A Szent István Gimnázium sorsa
Közélet
2009. júl. 9.

<p>Ma este az önkormányzati gyülekezésen rendkívüli napirendi pontokat iktatott be a 12 Apostol élén Meggyes úr. Minden jel, tervezett napirend és előkészített nyalánkság egyetlen régi célt takar: leszámolni a Gimnáziummal.</p>
<p> </p>
<p>Holnap reggel 7 óra körül a TV2 Mokka műsorában Knapp úr fog beszámolót tartani a fejleményekről - a tanárok részéről telefoninterjút kért a média, a pártatlanság jegyében.</p>

A mai napirendi pontok kiegészültek:

 

- a bizottság beszámolójának elfogadásával - nyíltan

- az ülés legvégére tervezve fegyelmik indítására tett javallatokkal, mely értelemszerűen ZÁRT gyülekezés lesz,

- valamint elit iskola létrehozása címén az István és a Bottyán összevonásával kapcsolatos elvi döntéssel -nyíltan

 

 

A bizottság, melynek összetétele véletlenül sem azonos azzal, amely összetétel felhatalmazást kapott a vizsgálódásra, érdekes módon oly tagokkal ékeskedett, mint az APEH által nem talált kollegina, a kihallgatótiszt, a leszerepelt ügyvéd-kommunikátor.... Ők fognak véleményt és ítéletet alkotni, mely alapjául szolgál a Döntésnek. Melynek ugye ellenszegülnek a jó érzésű önkormányzati képviselők... persze.

 

A Döntés másfelől a Döntés előtt már megszületett: a ma reggeli TV2 - érdekes, miért mindíg ez - online már lehozta:

 

" Fegyelmit kapnak, és lehet, hogy el is küldenek azok közül az esztergomi tanárok közül, akik ártatlanul vádoltak egy 16 éves gimnazistát, aki később a vonat elé ugrott és meg halt. " - Így, kijelentve. Megerősítve azzal, hogy:

 

"

A polgármester szerint a tanárok hibáztak. Az önkormányzat, az iskola fenntartója a diákokat és a tanárokat is meghallgatta. A vizsgálat szerint a tanárok közvetetten felelősek.
 
 
A közgyűlés javaslatára több tanár ellen fegyelmit  indíthatnak. A tanárokat nem tudtuk megkérdezni, mert a vizsgálat idején nem nyilatkozhatnak.
 
 
Az ügyvéd azt mondja, elképzelhető, hogy feljelentést tesznek.
 
 
A vizsgálat szerint a tanárok valószínűleg összebeszéltek, szó szerint ugyanazt vallották."

 

A pártatlan Döntés még nem készült el jelen idő szerint - állítólag.

 

A felelős tanárok között szerepelnie kell majd Erősné Vörös Viktóriának, a jelenlegi igazgató-helyettesnek is, lévén a hat megvádolt tanár között volt az ominózus esetben. További érdekessége a dolognak, hogy a döntés megszületése előtt határozott levélváltások történtek a fegyelmivel kapcsolatban, immár kész tényként jelezve azt.

 

További érdekesség, hogy a bizottsági vizsgálat eredménye hogyan került a hivatalos ismertetés és szavazás előtt egy országos médiához? További érdekessége a dolognak, hogy elvileg a tanárok nyilatkozattételét határozottan megtiltották. További érdekessége a dolognak, hogy a jelzett napirend-kiegészítéseket most, az ülés kezdete előtt alig egy-két órával tették meg - a felelős előkészítés és döntés jegyében.

 

Amennyiben Kurnász úr igazgató végrehajtja a kivégzés rá eső részét - utasítás alapján miért ne tenné meg épp ezt, és egyébként is, - kérdés, hogyan és milyen körülmények között lesz képes az Iskola ellátni oktatási feladatait. A tervezett 2010-es összevonás figyelembe vétele mellett is szeptembertől új iskolaév kezdődne. Hogyan, kikkel?

 

Meggyes Tamás eddigi összes zavaros hazugsága, jogtiprása, magyarázkodása egy pillanat alatt megbukik - saját maga leplezi le, saját döntéseivel.

 

Ez kellett? Tessék. Undorító vezető undorító kiszolgálói és még undorítóbb végrehajtói - ma talán, végre elérik céljukat. Igaz ugyan, hogy az egész jogilag képtelenség, hogy az egész mindenestől sikerrel és minden szinten támadható - attól még a színjáték folyik, az ország egyik legsikeresebb kommunikációjú csodavárosában.

(forrás)