Az időutazó főkommunikátor
Közélet
2009. jún. 18.

<p>Most már biztos. Esztergom városa a Gyarapodás Programja keretében időgépet fejlesztett ki, melyet titokban tartanak a városlakók előtt. Más magyarázat nem lehetséges ugyanis arra, amit az esztergom.hu honlap és a Hídlap állít.</p>

Esztergom ismét elismerésben részesült - írja a városi honlap, majd azzal folytatja: "A 2008-ban gyűj­tött adatok feldolgozá­sa után a szakemberek a nagyvárosok kategó­riájában Esztergom vá­rosát találták a leg­példásabb kom­munikációt folytató településnek."

Bradács Andrástól, az Image Factory munkatársától a Szeretgom megtudta: a legújabb Városimázs Toplista július elején kerül publikálásra, addig az eredményekkel kapcsolatos információk nem nyilvánosak.

Hogy lehet akkor az, hogy Esztergom már tudja, hogy megnyerte ezt a kutatást is?

A titok nyitja: egy időgép!

Gyanús volt már tavasszal is, hogy a városháza milyen jó minőségű fényképeket tett közzé a Fehér toronyról és a korabeli Vitéz palotáról. Most már egyértelműen kijelenthetjük: NEM PHOTOSHOP hozta létre ezeket a fényképeket - az időgépen maga Kolumbán György utazott vissza évszázadokat a történelemben, hogy egy vitorlázórepülőgépet vezetve elkészítse ezeket a képeket az utókor számára. Halált megvető bátorsággal kormányozta a könnyed repülőt a szelek szárnyán, hogy a megfelelő szögből elkészítse ezeket a pótolhatatlan felvételeket.

Az időgépet információink szerint a Meggyes Tamás Műszaki Egyetem Kibertestnevelési és Pajszerológiai Tanszékének kutatói hozták létre 2311-ben, majd az egyetem alapítójának akarataként visszajuttatták az időben 1999-be és magának Meggyes Tamásnak a kezébe adták. Polgármesterünk sikereit tehát javarészt annak az innovációnak köszönheti, melyet a róla elnevezett egyetem berkein belül ük-ük-ük unokáink végeztek el értünk, ma élő esztergomiakért.

A jövőből az időgéppel egy üzenet is érkezett: azt írták késői leszármazottaink, akiknek taníttatását egyébként teljes egészében az akkor már 300 éves Szent Miklós Alap finanszírozta, hogy ne aggódjunk a jövő miatt - a 2010-es választások után Esztergom egyesülni fog Párkánnyal és Doroggal, majd Budapest 2025-ben bekövetkező pusztulását követően (közvetlen atomtalálat éri a várost - de hálistennek Orbán Viktor elnök úr éppen kedvenc vidéki városában, Esztergomban tartózkodik) újra Esztergom lesz a magyarság fővárosa.

Egyszóval: van miért bizakodnunk a jövőnkben, gyarapodásunkban.

 

(forrás)