Az esztergomi Szent István Gimnázium Közalkalmazotti Tanácsának közleménye

Az esztergomi Szent István Gimnázium Közalkalmazotti Tanácsának közleménye

2009. 06. 17. 15:16

Tiltakozunk a TV2 június 17-i Mokka c. adásában iskolánk tanáraival kapcsolatban elhangzott megalapozatlan, minden tényt és hiteles információt nélkülöző vádaskodások ellen.

A műsorvezető tanítványunk, Vecsernyés Balázs tragikus halálával kapcsolatban nem a közvetlenül érintetteket, hanem kizárólag Meggyes Tamás polgármestert kérdezte meg, aki maga mondta, hogy nem járt a helyszínen, és még csak az igazgatóval sem beszélt sem személyesen, sem telefonon ez ügyben.

A polgármester azzal vádolja a tantestület „többségét", hogy közéleti harcukhoz felhasználva a tanulókat, sztrájkot szerveztek az igazgató ellen, és a „szerencsétlen sorsú gyermek" ennek lett áldozata. Teszi mindezt a rendőrségi vizsgálat, illetve az általa felállítani kívánt vizsgálóbizottság meghallgatásainak lezárása előtt.

Kollégáink nevében visszautasítjuk Meggyes Tamás polgármester „magánvéleményként" (közembertől nagy nyilvánosság előtt) elhangzott vádjait, illetve a TV2 egyoldalú, etikátlan tájékoztatási módszerét.

A Szent István Gimnázium Közalkalmazotti Tanácsa

Esztergom, 2009. június 17.

A közleményt eljuttattuk az MTI és a Mokka felé.

 

2009. 06. 27. 16:30

Minden sorával egyetértek!!!

A pedagógusok lejáratása nagyon súlyos hiba!

Pedig a Meggyes anyuka is elismert pedagógus! Mi lehet a véleménye kicsi fia nyilatkozatairól?

2009. 06. 26. 13:48

Egy fiatal élet kioltása mindig nagyon szomorú, és mint anya, mélyen együttérzek a gyászoló szülőkkel. Mindamellett nagyban az ő felelősségüknek is tartom, hogy ez a fiú ilyen tragikus lépésre ragadtatta magát. Ez az öngyilkosság az előzmények tükrében a fiú súlyos érzelmi, magatartásbeli és mentális zavaraira utal. Egy egészséges légkörű családban ez nem történhet meg, de továbbmegyek: az sem, amit a fiú és társai az iskolában műveltek. Mélységesen fölháborító az esztergomi polgármester nyilatkozata. A hozzá hasonló nézetű emberek miatt jutottunk oda, hogy manapság az iskolákban nincs fegyelem, becsületes tanárokat lehet szidalmazni, köpködni, sőt verni. Ha a polgármester úréhoz hasonló szemléletűek lejáratják a pedagógusokat, mi várható a diákoktól? Szögezzük le: a szemetes felgyújtása talán még elfogadható (lenne) egy óvodástól, azonban semmi szín alatt sem diákcsíny! Egy 16 éves azért jár iskolába, hogy a tanárokra hallgatva - és irántuk tiszteletet tanusítva - tanuljon és okuljon tőlük, nem pedig azért, hogy diákcsínynek becézett rongálásokban élje ki magát. Ezért igenis járjon komoly büntetés! Nem a tanárokat kell felelősségre vonni amiatt, ha valamelyik tanítvány olyannyira labilis, hogy nem mer szembenézni tettei következményeivel. Ilyesmiért még általánosban is igazgatói megrovás jár, nemhogy gimnáziumban! Néhány évtizeddel ezelőtt kevesebbért is eltanácsolhatták a diákot, és okkal. A polgármester úréhoz hasonló vélemények miatt a mai fiatalok felbátorítva érzik magukat, mert tudják, tanáraik kezében nincs eszköz a gátlástalan rendbontásokkal szemben. A valaha nagy szégyennel járó büntetéseken ma már jobb esetben kuncognak, gyakrabban hangosan kinevetik, kigúnyolják a pedagógust. Ma a fegyelem bomlasztása számít "menőnek", a fegyelmezett diák pedig stréber. Ezt a feje tetejére állított értékrendet sugalmazni, sőt támogatni, az a felelőtlen magatartás, Polgármester úr! Ez meg az én magánvéleményem.

 

2009. 06. 24. 17:26

Mamanpság egy jól elhelyezett pofont sem lehet adni az iskolában! Kevés az a tanár, aki ezt indokolt esetben bevállalja.

Egy idős úr ismerősöm ma is szeretettel emlékszik vissza az igazgatójára, akitől egy neves egyházi gimnáziumban a "csínytevéséért"

jókora taslit kapott. Oszt nem lett tőle semmi baja senkinek.

2009. 06. 24. 14:02

Ugyanezt mondom én is. Sőt ha nem tesz a pedagógus fweljelentést őt marasztalják el.

Megnéztem a honlapot HÁÁÁÁTTT......... Szörnyű. Ezután még baleset is lehet ez az egész vagy ilyenek az emosok? Szörnyű.. Be kellene tiltani.

Ez ellen nincs mit tenni. Egyébként azt a honlapot bekelllene tiltani a mit a gyerek nézegetett.

gömbicica

2009. 06. 24. 13:33

Én felnőttként is jártam iskolába, és marhára tudott idegesiteni, mikor a tanár a táblánál magyarázza az óra anyagát, max az 1-2 sor figyel, a többi meg sms-ezik, pofázik, olvasgat. Óriási foku tiszteletlenség. Volt, hogy már én nem birtam cérnával,  sajnos ugy felidegesitettem magam, hogy már rosszul lettem és haza kellett mennem, otthagyva az órát.

A gyerekek ilyen irányu viselkedésének az oka mélyebben gyökerezik. Nekem ne dumáljon senki, hogy nem ér rá, mert dolgozik, meg több müszak, meg bla-bla. Én sem hercegnőként éltem, mégis tudtam a gyerekeimre figyelni, együtt tanulni, játszani, kirándulni, nyaralni. Ha valami gáz volt esetleg a suliban a gyerekkel, soha nem jutott volna eszembe nekimenni a tanárának, osztán leüvölteni a fejét, hogy igy-meg ugy. Kikértem a tanácsát, és ment minden tovább. Szerintem a mai pedagógus társadalom sem másabb, mint a régi volt.

Ha meg mégis, akkor nézesse meg magát egy pszichológussal, és gyorsan változtasson pályát, gyerek közelébe se menjen. Attól még roppant értékes ember lehet, csak más szakmában.

A fiuknak régen tényleg kijárt egy-egy  jó nagy tasli, senki nem pampogott érte, meg ütött vissza, meg.......

Szerintem az otthoni dolgokat kell először tisztába tenni, utána a gyerek jön, aztán a társadalmat felelőssé tenni. De az, hogy mindenki mossa kezeit, és a másikra mutogat, az azért kissé helytelen.

 

2009. 06. 24. 13:18

Esztergomiak!

Mikor elégelitek már meg a dolgot. A Kedves Polgármester csak rágalmazni és vádaskodni tud. Nem hiszem el, hogy ezt eltűritek. Hát milyen PM ez az ember.

Véleményem szerint ő ezt a halálesetet is csak, arra használja fel, hogy tönkretegye a Szent István Gimnáziumot. Én ebbe az iskolába jártam és ott is érettségiztem. Engem is tanított E.V.V. Le is szidott néha igen keményen. Sőt! Mivel nem tiszteltük meg őt figyelmünkkel az óráján,(Nem könyveket gyújtogattunk, csak beszéltünk miközben ő az aktuális anyagot próbálta leadni!!!!!!!!!!!)az lett a büntetésünk, hogy matek, fizika és kémia órákon 1 hónapon keresztül feleltetve lettünk mindhárom tanárunk által minden alkalommal szúrópróbaszerűen. GY.P. is tanított, aki nem egyszer keményebben szidott le, mint E.V.V., de ettől még ők igaz, becsületes tanárok, akik elérték azt, hogy mi leérettségizzünk. Nem vádaskodni kellene ellenük, hanem hagyni kéne őket dolgozni!

Ergo nem kellett volna S.P. igazgató urat(Akit még mindig igazgatójuknak tartanak!)leváltani csak azért, mert más pártot képvisel, mint a kedves PM.(Ugye ezzel mindenki tisztában van!? Remélem senki nem vette be a „faldumát"! Mielőtt még bárki megvádol, hogy elfogult vagyok, jelezném, hogy én egyáltalán nem szimpatizálok azzal a párttal, amit az igazgató úr képvisel és azzal a párttal sem, amit a PM képvisel.) És ez csak az egyik dolog, ami azt bizonyítja, hogy zavarta a tanárok munkáját.(Gondoljatok csak bele! Ki szeret úgy dolgozni, hogy a munkahelyén bizonytalanságok vannak? Például.: Nem tudod ki lesz a főnököd jövőre! Ha más lesz, hogy állhatsz majd hozzá? Milyen lesz a viszonyotok? Stb.)

A másik dolog, ami zavarhatta a pedagógusok munkáját, hogy a kedves PM már rég tudta, hogy a Szent István Gimnázium épületét vissza kell adni az egyháznak és mégsem tudott elég hamar egy normális épületet biztosítani eme nagy múltú esztergomi iskolának.
Sokáig azt sem tudták a tanárok, hogy lesz-e még iskola, ahová dolgozni mehetnek.(Valljuk be, hogy ez is egy elég frusztráló dolog.) Végül egy olyan helyet választott, ahol annak idején azért szüntették, meg a tanítást, mert az épület alkalmatlan volt rá. Ismét egy zseniális megoldás!

Végül a harmadik dolog, ami igencsak zavarhatja a pedagógusok munkáját, hogy a halálesetért is felelőssé teszi őket. Nem a tanár, felelős azért, mert a diák felgyújtja a könyvet az iskolában,(Nekem, ha bárki mondta volna, akkor sem gyújtottam volna fel.) és utána a leszidástól, meg a kirúgástól való félelemtől a vonat alá fekszik; hanem a szülő, aki nem tanítja meg a gyerekének azt, hogy a tanárt ugyanúgy tisztelni kell, mint a szülőt és az iskolába tanulni járunk nem rendetlenkedni. Mostanában a diákok közül sokan elfelejtik, hogy az iskolában elsősorban kötelezettségeik vannak és nem jogaik, hiszen tankötelesek 18 éves korukig. Jó dolgukban, már nem tudnak mit csinálni. Jártak volna a 80 -as vagy a 90 -es évek elején iskolába. Leszidás. Ugyan már. Csattantak a pofonok és kemények voltak a körmösök,(És nem könyvgyújtogatásért, hanem szimpla megjegyzésért, ami épp csak kicsúszott a tanuló száján.) mégsem panaszkodott senki otthon a szülőnek, mert ha panaszkodott kapott otthon is egyet.
A kedves PM-nek ebbe kéne belegondolnia, mielőtt a halálesetért felelőssé tenné a tanárokat.

Mit keres PM poszton egy olyan ember, aki koholt vádak alapján elítéli a város nagy múltú iskolájában dolgozó pedagógusokat, és aki politikai okok miatt tönkre tehet egy olyan nagy múltú iskolát, mint a Szent István Gimnázium?

 

2009. 06. 18. 16:56

Most akkor a tanári kar bűnös???

Miért nem szólalmár meg valaki!!4 Miért nem kérdezik meg a másik felet i-feleket is?????

2009. 06. 18. 16:50

Most megy a riport. Nagy szinész az ürge. Hihetetlen de, egy zaklatott üldözött szerencsétlen apa képét mutatja.

""Ne bántsátok ezt a szerencsétlen ártatlan embert"""

Mingyár sirva fakadok. / nem helyesírási hiba/

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam!!!!!!!!!!

2009. 06. 18. 1:00

Meggyes logikáját követve, akkor a felesége nyilatkozata is "csak" egy asszonycsíny volt annak érdekében, hogy a felelős beosztást végző PM férjét lejárassa. Mert így ország világ megtudta milyen "szertő férj" ő.  Bezzeg ezután nem kapta fel olyan gyorsan a telefont a Mokka felé.

Szégyelheti magát minden tekintetben! Egy lelketlen, szívtelen ember, aki egy fiatal diák tragédiáját is az ő "koncepciós peréhez" használja fel.

A részvét szavai még véletlenül sem hagyták el a száját! Van ennek az embernek lelke? Vagy netán őt is csak egy egér szülte?

De szégyelhetik magukat az apostolai is! Lelketlen banda! Van mit gyónniuk mindnek!

2009. 06. 18. 0:21

Ma reggel,  véletlenül a Mokkát látva, én is megdöbbentem, hogyan lehet ennyire egyoldalú egy interjú. Az un. "szakértő" hölgy véleménye meg  totál tájékozatlanságot, igazi szakmai blődlit tükrözött. Szégyen, amit mostanában a TV2 művel.