Eladják a zeneiskolát ? Újabb ingatlanbomba?

Eladják a zeneiskolát ? Újabb ingatlanbomba?

2007. 09. 03. 19:52

Hol fognak tanulni és tanítani a zeneiskolások és tanáraik ?

Hosszabb elemzés és kommentár helyett álljon itt maga a "hirdetmény"... No comment...

2008. 05. 19. 22:07

Valahonnan innen indult a mélygarázsügy...

2007. 09. 04. 16:18

göregábor írta: Az igazi baj az, hogy amennyiben ez mégis igaz lett volna, akkor sem csodálkozik már rajta senki, legfeljebb felháborodik...

Ez a legszörnyűbb, hogy az ember már semmin sem csodálkozik, mert bármi megtörténhet.

2007. 09. 04. 16:08

Örömmel vettem, hogy hogy a mellékletben látható "hirdetmény" megjelenése után 24 órával már sikerült tisztázni az ügyet... Korrekt volt az önkormányzati tájékoztatás is... Kár, hogy nem voltak ilyen figyelmesek a szövegezésben...megkímélhettek volna néhány embert a szélütés közeli állapottól... Az igazi baj az, hogy amennyiben ez mégis igaz lett volna, akkor sem csodálkozik már rajta senki, legfeljebb felháborodik...

2007. 09. 04. 14:57

liberális írta: Ezt megelőzendő bontottuk fel a szerződést, és írtunk ki új páylázatot.

Ez jó hír. Reméljük lesznek érdeklődők és akkor nem hiába költözött ki a könyvtár a mostani épületéből...

2007. 09. 04. 13:38

Ötvennyolcas írta: Tisztelt Sajtófelelős Úr!

Egy kérdés azért még nyitva maradt. Mint azt a 9-es hsz-emben idéztem, a Hídlap 2007. február 3-i Értesítője szerint az ingatlant eladták egy konzorciumnak kétszázmillió forintért. Mi történt azóta, hogy most ismét megpályáztatták a telket?

Szerintem még egy kérdés nyitvamaradt:

Megtörtént már a Zeneiskola telkének telekalakítása? A fenti hirdetmény úgy jelent meg, hogy az új telekhatárok már át vannak vezetve az ingatlannyilvántartáson? Egy 2 millió ft-ot fizető pályázó, ha lekéri a Takarnet rendszeréből a helyrajzi számokat - szerepelni fog rajta a Zeneiskola ingatlana is, vagy már nem?

2007. 09. 04. 12:57

Gigi írta: Végre egy korrekt tájékoztatás.

Örömmel látom, hogy megindult a párbeszéd az Önkormányzat és a szeretgom.hu között.

2007. 09. 04. 12:56

Végre egy korrekt tájékoztatás. Az előzmények után gondolom, ez jött VALÓBAN Takács úrtól (liberális korábban, a Szt. István Gimnáziumnál történt önkormányzati közleménynél kételkedett abban, hogy valóban Takács István írta-e, merthogy AZ a stílus nem rá jellemző). Örülnék, ha felvetéseinkre inkább EBBEN stílusban válaszolnának.

Mindenesetre valahol korábban szó esett a nyári napközi területén lévő parkolóról, ahol is valaki azt feltételezte, hogy a tulajdonos - értsd: a szállodaépítő - csinált fizetős parkolót, hogy hasznosítsa a területet. Ebben a levélben pedig most azt olvashatjuk, hogy igenis az önkormányzat cseszett ki (bocsi Petró!) a polgárokkal, merthogy most akarják értékesíteni a területet. Köszönjük.

Eredeti méret

2007. 09. 04. 12:54

Tisztelt Sajtófelelős Úr!

Egy kérdés azért még nyitva maradt. Mint azt a 9-es hsz-emben idéztem, a Hídlap 2007. február 3-i Értesítője szerint az ingatlant eladták egy konzorciumnak kétszázmillió forintért. Mi történt azóta, hogy most ismét megpályáztatták a telket?

2007. 09. 04. 12:37

"Esztergom Város Önkormányzata közleménye

Az esztergomi zeneiskolával kapcsolatos fórum-hozzászólásokkal kapcsolatban Takács István, az önkormányzat sajtófelelőse az alábbi nyilatkozatot juttatta el honlapunkhoz:

Esztergom Város Önkormányzata nem kívánja elköltöztetni jelenlegi helyéről a Zsolt Nándor Zeneiskolát. Esztergom Város Önkormányzata a jelenlegi helyén és csonkítatlanul kívánja működtetni az intézményt. Esztergom Város Önkormányzata tervezi a zeneiskola új képzési iránnyal történő bővítését, dzsesszoktatás bevezetését.

Esztergom Város Önkormányzata a jelenleg 'volt nyári napköziként' ismert telket kívánja értékesíteni, kiegészítve a jelenleg zeneiskolaként jegyzett telek egy részével. Ez utóbbit megosztás után kívánja értékesíteni. A telek megosztását úgy kívánja Esztergom Város Önkormányzata elvégezni, hogy az a zeneiskola működésére, megközelítésére semmilyen hatással ne legyen. Pontosan ezt jelzi a szeretgom.hu honlapon is megjelentetett hirdetmény 'zeneiskola (átminősítés alatt)' kitétele.

Esztergom Város Önkormányzata sajnálja, hogy a zeneiskola elköltöztetéséről, működésének részben vagy egészben történő ellehetetlenítéséről szóló pletyka kelt lábra, és reméli, hogy közleményével megnyugtathatja a feldúlt kedélyeket."

2007. 09. 04. 12:33

Gigi írta: Akkor viszont nem kellene külön helyrajzi számra tenni az iskolát? Még a végén a befektető majd pereskedni fog, mondván, hogy a helyrajzi számhoz hozzátartozik az épület is.

Ez is egy jogos felvetésnek hangzik.

2007. 09. 04. 12:33

Petró írta:

joel írta: én is azt érzem, hogy egyre puskaporosabb a hangulat...

Joel, akkor a zeneiskolával és a helyi zeneoktatással kapcsolatban akár már csillapodhatnak is a kedélyek, nem...? :))

Jólenne:)

Mit csináljak ezzel a hírrel? Tudok neki adni egy tegnapi lejárati dátumot és akkor eltűnik a címoldalról úgy, hogy a címkéken át azért még olvasható legyen...

2007. 09. 04. 12:00

liberális írta:

Biztosan olvassa az oldalt a hivatalból is valaki. Ha reagálnak a felvetésre, talán nem kerekedik vita. A testület arról döntött, hogy a zeneiskola környezetében lévő telkeke értékesíti a szálloda beruházáshoz. A zeneiskola épületét nem. Valószinűleg az adott terült a zeneiskolához tartozott, ezért szerepeltetik e néven. Tehát a tastület előtt nem szerepelt a zeneiskola eladása.

Akkor viszont nem kellene külön helyrajzi számra tenni az iskolát? Még a végén a befektető majd pereskedni fog, mondván, hogy a helyrajzi számhoz hozzátartozik az épület is.

gömbicica

2007. 09. 04. 11:13

Kedves triko! Igaz hogy nem tegnap volt, (már 47 éves vagyok), de koptattam a zeneiskola lépcsőit én is, férjem is, valamint két fiam is. Igaz, hogy nem lett egyikünkből sem zenei talentum, de ugy érzem a zene ismerete, és némi kép gyakorlása hozzátartozik az emberhez ugyan ugy, mint hogy megtanulunk irni, olvasni, számolni. A zene, az olvasás szeretetét mindig is fontosnak tartottam.

NAGYON,NAGYON!!!! nem értek egyet semmilyen kulturával, iskolával szembeni negativ "retorzióval". S, hogy mindez egy gyerekbarátnak titulált mindenben első városban történik meg ez mindennek a teteje.

Nem értem, hogy mit vár a felső vezetés a szállodáktól? Mi fog történni, ha megépül mindhárom? Rögtön egy tiszta, barátságos, gazdag elégedett lakókkal rendelkező várossá fogunk válni?

Bocsánat a stilustalan kifejezésért: Hol élnek ezek az emberek, akik igy gondolkodnak? Zsákban?

2007. 09. 04. 10:35

Petró írta:

gömbicica írta: Remélem szájize szerint beszéltem.

Én az alpári szintet kifogásoltam kedves 11-es, ami szerintem ezen a fórumon eddig még csak önre volt jellemző. Erre vonatkozó utólagos belátását értékelem.
Bár egy fórumon mindenki arról ír, amiről csak akar, felhívnám szíves figyelmét, hogy semmi szükség nincs arra, hogy nekem itt bárki, bármiben is megfeleljen! Én sem törekszem arra itt senkivel szemben sem. A fórumon alkalmazott beszédstílust és tartalmat pedig mindenki a saját belátása szerint alkalmazza. Megjegyezném viszont, hogy a zeneiskolával kapcsolatos véleményének ilyen rövid időn belüli gyökeres megváltoztatásával, – minden igyekezete ellenére -, legkevésbé engem minősít. Azzal szerintem önmagát teszi inkább itt mások előtt még nevetségesebbé…

nagyszerünek tartom, hogy végre elkerülnek a városból ezek zeneszerető diákok pedagógusaikkal együtt, igy legalább nem fogja zavarni a csendet egy diák sem a cincogásával.

Ezt a magam részéről nem tartom elfogadhatónak, lévén, hogy egykor én is játam oda, (bár az épület akkor még nem volt ilyen szép) és két hangszeren is tanultam ott. Az épület hosszan tartó átalakításakor, az abban oroszlán részt vállaló egykori zeneiskola igazgató Reményi Károly (Karcsi bá) személye és munkássága iránti tiszteletem kifejezéseképpen, egyszer le is mondtam az intézmény javára az adóm 1%-ról.

Mint előttem is írták, teme tetszett érteni az iróniát, a cinizmust a szövegben, melyből minden kiderül, csak az nem ,hogy a sorok írója valóban örülne az iskola kilakoltatásának némi tőkeberuházás érdekében.

2007. 09. 04. 10:09

Petró írta:

Megjegyezném viszont, hogy a zeneiskolával kapcsolatos véleményének ilyen rövid időn belüli gyökeres megváltoztatásával, – minden igyekezete ellenére -, legkevésbé engem minősít.

Szerintem Edi nem véleményt változtatott, csak cinikus volt, mint azt a következő - tőle idézett mondat is alátámasztja.

nagyszerünek tartom, hogy végre elkerülnek a városból ezek zeneszerető diákok pedagógusaikkal együtt, igy legalább nem fogja zavarni a csendet egy diák sem a cincogásával.

2007. 09. 04. 10:06

laca írta: ... kezd mindenki ideges lenni ...

én is azt érzem, hogy egyre puskaporosabb a hangulat...

2007. 09. 04. 8:57

Ingatlan: ESZTERGOM BELTERÜLET Hrsz:16381 Szektor:53 Térképszelvény:544 Szabad május SÉTÁNY 16381 hrsz BEÉPÍTETLEN TERÜLET

2007. 09. 04. 8:52

(a www.magyarorszag.hu ingatlankereső szolgáltatása alapján:)

Ingatlan: ESZTERGOM BELTERÜLET Hrsz:16380 Szektor:53 Térképszelvény:544 Szabad május SÉTÁNY 1 ZENEISKOLA

2007. 09. 04. 8:50

... kezd mindenki ideges lenni ...

gömbicica

2007. 09. 04. 8:46

Bocsánatát kérem Kedves 7-es! A hirt nem én jegyeztem fel. (igaz,nem igaz? nem vagyok jogosult eldönteni) Az olvasása után a bosszuság hangja szólalt meg bennem. Bocsánatot kérek., ha netán valakinek, valakiknek a lelkébe gázoltam. Csodálatos intézkedésnek tartom, hogy szeretett városunk ugy tünik még egy szállodával gazdagabb lesz, és nagyszerünek tartom, hogy végre elkerülnek a városból ezek zeneszerető diákok pedagógusaikkal együtt, igy legalább nem fogja zavarni a csendet egy diák sem a cincogásával. Remélem szájize szerint beszéltem. Tisztelettel üdvözlöm edi.