Nyílt levél önkormányzati képviselőkhöz
Közélet
2009. jún. 21.

<p>Tragédia egy ifjú ember halála, négy gyermekem van, át tudom érezni, milyen fájdalmas ez! Nem is szólalnék meg, csak a részvét hangján, ha nem hallom a város polgármesterének egyértelmű vádjait az iskola tanáraival szemben!</p>

 

Tisztelt Képviselő úr!

 

Tragédia egy ifjú ember halála, négy gyermekem van, át tudom érezni, milyen fájdalmas ez! Nem is szólalnék meg, csak a részvét hangján, ha nem hallom a város polgármesterének egyértelmű vádjait az iskola tanáraival szemben!

A vizsgáló bizottság már biztosan megkapta az ítéletet a polgármestertől, amelyet a polgármester már az Önök vizsgálódása előtt nyilvánosságra hozott!

Meg tudnám fogalmazni, hogy mi lesz a vizsgáló bizottság véleménye. Nem sokat tévednék!

De felteszek Önnek három kérdést, amit kellő mélységben a vizsgáló bizottság nem fog feltenni, ha egyáltalán felteszi azt!

Ki az iskola egyszemélyi felelőse, aki az iskolában történtekért felel?

Ki nevezte ki az igazgatót anélkül, hogy valamilyen szintű vezetői gyakorlata lenne?

Felhívta e valamelyik véleménynyilvánításra jogosult szervezet az Önök figyelmét arra, hogy hibás és rossz döntést hoznak?

Biztos vagyok benne, hogy ezekkel a kérdésekkel a bizottság nem nagyon fog foglalkozni! Abban is biztos vagyok, hogy a polgármester ítéletét igazoló jelentést Ön és frakció társai el fogják fogadni!

Annak idején a Tanú című filmben még módja volt az illetékesnek összekeverni a tanúvallomást az ítélettel! Önöknek ilyen problémájuk nem lehet, mert az Önök kezében csak az ítélet található, így tanúra nincs is szükségük!

A tragédia bekövetkezett, ez már megváltoztathatatlan, ha a jövőben el akarjuk kerülni a hasonló eseteket, az általam feltett kérdésekre is érdemi válaszokat kell adni! Felelősen!

Tisztelettel: Zsákovits Ferenc

U.I.: Bízom abban, hogy az arra illetékes rendőrség feltárja a lehetséges okokat!

(forrás)