Mit csináltak a városőrök?

Mit csináltak a városőrök?

2009. 06. 12. 13:47

Egy olvasónk jelezte számunkra, hogy csütörtökön Esztergom-Kertvárosban arra lett figyelmes, hogy három városőr áll egy járdán fekvő ember mellett. Megnyugodott, hogy a magatehetetlen, fekvő férfinek segítenek, és továbbhajtott.

Mintegy 20-30 perccel később már visszafelé közlekedett ugyanazon az útvonalon, amikoris a korábbi helyszín közelében egy buszmegállóban újra meglátta a korábbi férfit, körülötte néhány járókelővel. Éppen akkor ért oda Dorog irányából egy rendőrautó is, így olvasónk nem állt meg, de Esztergom előtt találkozott még a kiérkező mentőautóval is.

A mai napon olvasónk a hidlap.hu-n a következő hírt találta:

A dorogi lőtérről indultak vissza tegnap az esztergomi rendőrkapitányságra azok a szolgálati időn kívüli rendőrök, akik Esztergom-Kertváros Damjanich utcában életet mentettek. A rend őrei egy 27 éves magatehetetlen férfira figyeltek fel, aki gyenge életjeleket mutatva a buszmegállóban feküdt. A rendőrök az elsősegélynyújtás után hívták a mentőket, akik a helyszínről a beteget a Vaszary Kórházba szállították.

Mit csinálhattak vajon a városőrök?

2010. 02. 20. 18:09

Sajnos ennek a szervezetnek nincs semilyen többlet jogköre az átlagpolgárokhoz képest. A polgárőrők legalább közfeladatot ellátó személyek és szplgálati tevékenységük során valamilyen védelmet élveznek. Jobb lenne inkább őket támogatni.

2009. 10. 15. 19:23

A Berényi Zsigmond utcában visszaállították a régi közlekedési rendet, azaz az utcába behajtani csak engedéllyel lehet. Kíváncsian várom, hogy akik eddig az utcára terelték a forgalmat, azok most milyen részt fognak vállalni abban, hogy az autósok ne keveredjenek szabálysértésbe.

2009. 10. 14. 11:00

Mit csinálnak a városőrök?

 

Reggel Szentgyörgymezőről indulunk a családdal. A dugók miatt reggelente az önkormányzat egy ideglenes útvonalat biztosított. Lényege: a Süninél lefordulok, és a Kis - Duna sétányon közelítem meg a városközpontot. A Süninél valamint a sétány elején és végén - néha egy helyen több is - városőrök állnak és többnyire telefonálnak.

 

Fentieket már én is szóvátettem a következő bejegyzésemmel szeptember másodikán:


Nos. Ma reggel volt szerencsém szembesülni a forgalomváltozási tényállással. Én ennek módosított változatát még nem olvastam, tehát miközben a városba igyekezve kísértem gyermekemet a Szent Erzsébet iskolába, csodálkozással tapasztaltam az új útirányt választó autók sokaságát.

FELHÍVOM AZ ILLETÉKESEK SZÍVES FIGYELMÉT, HOGY A TERELŐÚTVONAL SZŰK RÉSZÉN (a dzsámitól a Keresztény Múzeumig) NINCSEN JÁRDA. RENGETEG GYEREK JÁR ERRE GYALOG, VAGY BICIKLIVEL. EZEN AZ ÚTSZAKASZON A MEGENGEDETT SEBESSÉG 30 KM/H. AZ ARRA DÖNGETŐ AUTÓK KÖZÖTT TALÁN 2 GÉPJÁRMŰ TARTOTTA BE AZ ELŐÍRT SEBESSÉGKORLÁTOZÁST. EGY VÁROSŐR ÁLLT A KIS-DUNA-SÉTÁNY SARKÁN REGGEL. 9 ÓRA UTÁN PEDIG ÁLLT MÉG EGY A MINDSZENTY TÉREN, ÉS EGY A VÉCSEY-FÖLDMŰVES UTCA SARKÁN, AMIKOR IS A FORGALOM JELENTŐSEN CSÖKKENT. TALÁN NAGYOBB SZÜKSÉG LENNE RÁJUK A VESZÉLYESEBB ÚTSZAKASZON!Üvöltés

A KIS-DUNA SÉTÁNYON A BABAKOCSIT TOLÓ SZÜLŐK TALÁN MÉG NEM ÉRTESÜLTEK ARRÓL, HOGY AUTÓK ELŐL KELL FÉLREUGRÁLNIUK, ÚGYSZINTÉN NÉHÁNY KERÉKPÁROS SEM. A SZENT ERZSÉBET ISKOLA IGAZGATÓJA ÁLLT KI AZ ÚTRA, HOGY AZ ISKOLÁBA IGYEKVŐ TANULÓKAT FIGYELMEZTESSE, ÉS A KÖZVETLEN DUNA-PARTI JÁRDÁRÓL A MÁSIKRA TERELJE ŐKET! AZ ESEMÉNYEKNEK SZEMTANÚJA VOLTAM! VISZONT ERRE SEM LÁTTAM VÁROSŐRT!!!

 

Sikerült megint belerondítani a városlakók egy részének napkezdésébe. Teljesen átgondolatlanul indult a mai nap. Remélem, holnapra valami változik, mert az iskolába gyalog igyekvő gyerekek spontán fognak forgalomlassítva gyalogolni.

 

Mondjuk változás nincs azóta sem, hacsak az nem, hogy az arra közlekedő autósok (tekintve, hogy itt a forgalom nagy mértékben csökkent az újra használható Petőfi utca miatt) tudnak még gyorsabban haladni, mint korábban. (Szerintem volt 60-70 km/h-os sebességgel száguldozó is.)

 

 

 

 

2009. 10. 14. 9:54

Oda menne az elején kivenni, majd a végén visszarakni és közben csinálhatna valami hasznosat a pénzünkért.

Ezért írtam ezt:

 

Szerintem sokkal értelmesebb lenne, ha a Berényi Zsigmond utcában próbálnák az autósokat a sebességhatár ( 20 km/h) betartására ösztönözni, míg a járda nélküli úton baleset nem történik, illetve, hogy a lakóházaktól 50 centire ne 50-60 km/h sebességgel száguldozzanak a macskakövön.

Eredeti méret

2009. 10. 13. 22:16

Kiveszi, visszarakja, a kettő között meg őrzi Nyelvöltés

2009. 10. 13. 22:00

Oszlopokat kivenni-visszarakni a Bottyán-híd városi hídfőjénél? Hihető

 

Én is erre gondoltam, csak akkor azt nem értem, miért van ott végig. Oda menne az elején kivenni, majd a végén visszarakni és közben csinálhatna valami hasznosat a pénzünkért.

2009. 10. 13. 21:15

Ezen a Városőr A Sarkon én is filóztam. Nem baj, hogy ott van, viszont nem tudtam kitalálni, hogy bizonyos helyzetekben mit csinálna, a következőkre gondolok:

 

-Hamarabb, vagy később fordul arra valaki? Lehet hogy ottlakó, sok utca van arrafelé...

-Számolja a forgalmat? Nem hiszem, nem láttam, hogy jegyzeteltek volna. Fejben tartani néhány óra forgalmát visszakereshető adatbázisként? Nagyszínpad...

-Segít a rászoruló gyalogosok, járőkelők részére biztonságosan átkelni a megnövekedett forgalomban? Ez a legvalószínűbb.

-Oszlopokat kivenni-visszarakni a Bottyán-híd városi hídfőjénél? Hihető...

 

 

 

 

 

 

2009. 10. 13. 20:32

Mi szükség van arra, hogy ott álljanak? Mi az értelme?

 

Szerintem sokkal értelmesebb lenne, ha a Berényi Zsigmond utcában próbálnák az autósokat a sebességhatár ( 20 km/h) betartására ösztönözni, míg a járda nélküli úton baleset nem történik, illetve, hogy a lakóházaktól 50 centire ne 50-60 km/h sebességgel száguldozzanak a macskakövön.

2009. 10. 13. 20:21

Mit csinálnak a városőrök?

 

Reggel Szentgyörgymezőről indulunk a családdal. A dugók miatt reggelente az önkormányzat egy ideglenes útvonalat biztosított. Lényege: a Süninél lefordulok, és a Kis - Duna sétányon közelítem meg a városközpontot. A Süninél valamint a sétány elején és végén - néha egy helyen több is - városőrök állnak és többnyire telefonálnak.

 

Mi szükség van arra, hogy ott álljanak? Mi az értelme?

2009. 10. 13. 19:53

Mi volt a plakátokon?

2009. 10. 13. 19:50

Valamelyik nap a Bazilika parkolójában bandáztak "városvédőink". Lejjebb a Fürdő szállónál lettem figyelmes két emberre, akik plakátokkal ragasztottak teli mindent: palánk, kandelláber,telefonfülke,elektromos elosztó szekrény,stb. Visszamentem a parkolóba, és szóltam az ott álló két autónyi városőrnek, hogy csinálni kéne valamit! A válasz: mit tudnánk velük kezdeni?Mi nem vagyunk rendőrök! Mondom:de szólhatnának a rendőröknek!    Ők:          Minek? Úgy is megússzák, ez nem bűncselekmény!   Bocsánatot kértem a zavarásért, és eloldalogtam.........Ők tovább vihogtak.( Nincs felvétel?)

Törölt felhasználó

2009. 07. 26. 20:26

Mai kép. Helyszín: Rákóczi tér, Bástya.

2009. 07. 23. 17:35

Én már meg sem merek szólalni , annyira szeretnek a város"őrök"  :D

Eredeti méret

2009. 06. 25. 22:02

Tegnap délelőtt az Aradi vértanúk terei új játszótérnél két városőr megy egy Info-police-os fiatal arról beszélgettek, hogy ha nem lesz őrzés, akkor igen hamar tönkreteszik valamelyik éjszaka majd az ittas fiatalok azokat a játékszereket.

Takán hasznosabb lenne, ha ahelyett, hogy nappal falkában sétálgatnak meg autóznak a városban fel s alá, éjszaka őriznék az ilyen védtelen értékeket, hamár annyi pénzt beléjük ölt a város!

Gönby

2009. 06. 23. 18:02

Az esztergomi polgárőreink meg dolgoznak ingyen!!

2009. 06. 14. 9:05

Ez egy olyan hasznos tevékenység  jó pénzár mint az iskolákba kihelyezett roma kisebbségi bisztosoké havi nyolcvanezerért.

Az arcom szakad le .Ez  az új  felzárkóztatási program Meggyes módra.  Már is 20 romával több jár iskolába ,na nem tanulni csak kamu állásba .

Lesz is szavazóbázis rogyásig  az adófizetők pénzén .

Törölt felhasználó

2009. 06. 13. 22:48

Valami szereptévesztésük lehet, ha állítgatni akarnak + birságolni vagymi...

A várossal kötött szerződésükben ez áll:


Járőr hatásköre:

A városőr szervezet tagjai megtehetnek mindent, amit törvény nem tilt, illetve amit állampolgárként is megtehetnek.

· prevenciós tevékenység: jelenlétével, felvilágosítás adásával célja megelőzni a bűncselekmények, szabálysértések elkövetését;

· bűncselekmény, illetve szabálysértés észlelése esetén a hatóságok soron kívüli értesítése, bűncselekmény elkövetőjének visszatartása, élet-és vagyonmentés, az esetlegesen szükséges helyszíni intézkedések megkezdése (tanúk felkutatása, helyszín változatlanságának biztosítása);

· balesetek, rendkívüli események helyszínén a hatóságokkal történő szoros együttműködés, munkájuk hatékony segítése;

· rendezvénybiztosítási és forgalomsegítési tevékenység keretében célja a biztonsági szolgálattal történő együttműködés keretében a rendőrség állományának tehermentesítése, élet-és vagyonbiztonság megóvása;

· gondoskodás-program keretében végzett tevékenysége során fizikai segítséget nyújt a rászorulóknak, fokozott odafigyeléssel igyekszik megóvni őket helyzetükből adódó veszélyforrásoknak;

2009. 06. 13. 22:32

nekem is kalimpáltak 3 napja, megálltam, mondtam hogy nem taxi nem vállalok fuvart. néztek hülyén, otthagytam őket. szerintem nagyon ki vannak képezve... csak nem tudom, mire. rám ilyen bohócok inkább ne vigyázzanak!

Törölt felhasználó

2009. 06. 13. 18:01

A forgalom elöl elzárt területen álltam meg kb .3 percre ez nyomta a csőrét megjegyzem joggal .Nem akartam magyarázkodni gondoltam mire hívják a rendőrőket már ott sem vagyok ,ami így is volt.

Gondolom ez volt az első eset amikor megdolgoztak volna a fizetésükért.

Társalogni meg nem kívánok velük se magyarul se angolul,mert még ok nélkül zavarnám őket a kitalálójukba .

Eredeti méret

2009. 06. 13. 17:46

de miután angolul közöltem velük hogy nem beszélek magyarul egymásra néztek legyintettek és békén hagytak .

Szvsz nyugodtan magyarul is megmondhattad volna nekik, hogy mikor, hol, kivel/mivel és mit csináljanak...