Az Önkormányzat közleménye

Az Önkormányzat közleménye

2007. 09. 03. 20:08

Esztergom város önkormányzatának közleménye a Szent István Gimnáziummal kapcsolatban.

Tisztelt Szerkesztőség!

Tisztelt Cserép Úr!

Bár azután, ahogy szerkesztőségük munkatársai a névtelenségben elbújva, abból bátorságot merítve rólam szólnak a szeretgom.hu oldalain, nem fűzök hozzá sok reményt, mégis tisztelettel kérem a Szent Istvánnal kapcsolatban készített önkormányzati anyag megjelentetését, tekintettel arra, hogy az ügyben, más médiákkal ellentétben, Ön és névtelen munkatársai eddig nem óhajtották a téma felől az oldalon keresztül tájékozódni kívánókat xxxx yyyyy és a saját elmeszüleményeiken kívül más források információiról, véleményéről tájékoztatni.

Üdvözlettel

Takács István

sajtófelelős

A Szent István-gimnázium igazgatója nem hirdetett rendkívüli tanítási szünetet a tanévnyitón. A súlyos helyzetekben a jegyző jóváhagyásával elrendelhető szünetre egyáltalán nincs szükség. Az a diák, aki ezt írta különböző szerkesztőségekhez címzett levelében, hazudott. Nem volt erre a hazugságra szükség, a szokásos év eleji tanulmányi kirándulások végén, szeptember 10-én a Szent István diákjai rendben és modern körülmények között megkezdhetik az évet az Esztergom-Kertvárosi volt Hell-iskola felújított, korszerű épületében.

Az egyházi kártalanítás nem tíz éve kezdődött: 2004-ben írta alá az egyház, a kormány és az önkormányzat azt erre vonatkozó a megállapodást. Néhány évvel korábban a volt Berzeviczy Gergely Közgazdasági Szakközépiskola elköltöztetésére négyszázmilliót kapott egyházi Esztergom. Nemcsak ezt, hanem még további tízmilliókat költött az önkormányzat a Kanonok sorra.

Ezt követte a 2004-es megállapodás az egyházi ingatlanok visszaadásáról és a kárpótlásról.Esztergom aközé a néhány önkormányzat közé tartozik, amelyek már megkötötték ezt a szerződést, a települések túlnyomó része még nem rendelkezik ilyen megállapodásokkal, sőt legtöbbjük még hozzá sem kezdett az előkészítéshez. Az önkormányzati iskolák 2006-os kiköltözését nem az önkormányzat vállalta, hanem az egyházi kárpótlásról szóló jogszabály kötelezte erre Esztergomot. A megállapodás aláírásától máig három év telt el, nem tíz.

Nem állt Esztergom rendelkezésére 1,6 milliárd forint kárpótlás. A megállapodás szerint ugyanis a kárpótlás összegét 2011-ig utalják át az önkormányzatnak, a 2010-es és 2011-es évben a legnagyobb, összesen egymilliárdos részletet.

Vagyis sem tíz év, sem 1,6 milliárd nem állt rendelkezésre.

A Kanonok sorra, az ott már működő iskolai épületrészre és a környék utcáinak, az alattuk húzódó közművek felújítására, a felszín rendbetételére több mint hatszázmilliót, a Hell-felújításra kétszázat költött el Esztergom, miközben az egyházi kárpótlásként járó 1,6 milliárdból 2004-ben 10, 2005-ben újabb 10, majd 2006-ban 90, összesen 110 millió érkezett meg a számlájára. A szerződés szerint idén még 100, 2008-ban 215, 209-ben 160, majd 2001-ben 400, végül 2011-ben 615 millió érkezik kárpótlás címén. Látható, hogy a törvény jóval előbb teszi kötelezővé az iskolák kiköltözését, mint ahogy a kormányzat az épületek pótlását lehetővé tévő pénzeket átadná a városnak.

Ha nem is közfelháborodás, de az esztergomiak egy részének ellenkezése akadályozta meg a Kanonok sorok keleti lezárására kiírt tervpályázat győztes tervének megvalósítását. A tervpályázatra harminc elismert mérnökirodát, tervezőt hívtak meg, és az ő munkáik közül választotta ki a legjobbat a jó nevű, rangos szakértőkből álló bizottság. Ám a város vezetése tudta, hogy ilyen nagyságrendű, másfél évszázados elmaradást pótló beruházást csak akkor lehet megkezdeni, ha az itt élők teljes közössége elfogadja, a többség kevés. Az önkormányzat sajnálja, hogy éppen azok lépnek fel most a Szent István elhelyezésével kapcsolatban elmarasztalni a várost a Kanonok sori terv elvetése miatt, akik leginkább ellenezték a bemutatott győztes tervet.

Azt, hogy mi történik a következő tanévben, az önkormányzat nem titkolta, sőt éppen nyilvánvalóvá igyekezett tenni. Az iskola vezetője által is a legjobb átmeneti megoldásként elismert javaslatot választotta ki a képviselő-testület a három lehetőség közül. Ennek lényege az, hogy a Hell-iskola felújítását előre hozva előbb nem az Arany János-iskola költözik a kertvárosi épületbe, hanem átmenetileg a Szent István, majd annak elköltözése után veheti át helyét az Arany János Általános Iskola. Erről az önkormányzat nem hallgatott, hanem a döntést követően közzétette a helyi sajtóban, és az MTI útján az országos sajtóhoz is eljuttatta, és természetesen értesítette az iskola igazgatóját is, aki személyesen is jelen volt a döntés meghozatalánál. Nemcsak jelen volt, de hozzá is szólt az üléshez, ekkor üdvözölte az önkormányzat döntését.

Aljas hazugság, amit a levél tényként kíván elhitetni az olvasóval, hogy nem kezdődött meg egyetlen szóba jöhető épület felújítása sem. Az önkormányzat kétszázmillió forintos beruházásaként a befejezés előtt áll a Hell-épület felújítása.

2007. 11. 13. 9:13

Ez a közlemény számomra azt teszi nyilvánvalóvá,hogy a kapott pénzből,hová nem költözhet véglegesen az István gimnázium.Mert a Kanonok sorra,ahol pedig az épületen kívül megújultak a környező utcák,közművek (ami jó)nem mehetnek.A 200 millióból helyrehozott Hell pedig az Arany János iskola végső helye.Csak átmenetileg "üzemel " itt a gimnázium.És utána? Takács úr írná már le,hogy a fent felsorolt egyébként remek és szükséges beruházások után,hová,miből,mikor fog költözni az István!Véglegesen,nem csak időlegesen.

2007. 11. 12. 20:34

A Lajtától kicsit nyugatabbra az ilyen emberek, mint Takács úr a "Dummschwätzer" nevet használhatják.

2007. 11. 12. 20:32

Beaune írta:

cserepj írta:

Janika írta: István ! semmire nem kell reagálni,a közlemény tökéletes volt ,az ötlet is.Az idő kereke bedolgozza majd őket is.

Milyen ötlet? Milyen kerék?

És KIKET dolgoz majd be???

Micsoda? ez a közlemény egy jól időzített ötlet volt? Itt kérem a polgárok tudatos becsapása történt. Ez nem maradhat következmények nélkül. Ki hiszi el ezek után a közleményet? Én már eddig se.

2007. 11. 12. 20:13

cserepj írta:

Janika írta: István ! semmire nem kell reagálni,a közlemény tökéletes volt ,az ötlet is.Az idő kereke bedolgozza majd őket is.

Milyen ötlet? Milyen kerék?

És KIKET dolgoz majd be???

2007. 11. 12. 20:11

Janika (eredeti hozzászólás törölve) írta: Jobboldali szavazóként.... ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Mi ez a csodálkozás? Az itt hozzászólók többségét személyesen ismerem: meggyőződéses jobboldaliak, akik csalódtak az általuk támogatott párt helyi képviselőiben. Ez lenne olyan hihetetlen?

2007. 11. 12. 20:10

Janika írta: István ! semmire nem kell reagálni,a közlemény tökéletes volt ,az ötlet is.Az idő kereke bedolgozza majd őket is.

Milyen ötlet? Milyen kerék?

Törölt felhasználó #43

2007. 11. 12. 20:09

Janika írta: István ! semmire nem kell reagálni,a közlemény tökéletes volt ,az ötlet is.Az idő kereke bedolgozza majd őket is.

2007. 11. 12. 20:05

István ! semmire nem kell reagálni,a közlemény tökéletes volt ,az ötlet is.Az idő kereke bedolgozza majd őket is.

2007. 11. 12. 14:27

Takács István mondjon le.

2007. 11. 12. 12:46

aSk írta:

vajon hány verzió van az 1.6 milliárdra a városházának?

van. volt. nincs. nem is volt. lesz. nemlesz. majd lesz. egyszer. meg már el is költöttük. arra költöttük el. nem arra költöttük el.

TAKÁCS ÚR! Jobboldali szavazóként megtisztelve érezném magam, ha eljuttatna egy újabb közleményt a választókhoz. Ami legalább a következő hétre kitart...

Miért jut Gyurcsány eszembe? "Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal"

Jó reggelt Csipkerózsika álmából ébredező Esztergom!

Eredeti méret

2007. 11. 12. 12:41

aSk írta:

vajon hány verzió van az 1.6 milliárdra a városházának?

van. volt. nincs. nem is volt. lesz. nemlesz. majd lesz. egyszer. meg már el is költöttük. arra költöttük el. nem arra költöttük el.

Erre is ki lehetne tenni egy szavazást :))

Törölt felhasználó #43

2007. 11. 12. 8:59

vajon hány verzió van az 1.6 milliárdra a városházának?

van. volt. nincs. nem is volt. lesz. nemlesz. majd lesz. egyszer. meg már el is költöttük. arra költöttük el. nem arra költöttük el.

2007. 11. 12. 8:54

sem tíz év, sem 1,6 milliárd nem állt rendelkezésre.

Vesd össze most hétvégi hídlap melléklet értesítő...

2007. 09. 07. 7:00

g. írta:

"cukrot neki, jó paci, pofabe"

Itt pontosan ez történt. Majd egyszer kifejtem, de most olyan ideges vagyok, hogy azt hiszem, megsértenék sok embert, főleg az iskola (egyszemélyes) vezetőségét.
Pedig jól indult. Végtelenül sajnálom.

A jogos türelmetlenség azért egy okos nép esetében nem állítható meg egy cukorkával, pláne ha az gusztustalan, vagy még nem is létező, soha be nem hajtható cukorka.

2007. 09. 06. 15:35

A felvetés jó, aSk. Nem is tudtam, hogy ilyen régimódi, romantikus fickó vagy. : p

2007. 09. 06. 15:25

aSk írta: ne humorizáljatok összevissza, mert a pallos már kinn van a városházán... a következő testületin bevezetik majd az első éjszaka jogát is... :) Kinevetni meg nem mer itt senki senkit. Humorérzék... mi az ? :))))))))))

Szerintem ez közülünk itt nemigen fenyeget senkit:))) Vagy igen? :))))

2007. 09. 06. 12:49

Az első éccaka joga már megvolt a 64 napirendi pontnál... :))))

2007. 09. 06. 12:46

aSk írta: ne humorizáljatok összevissza, mert a pallos már kinn van a városházán... a következő testületin bevezetik majd az első éjszaka jogát is... :)

Az első éccaka joga már megvolt a 64 napirendi pontnál... :))))))

Törölt felhasználó #43

2007. 09. 06. 12:43

ne humorizáljatok összevissza, mert a pallos már kinn van a városházán... a következő testületin bevezetik majd az első éjszaka jogát is... :)

becő írta:

Beaune írta:

Acho írta: A cím: "A Császár új ruhája". csak míg a mesében kinevetik a királyt, itt Esztergomban már nevetni se szabad a városvezetésen...

Na, azt aztán végképp nem szabad! :-)) Milyen rossz is lehet annak, akinek nincs humorérzéke!

Már megint milyen kicsinyesek vagytok! Király nincs, korona eldugva, ruha soha nem is volt, városvezetés komolyan dolgozik, új és új terveket, variációkat fejleszt, pénzeket csoportosít át, forrásokat fakaszt és tömít, felelős, szakértői döntések sorát dolgozza ki, egyik feladat kerül a másik elé, másik feladat bújik az egyik mögé, feladatrendszerező feladatsorok készülnek, a tájékoztatás gőzerővel fejlődik - a plebs ebben meg csak gátolja állandóan....

Kinevetni meg nem mer itt senki senkit. Humorérzék... mi az ? :))))))))))

2007. 09. 06. 12:21

Beaune írta:

Acho írta: A cím: "A Császár új ruhája". csak míg a mesében kinevetik a királyt, itt Esztergomban már nevetni se szabad a városvezetésen...

Na, azt aztán végképp nem szabad! :-)) Milyen rossz is lehet annak, akinek nincs humorérzéke!

Már megint milyen kicsinyesek vagytok! Király nincs, korona eldugva, ruha soha nem is volt, városvezetés komolyan dolgozik, új és új terveket, variációkat fejleszt, pénzeket csoportosít át, forrásokat fakaszt és tömít, felelős, szakértői döntések sorát dolgozza ki, egyik feladat kerül a másik elé, másik feladat bújik az egyik mögé, feladatrendszerező feladatsorok készülnek, a tájékoztatás gőzerővel fejlődik - a plebs ebben meg csak gátolja állandóan....

Kinevetni meg nem mer itt senki senkit. Humorérzék... mi az ? :))))))))))