egy olyan nő mozog, akiknek vannak közös szép emlékeik a daliás nőgyógyászról".</em></p>

 Az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület nevében a következő nyilatkozatot teszem.

 

Egyesületünk, az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület 2009-ben alakult meg egy már 2004 óta működő futóklub közösségéből, melynek a kezdetek óta tagja dr. Jónás László, s így természetesen az egyesület 13 alapító tagjának egyike. A közösség összetartó ereje a sport, ezen belül a futás. Politikával nem foglalkozunk, és a jövőben sem kívánjuk, hogy működésünkbe beleszóljon pártok csatározása, vagy, hogy helyi politikai érdekek próbáljanak bármilyen formában befolyást gyakorolni az egyesületre, annak tagjaira, beleértve magánéletüket is.

 

Az idézett kijelentést az egyesület valamennyi tagja nevében határozottan visszautasítom, és kérem a honlap „adminisztrátorát", hogy az általam kitalált és megszervezett, valamint az  Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület tagjainak segítségével megrendezett Dunaparti Futópartik elnevezésű versenysorozat politikai célokra való felhasználásától és további kétértelmű kijelentések közlésétől a jövőben tartózkodjon.

 

 

Kivonat az egyesület  Alapszabályából (VIII/2 pont).

 

Az Egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független, azoknak anyagi támogatást nem nyújt, és azoktól nem fogad el.

 

Érdy Gábor

alelnök