Nincs veszélyben a zeneiskola működése
Közélet
2007. szept. 4.

<p>Az Önkormányzat kérésére hírként is megjelentetjük az oldalon az alábbi közleményt a tegnapi - a zeneiskola telkével kapcsolat pályázati kiírásban megjelent információk pontosítása érdekében.</p>

Esztergom Város Önkormányzata közleménye

Az esztergomi zeneiskolával kapcsolatos fórum-hozzászólásokkal kapcsolatban Takács István, az önkormányzat sajtófelelőse az alábbi nyilatkozatot juttatta el honlapunkhoz:

Esztergom Város Önkormányzata nem kívánja elköltöztetni jelenlegi helyéről a Zsolt Nándor Zeneiskolát. Esztergom Város Önkormányzata a jelenlegi helyén és csonkítatlanul kívánja működtetni az intézményt. Esztergom Város Önkormányzata tervezi a zeneiskola új képzési iránnyal történő bővítését, dzsesszoktatás bevezetését.

Esztergom Város Önkormányzata a jelenleg 'volt nyári napköziként' ismert telket kívánja értékesíteni, kiegészítve a jelenleg zeneiskolaként jegyzett telek egy részével. Ez utóbbit megosztás után kívánja értékesíteni. A telek megosztását úgy kívánja Esztergom Város Önkormányzata elvégezni, hogy az a zeneiskola működésére, megközelítésére semmilyen hatással ne legyen. Pontosan ezt jelzi a szeretgom.hu honlapon is megjelentetett hirdetmény 'zeneiskola (átminősítés alatt)' kitétele.

Esztergom Város Önkormányzata sajnálja, hogy a zeneiskola elköltöztetéséről, működésének részben vagy egészben történő ellehetetlenítéséről szóló pletyka kelt lábra, és reméli, hogy közleményével megnyugtathatja a feldúlt kedélyeket.

(forrás)