Takács úr újabb levele

Takács úr újabb levele

2007. 09. 04. 13:16

A küldő kérésének megfelelően, csonkítatlan, a neveket is tartalmazó formában teszem közzé a levelét. Ádám mindehhez a beleegyezését adta.

Tisztelt Cserép János Úr!

Köszönöm, hogy anyagunk megjelent az Ön honlapján. Megtévesztő volt ugyan, amikor Ön "interjúalany"-okat keresett "interjú"-khoz, azt a látszatot keltve, mintha valamiféle hírportált üzemeltetne, ám azóta rájöttem tévedésemre. Megtévesztő volt az is, hogy honlapjuk "www.szeretgom.hu" címmel jelentkezik be a böngészőn. Látszik "közösségi fórum"-ukon az elszánt tettvágy, ami nem egyszer becsületsértő gyalázkodásra és a korábbi bejegyzések felületes olvasására ragadtatja az olvasóikat, fórumozóikat.

Mindazonáltal az Ön eljárása megtévesztő volt. Olyan megtévesztő, mint a névtelenség sötétségében bujkáló fórumozók írásai, akik az igazság fényét látva ijedten eltakarják szemüket, szemük elől a valóságot.

Látszik a megtévesztés szándéka is, ami meggátolja Önt, hogy Páni Ádámot név szerint megemlítse honlapján, ami arra készti Önt, hogy nevét kihúzza a levelemből, amelynek idézéséhez vagy közléséhez nem is járultam hozzá. Önkormányzatunk közleményének szövege jól elkülönítve érkezett meg Önhöz.

Látszik a hozzászólásokon az elszánt szándék, hogy az önkormányzati döntéseket azok ismerete nélkül kommentálják honlapjukon. Nincs más magyarázata ugyanis annak, hogy a zeneiskola megszüntetéséről, elköltöztetéséről írogassanak bejegyzéseket honlapjukon, miközben ilyen szándék soha nem fogalmazódott meg, a képviselő-testület soha ilyesmiről nem döntött. Levelem végéhez csatoltam önkormányzatunk hivatalos álláspontját az ügyről, jelen levél közléséhez pedig csak teljes, csonkítatlan formájában, Páni Ádám nevének az iméntivel együtt kétszeri, az Ön nevének egyszeri említésével járulok hozzá, semmilyen csonkított formában nem.

Egyben szeretném azt a reményemet is kifejezni, hogy köztünk továbbra is érdemi információcsere folyhat a későbbiekben, amihez jó munkát kívánok.

Üdvözlettel

Takács István

2007. 09. 04. 21:05

percjelzo írta:tisztán érthetően ízekre szedte!

Akkor pár link azoknak, akik nem olvasták őket, vagy már nem emlékeznek minderre, mert régen volt:

www.epiteszforum.hu

www.epiteszforum.hu

epiteszforum.hu

www.epiteszforum.hu - ebből idézek is: "az egyik nyeretlen pályamű szerzője a közbeszerzési fázisban megtámadta és sikeresen leállíttatta a projektet. Tiltakozási hullám indult a teret egyenes, oszlopsoros homlokzattal lezáró győztes pályamű (Benárd Aurél, Fejérdy Péter és munkatársaik) ellen, utóbb a katolikus egyház is csatlakozott a szóban forgó megoldást ellenzők táborához (amely nagyjából állítólag az esztergomiak egyharmadát teszi ki). A tiltakozók felkaroltak egy másik verziót, amely a teret íves térfallal zárja."

2007. 09. 04. 19:00

Hát ez már csak ilyen judeóbolsevikposztkomonista portál, ahol eltakart szemmel olvassuk az ostobaságainkat a békaperspektívából. Még jó hogy vannak ilyenek, akik felvilágosítanak bennünket, hogy itt lenn a mélyben, eltévejedve ebbe a bűzös fertőben, mit is kell elhinnünk! Mert a pogárnester mondatai így hezdődnek: HIGGYÉK EL, már nem hiszem! Nem hiszem el a sajtófelelős dühös fröcsögése után sem!

"Ha nem is közfelháborodás, de az esztergomiak egy részének ellenkezése akadályozta meg a Kanonok sorok keleti lezárására kiírt tervpályázat győztes tervének megvalósítását. A tervpályázatra harminc elismert mérnökirodát, tervezőt hívtak meg, és az ő munkáik közül választotta ki a legjobbat a jó nevű, rangos szakértőkből álló bizottság. Ám a város vezetése tudta, hogy ilyen nagyságrendű, másfél évszázados elmaradást pótló beruházást csak akkor lehet megkezdeni, ha az itt élők teljes közössége elfogadja, a többség kevés. Az önkormányzat sajnálja, hogy éppen azok lépnek fel most a Szent István elhelyezésével kapcsolatban elmarasztalni a várost a Kanonok sori terv elvetése miatt, akik leginkább ellenezték a bemutatott győztes tervet."

Nem tudom hogy mondjam, a nekem egyáltalán nem kedves önkormányzat egyáltalán nem kedves sajtófelelősének, hogy tisztelettel megkérdezem EZT HONNÉT TUDJÁK? önök szerint akiknek nem tetszett az a bizonyos terv, azok minden a város sötétbe, behunyt szemmel szégyenkező aljanép? Nem tudom mit tudnak önök felmutatni az ESZTERGOMÉRT VÉGZETT MUNKÁSSÁGUKBÓL, de azt a bizonyos tervet, amit most nem akarok minősíteni, PROKOP MÁRIA, akiről tudjuk hogy mennyi mindent tett ezért a városért, ismerjük a munkásságát, tisztán érthetően ízekre szedte! Arról a tervről beszélek, amelyikről a sajtófelelős azt írja, hogy neves személyek bírálták el! Petróci Gyula képviselő úr, mint a bíráló bizotság elnöke. Igen. Ezt is higgyük el, mint a többi mesét. Ha a sajtófelelős most meg akar cáfolni, nézzen utánna a város honlapján megjelentetett hír után, ahol leírták a fent elmondottat. Bocs a topikolóktól hogy hosszan igénybevettem a topikot, és a türelmüket, de néha kinyílik a zsebembe a kisbicska!

2007. 09. 04. 18:47

Takács: " mint a névtelenség sötétségében bujkáló fórumozók írásai, akik az igazság fényét látva ijedten eltakarják szemüket, szemük elől a valóságot."

1. Az Esztergomban regnáló hatalom megmondja, mit írhatsz, mondhatsz, gondolhatsz.. A valóságot mi nem látjuk, nem ismerjük - mert félünk. Gyermeki ijedelmünk elmúlik, ha rájuk hallgatunk. Csönd, cumi a szájba, maci a kézbe, s figyeljünk tágra nyitott szemmel! 2. Elképesztő a sajtóreferens tájékozatlansága a kommunikáció új formáival kapcsolatban. Az ember azt hinné, ezek ismerete munkaköri kötelessége. De egy brossúrával lemaradt (lásd "...sötétségében bujkáló " ) . 3. Az idézett mondat egy eredeti végzettségét tekintve magyartanár (ha jól tudom) tollából sem akármi.

2007. 09. 04. 15:06

Mi, mocskolódó, félrevezető és a közösséget romboló emberek megijedtünk, hogy a művelési ág alatt a zeneiskola szó állt (zárójelben pedig az, hogy átminősítés alatt). Megtévesztettük magunkat is, de szerencsére kiderült, hogy tévedtünk. De ezt nem kéne fölírni a többi "gonosztett" mellé.

2007. 09. 04. 14:51

Szóval március 23-án írtam még Takács úrnak a következőt:

Kedves Takács úr,

Nem tudom eljutott-e már Önhöz a híre annak, hogy a www.szeretgom.hu honlapon jövő hét szerdán egy online interjút szervezünk dr Csomor Sándorral, ahol bárki egy regisztráció után kérdezhet tőle a folyamatban lévő peres ügyről.

Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy szeretne-e az esztergomi önkormányzat egy "hallgattassék meg a másik fél is" elvének megfelelő hasonló lehetőséget kapni a portálon? Amennyiben igen, akkor ezt is nagyon szívesen megrendezem és közreműködök benne.

Köszönöm előre is a válaszát,

Majd egy kicsivel később még ezt:

Jaj, még annyit szerettem volna kérdezni, hogy esetleg a Telekadó rendelet kapcsán lenne-e valaki a hivatalban, aki egy hasonló online interjúra vállalkozna a portálon? Szerintem igény lenne rá az olvasóim körében. Nagyon örülnék neki, ha lenne egy felkészült, intelligens interjúpartner...

Erre a két levélre soha nem jött válasz - illetve egészen addig nem, amíg a HVG-s verseny megnyerését követően nem írtam a varoshaza e-mail címre, hogy nem baj-e, ha a HVG interjú kérdéseire leírom a valóságot. De azt meg nem merem most már ezek után beidézni.

2007. 09. 04. 14:36

Tisztelt Takács István úr!

Sem az Ön, sem az olvasók megtévesztése nem állt, illetve nem áll szándékunkban.

Számunkra nem tűnt ki a leveléből, hogy csak a második részét kívánja közzétenni. A megszólítás alapján nem magánlevélnek tűnt a levél és nem is kérte, hogy kezeljük bizalmasan, valamint megítélésem szerint semmi olyat nem tartalmazott, amiből arra következtethettem volna, hogy bizalmas közlésnek szánja. A külön alá nem írt közleményt a levél folytatásának tekintettük.

Páni Ádám nevét nem szándékoztuk közzétenni anélkül, hogy előtte a beleegyezését kértük volna. Sajnáljuk, ha ebből esetleg bárki bármilyen téves következtetést vont le.

Ugyanakkor nem látjuk megtévesztőnek azt a gyakorlatot, hogy online interjúinkhoz "interjúalanyokat" keresünk. Az online interjú egy olyan műfaj, - ha tetszik virtuális fogadóóra - ahol egy illetékes, vagy híres, közérdeklődésre számot tartó meghívott személytől előre megadott időpontban az interneten át gyakorlatilag bármit lehet kérdezni és ő a vérmérsékletének és a tudásának megfelelően válaszol azokra. Nincsenek előre megszerkesztett, felépített kérdések, mint egy klasszikus interjúban. Talán tényleg inkább virtuális fogadóórának kellene hívni, ha az "online interjú" név megtévesztő, viszont mind az Origo, mind az Index ilyen néven vezette be ezt a fajta interaktivitást a magyar internetes köztudatba. Az interjú és a riport olyan újságírói szakértelmet igénylő műfajok, amelyekre laikusként nem vállalkozunk és erre kapacitásunk sincsen.

Oldalunkon nincsen szerkesztőség - lelkes esztergomi emberek vannak - fiatalok és öregek egyaránt, akik ha olvasnak valahol valamit, amit közérdeklődésre számottartónak vélnek vagy meg akarnak osztani, azt beküldik a szeretgomra. Ezt tehetik hírként, rendezvényként, nyithatnak fórumot, vagy blogot. De a regisztrációval tudomásul veszik a felhasználói feltételekben leírtakat, hogy a beküldött tartalmakért ők felelnek, amellett, hogy szerzői jogukat is fenntartják, ha olyanról van szó. Web 2.0-nak hívják azt a folyamatot, amely az Interneten idáig vezetett, hogy felismertük, hogy a felhasználó a király (ugye emlékezhetünk a tavalyi Time magazin címlapra amire a felhasználó került ki). Honlapunk tehát nem piaci alapú hírportál. Emellett van pl. www.szeretgom.hu URL is, mégsem feltételezném, hogy ez az oldal kartográfiai célú, vagy www.szeretgom.hu is van, mégsem vagyunk hirdetési újság.

A zeneiskolával kapcsolatban pedig már Ön előtt sietett megnyugtatni a gyermekkoruk színhelyéért aggódókat egy illetékes, hogy az Önkormányzat semmi hátrányosat nem tervez tenni az iskolával.

Ez az oldal egy tükör. A város tükre. Ami ide felkerül, az a városban kering - nem mi fabrikáljuk. Össze lehet törni a tükröt, de attól még csak a képet veszítjük el a valóságról. Valós kép akkor alakulhat ki, ha pro és contra elhangozhatnak a vélemények, cáfolatok. A lehetőség itt erre adott.

Azt tudom, hogy milyenek az istvános diákok. Az átlagnál intelligensebbek, okosabbak, nyitottabbak a világra, könnyebben átlátnak a cselszövések kusza hálóján, és talán egy kicsit túlfejlett az igazságérzetük. Én elhiszem, hogy ez fájdalmasan érint néhány embert a városban, de erről nem a diákok tehetnek.

Esztergomban sokan félnek. Magam is nem egy olyan emberrel találkoztam, akik gyakorlatilag rettegtek amiatt, hogy mi fog velük történni, ha ki merik mondani a véleményüket. Bárcsak olyan városban élhetnénk, ahol senkinek nincs oka félni. Ahol mindenki demokrata lehet. Én szeretnék egy ilyen városban élni. És próbálok aktívan tenni azért, hogy ez ne csak egy elmosódó álomkép legyen - az eszközeim viszont limitáltak. Ezt a honlapot tudtam csak megkreálni és fenntartani - tőlem ennyi telt. Abban csak reménykedni tudok, hogy az Önkormányzat előbb-utóbb valóban partner lesz abban, hogy az oldalon megjelenő esetleges csúsztatott, eltorzult információkat minél hamarabb a megfelelő cáfolatokkal és helyesbítésekkel ellátva olvashassuk.

Üdvözlettel,

Cserép János
okleveles mérnök informatikus, a szeretgom.hu üzemeltetője

2007. 09. 04. 14:09

triko írta: Mindazonáltal az Ön eljárása megtévesztő volt. Olyan megtévesztő, mint a névtelenség sötétségében bujkáló fórumozók írásai, akik az igazság fényét látva ijedten eltakarják szemüket, szemük elől a valóságot.

Idézet Takács Úr fenti leveléből.

Húha. Ez egyre érdekesebb. Sajtóügyi felelős emberként, mint ilyen, (szakmai és egyéb szabályok és elvárások szerint) kommunikációval foglalkozó szakemberként kicsit többet illene tudni az Internetes fórumokról, a véleménynyilvánításról, az iteratív kommunikáció alapjairól, az Igazságról és annak Fényeiről, Uram. Én feltételezem, hogy Ön ezzel tisztában is van. Tényleg ennyire eladható valakinek a lelke?

2007. 09. 04. 14:01

Tisztelt Takács úr!

Miután ismételten bizonyságot adott arról, hogy fogalma sincs egy közösségi fórum működéséről, több apróságra hívnám fel a figyelmét:

Ön közszereplő, és mint ilyen, egy médiának tett nyilatkozata, levele nem minősül magántitoknak, vagy levéltitoknak. Ádám levele azonban csak az ő hozzájárulása mellett közölhető névvel.

Hangsúlyozom, nekem, vagy cégemnek a Szeretgomhoz, annak működéséhez semmilyen közöm nincs, a fentiek egyszerűen tények.

Egy sötétben bújkáló.... :)))

2007. 09. 04. 13:39

Ebben a városban mindenki hülye, kivéve azt a néhány drága embert...

2007. 09. 04. 13:18

Itt valaki nem normális. Petró most örülhet, kint van a név. Az enyémet mikor fogják követelni?