Mesepark - De miből?

Mesepark - De miből?

2009. 07. 02. 12:44

Elkészültek az esztergomi önkormányzat által a Prímásszigeten megépíteni kívánt Mesepark tervei. Olvashatjuk az esztergom.hu oldalon.

 

A megvalósítás 2010 után indulhat meg. Miből? Hitel, kötvény, elásott pénz? Mit tudnak még pénzzé tenni, mit tudnak még elzálogosítani Városatyáink?

Polgármester Úr, Képviselő Urak!
Olvashatnánk egy ilyen, ténylegesen rekord összegűre tervezett beruházáshoz egy üzleti, stratégiai tervet, elemzést, megtérülési számításokat? Legyenek oly kedvesek...
Higgyék el az ötletet én is jónak tartom, csodás lenne... Akkor ha már minden rendben lenne, az utak, a közművek, a kátyúk, a játszóterek, az iskolák és a közintézmények épületei. Dehát ezen a téren kilóg a seggünk a gatyából. Hitelállományunk óriási. Csökkenő adóbevételek mellett hogyan tervezik a finanszírozást?
Tudom, Orbán Viktor is látta a terveket rajzokat, s mindent támogat... MIBŐL???
Nézzenek utána: Franciaország saját mesehőseinek épített egy hasonló meseparkot, de a Disneyland mellett nem megy, totális csőd. Pedig ~64-5 millió állampolgár nagyobb vásárló erőt képez mint a miénk! Végeztek esetleg valamilyen jellegű közvélemény kutatást, érdekelné ez az Országot?

Kíváncsian várom mikor jelenik meg valamelyik városi médiában legalább néhány sarokszámot ismertető írás!

2009. 11. 20. 20:34

Szó sincs építésről. Pénz nincs, lufipufogtatás, meg mese az van. Esztergom város tragikomikus története. "Varázskapu, Égig érő fa, mesepark "

Egy a baj, hogy nekünk ez az életünk.

2009. 11. 19. 17:44

Az érdekes az, hogy egyszerre megy a megalomán  elképzelések villogtatása  Mesepark, Sportközpont stb stb és a szidás, hogy erre sincs pénz, arra se adnak pénzt és különben is szándékosan tönkre akarják tenni az önkormányzatot, a nagy pénzügyi foljtogatásban  már a Bazilika díszvilágítását is le kellett kapcsolni a szemétdíjat duplázni kellett stb stb. Szerintem a város vezetése súlyos  szereptévesztésbe esett amikor azt gondolta és gondolja , hogy neki a versenyszférában kell megjelennie, mint beruházó az infrastruktúrális beruházások helyett.

2009. 11. 19. 11:30

Népmesei témaparkot tervez Hollókő
Egymilliárd forintos turisztikai fejlesztést terveznek Hollókőn, hogy növeljék a látogatók számát, és legalább évi 300 napra hosszabbítsák meg az idegenforgalmi szezont - mondta az MTI-nek Szabó Csaba polgármester. A kiemelt turisztikai attrakció fejlesztésének támogatására közösen ad be pályázatot decemberben Hollókő és Nógrád megye önkormányzata, a fejlesztés 2012 nyarára valósulhat meg, amennyiben sikeres lesz az Észak-magyarországi Regionális Operatív Programra (ÉMOP) beadandó pályázat.
A hollókői témapark vezérmotívuma a népmesék világának turisztikai termékként történő megjelenítése lenne. A látogatók a mesebeli hétpróbát teljesítve ismernék meg a palóc népi kultúrát, a zenét, táncokat, játékokat, népi mesterségeket, a parasztgazdaságot, a gasztronómiát, a népi erőjátékokat, sportokat palóc olimpia keretében mutatnák be, azokat az érdeklődők versenyeken is kipróbálhatnák.
A rendezvények lebonyolítását folyamatosan tervezik. A meglévő ingatlanok mellett rendezvényház is épülne a 8400 négyzetméteres sportpályán, de biztosítanák az akadálymentesítést, parkolást, az ajándéktárgyak értékesítését, és egyéb kiszolgáló egységeket is. (MTI)

 

 

2009. 07. 07. 14:30

www.csikos.hu/mesepark  - ha képeket akartok nézegetni.

2009. 07. 06. 19:08

Sajnos sokszor voltam közvetlenül és közvetve is tanúja annak a mi városunkban, hogy az önkormányzat fülébe jutott egy gazdasági szereplő jónak tűnő ötlete, amit annak az x személynek vagy cégnek nem engedett megvalósítani, mondván, hogy "majd a város megcsinálja". Közpénzen, az adófizetők pénzéből. Ennek a meseparknak az ötlete egy régebbi szabadidő-park ötletből születhetett szvsz, amit egy magánszemély a saját ingatlanán, saját kockázatára akart megvalósítani. Amikor még nem tombolt a gazdasági válság. Most, hogy már igen, ráadásul úgy, hogy az üdülési csekk megadóztatása miatt a belföldi turizmus rohamléptekben fog leépülni, nem tűnnek racionálisnak ezek a beruházások. Ma már nyilván az a magánszemély sem állna neki, aki korábban szerette volna. A kisajátítás-téma pedig az egyik kedvencem Esztergomban. Egyszer volt egy vevő az egyik telkünkre. Azt az infót kaptam, hogy nem fog építési engedélyt kapni, mert a város ki akarja sajátítani a telket. Nem értettem, mert semmi ésszerű alapja nem volt. Beszéltem a jegyzővel, és kérdeztem tőle, miért nem akarják, hogy mi eladjuk, más megvegye, ebből legyen adó- és illetékbevétel, miért jó az, hogy az általunk befizetett adóból megveszik a mi telkünket egy értelmetlen célra?! Azt mondta, csak...

Eredeti méret

2009. 07. 02. 16:05

Szerintem egy mesepark nem olyan közcél, amelyre a törvény megengedné a kisajátítást. De ha esetleg mégis, akkor ott van még a Vasas pálya, a kemping, a teniszpályák. Mi pénzbe kerülne ezeknek az ingatlanoknak a  kisajátítása vagy megvásárlása egy ilyen lázálom céljára...

2009. 07. 02. 14:49

Nincs fenntartva a kisajátítás a szigeti telkekre? (Tudok olyanokról, akik évente kapják a leveleket, hogy akkor most van pár hetük kiköltözni. Aztán nem történik semmi.)

2009. 07. 02. 14:37

Magyar Önvédelmi Mozgalom esztergomi szervezetének észrevétele:

 

A meseparkhoz még nincs megvásárolva a Haller ház és telek. A tervek szerint -véletlenül-odaesik a vasorrú bába háza. :)

Kérdezem önvédelemből ezt mennyiért fogja megvásárolni a város, tisztában vannak vele a Városházán, hogy Haller Zoltán Úr annyit kér, (fog is) amennyit nem szégyel!

...

Kovács Géza

MÖM