Színes gárda-paradoxon

Színes gárda-paradoxon

2009. 07. 01. 18:33

A Fidesz elutasítja azt a szocialista elképzelést, hogy úgynevezett települési őrségeket állítsanak fel. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője úgy fogalmazott: „a Magyar Gárda után itt a Vörös Gárda".

A Fidesz a törvényesség és a rend pártja, következetesen elutasítja az alkotmányos rend és a közbiztonság védelmének privatizálását, azt, hogy egy erős állam, egy erős rendőrség helyett önkéntes alapon különféle egyesületek vagy cégek tetszelegjenek rendvédelmi szerepben - szögezi le a fideszes honatya.

Én akkor már csak azt nem értem, hogy mi a fészkes fekete fene az a szervezet, amelynek felállítását Esztergom - Cser-Palkovicshoz hasonlatosan szintén - fideszes polgármestere 2009. februárjában így harangozott be a testületnek:

„Magyarország sajnálatosan romló közbiztonsági helyzetére tekintettel Esztergom Város Önkormányzatának is el kell gondolkodnia arról, hogy a saját felelősségi és lehetőségi körén belül mindent elkövessen a jobb közbiztonság, azaz a lakosság személyi és vagyoni-, valamint a Városunk területén működő jogi személyek vagyoni biztonsága érdekében. A folyamatosan romló gazdasági, és az ezzel együttjáró társadalmi körülmények alapján aligha jósolhatunk e terén javulást - épp ellenkezőleg; ezért az Önkormányzat preventív jellegű lépése sürgető szükségszerűség.
(...) A köz biztonságának fenntartása természetesen elsődlegesen a rendőrségre hárul - az nem kötelező önkokrmányzati feladat; a Városunkért és annak polgáraiért érzett felelősség azonban, azt gondolom megköveteli, hogy e feladat ellátásához az anyagi lehetőségeinkhez mérten önként hozzájáruljunk.
Ebből a célból alakult meg VÉDVÁR2008 Biztonságtechnikai, Informatikai és Vagyonvédelmi Szolgáltató Zrt, amely cégjogi értelemben az Önkormányzat közvetett befolyása alatt áll, és messzemenően alkalmas arra, hogy a javaslat szerinti rábízandó feladatot hatékonyan ellássa."

Továbbá nem értem azt, hogy Esztergom miért megy folyamatosan szembe azokkal az elvekkel,amelyeket a nagy Fidesz hangoztat.

Cser-Palkovics burkoltan elítélte a Magyar Gárdát, aligha burkoltan a Vörös Gárdát, ennek ellenére Esztergomban - rendőri egyenruhára megtévesztésig hasonlító felszerelésben - nap mint nap vonulnak a Narancs Gárda helyi tagjai.

Jó lenne tisztán látni már a Fidesz házatáján! Döntsék el, hogy egy bizonyos elv mentén haladnak előre, vagy az számít csak, hogy aki teszi,  amit tesz, az vörös vagy narancs színben pompázik!

2009. 07. 07. 19:59

Húsz éve a Jani bácsi ideje alatt volt rendőrség.Nem kellett Gárda,meg egy rakás hülye gyerek!Még a cigányság is kezelhető volt.Nem kellene visszanézni egy kicsit?A rendőr akkor sem kereste agyon magát,mégis tudott rendet tartani.Miért is?

Törölt felhasználó #43

2009. 07. 01. 20:42

Bocs... annyi a Fidesz és az esztergomi Fidesz közti ellentmondás, hogy már nem tudom fejben tartani mindet. 
Véleményem szerint (<--- tessék odafigyelni, kedves ügyvédúr!!! Király) Meggyes nem fideszes, inkább valami trójai faló a pártban.

 

Törölt felhasználó #43

2009. 07. 01. 20:41

Igazad van, hasonlóképpen vélekedek én is, csak nem fejtettem ki bővebben a véleményemet.

Törölt felhasználó #43

2009. 07. 01. 20:40

Ne felejtsd a privatizáció ellenzését odafönt, miközben idelent a privatizáció mellett népszavaztat...

Törölt felhasználó #43

2009. 07. 01. 20:37

Nagyobb gondnak találom, hogy az ellenzés mellett saját maguknak bezzeg megengedik, amit éppen kritizálnak a másikban.

 

Adócsökkentést követeltek, Esztergomban nem volt hajlandó megszavazni az adócsökkentést a Fidesz frakció. Itt emlegethetnénk a Holcimmel kapcsolatos cirkuszt is. Sőt megemlíthetnénk azt is, hogy amikor egy MSZP-s bukott a családon belüli erőszak miatt, azt kapásból címlapon hozták, arról, hogy Meggyes veri a feleségét (sőt lassan kimondhatjuk: feleségeit) arról erősen kussolnak hallgatnak.

2009. 07. 01. 20:31

Kimondhatatlan módon elegem van a Fidesz mindent csípőből ellenző, fikázó magatartásából, immár nyolcadik éve.

Csak remélni merem, hogy egyre többen így lesznek ezzel azok közül, akik valóban gondolkodnak.

2009. 07. 01. 18:38

Narancs Gárda? Ide lehet bekerülni a Meggyesjugendből?:)