Kui Rózsa sajtóközleménye

Kui Rózsa sajtóközleménye

2009. 06. 07. 19:42

Az alábbi közleményt küldtem meg a sajtó munkatársainak, több jogvédő szervezetnek és az ország vezető politikusainak.

Egy, a napokban megjelent interjúban életem egyik legszörnyűbb eseményét osztottam meg a nagyvilággal, kényszerűségből.
A cikk megjelenését egészen addig a pillanatig visszatartottuk, amíg meg nem érkezett a bíróságtól az idézés 2009. június 2-án, melyben férjem - Meggyes Tamás Esztergom polgármestere - egyértelműen kéri a gyerekek nála való elhelyezését.


„Álláspontom szerint az alperes nem tudja biztosítani számukra a megfelelő körülményeket, mely a nevelésükhöz, fejlődésükhöz szükséges. Magatartása miatt gyermekeink nevelésére és gondozására nem tartom alkalmasnak." - írta Meggyes Tamás keresetében, melyben ő a felperes.


Ekkor éreztem azt, hogy eljött az ideje az interjú részleteinek nyilvánosságra kerülésének.
Elsősorban köszönet mindenkinek a bíztató szavakért, nagy lelkierőre volt szükségem, hogy a nyilvánosság elé álljak. A hatalom birtokosának viselkedése, az ellehetetlenítés és a kétségbeesés, gyermekeim sorsa az ami erre késztet.
Férjem felvállalta nyíltan kapcsolatát azzal a férjes asszonnyal, aki a beosztottja. Az elmúlt időszakban többször próbáltam vele felvenni a kapcsolatot, férjem az elmúlt hónapokban semmi fajta megkeresésemre nem reagált. Az elmúlt kilenc hónapban nem állt szóba velem. Ezért nem maradt más választásom, segítséget kértem több önkormányzati képviselőtől, például Miavecz Jenőtől (Civil Összefogás), a két szocialista képviselőtől valamint dr. Jónás Lászlótól (MDF) és Horváth Mihálytól (MVMP) is, ugyan úgy mint például Orbán Viktortól és több országgyűlési képviselőtől, jogvédő szervezettől is. A politikai paletta és a sajtó igen sok szereplőjét megkerestem - pártállástól függetlenül -, tanácsot és segítséget kérve tőlük, mivel tudtam kivel állok szemben. Az ellehetetlenítések sorozatát indította ellenem férjem, gyerekeim apja.
Még mielőtt bármi történt volna, férjem nyilatkozta az ETV-ben és a Hídlapban, hogy egy helyi képviselő egy lakás árát kínálta fel nekem. Ez természetesen hazugság. Semmi ilyesmi nem történt.


Többször hangzott el szájából, hogy a sajtó és az ellene összeesküvők, többek között én - a család szentségére törnek. Kérdezem én! Ki tör a család szentségére, aki pajszerral teszi ezt, vagy aki kétségbeesetten segítséget kér?
Biztos vagyok benne, hogy minden anya úgy cselekedne mint én. Még azok is, akiknek négy hónapos gyermekükkel a karjukban nem kellett átélni azt, hogy a szék karfájába verik a fejüket, még azok is, akiknek nem szorítanak párnát az arcukba, hogy ne hallatszódjon a sikolyuk. Velem mindez és még ennél is szörnyűbb dolgot történtek.
Én anyaként és nőként felvértezve elhatároztam, mindent megteszek, hogy gyerekeimet magamnál tudhassam! Mégegyszer határozottan kijelentem, politikáról szó sincs! Politikát itt eddig csak a férjem próbálta az ügyünkbe belekeverni.

A gyerekeim az életem értelmei, ezúton üzenem férjemnek: messzemenőkig harcolni fogok értük hiszen az elmúlt években anyaként a maximumot nyújtottam számukra. Ezt ő is pontosan tudja.

Kui Rózsa

 


Kapcsolódó cikk: Interjú Kui Rózsával

Törölt felhasználó #43

2009. 06. 13. 22:37

Törölt felhasználó #43

2009. 06. 13. 11:52

Egy kedves olvasónk megnyitotta a bankszámlát, amelyen lehet támogatni Rózsa perköltségeit.


CIB Bank

10700622-64179760-51100005


A közlemény rovatba kéretik beírni: Kui Rózsa támogatása

2009. 06. 12. 18:52

Tudjátok mit írt Knapp apósa az iwiwen? 

"MT egy dologban profi, a feleségek ütlegelésében."

Ezt. Vajon Knapp János mikor óhajt megszólalni, na meg úgy általában a városvezetőink meddig akarják a fejüket a homokba dugni???

 

Lukasenko

2009. 06. 11. 15:26

Ez is érdekes lehet, bár manapság...

http://kepviselofunky.blog.hu/

2009. 06. 10. 11:46

Én mondjuk azt is megnézném amikor a Rózsa besétál az Esztergomi gyámügybe vagy a családsegítőbe és segitcséget kér a garázda fárje ellen .

Biztos hogy ez egy kicsit sem röhelyes?

Szerintem minden eset más és més ,mindenki másként reagálja le ezt .Ismerek olyan esztergályost aki harminc éve heti rendszerességgel veri a feleségét a gyerekeit bántalmazza és a család ezt némán tűri .Van amikor az első pofon után óriási patáliával válnak el emberek ,és olyan pedagógus is akad aki a szelíd de játkgépfüggő  alkoholista férjére hagyja minden vagyonát és mire a vagyonmegosztás megtörténik már csak a 4 millás adósságon osztozik .

Rózsának a nyilvánosságon kívül más választása nem igazán volt ha meg akarja védeni magát Meggyes gépezetétöl .Hogy ez a Szertgom vagy a TV 2 az mindegy .

Az tény hogy amikor még az első feleségét kalapálta hajláktalan kukoricaárus ként a kutya nem törödött ezzel pedig a családon belüli erőszak már akkor is elitélendő volt.

Erre mondják hogy ez a népszerű (tlen)ség ára .

2009. 06. 09. 21:55

Nem mondod! Ezek a képviselőink?

Amúgy Kiss Tamás nyilatkozatát kiváncsian olvasnám.

2009. 06. 09. 21:25

Inkább én arra lennék kiváncsi hogy akik hallgatnak, miért hallgatnak erről az ügyről! Képviselőink: Knapp János, Németh József, Kolumbán Gyuri, Kiss Tamás, Osvai doktor, Petrovics Janó, Kinál Katalin mint egyetlen nő és a többiek! Önök hol vannak? Nem lehet azt mondani, hogy nem tudnak az esetről! Önök struccok?

2009. 06. 09. 11:49

Kedves Záplagyi (Meggyes Tamás magyarhangja)!

Köszönöm, hogy újra kérdéseket teszel fel nekem, bár ritkán van időm válaszolni (tudod: elsők a gyerekek) és gyermekből nekem van három is.

Szívesebben beszélgetnék veled úgy, hogy tudom ki is vagy valójában. Én felvállaltam a nyilvánosságot, mert úgy érzem eljött az ideje. Tettem ezt azért elsősorban, mert férjem álláspontja szerint alkalmatlan vagyok a gyereknevelésre és magához akarja venni a gyerekeimet. A gyerekeimért való küzdelem, amit nem fogok feladni soha az ad erőt ezekben a nehéz időkben. Az eddigi hallgatásom, szintén a gyermekeim érdekét szolgálta. Én nem vagyok a nyilvánosság híve, a férjemmel ellentétben, de most nem maradt más választásom, mert saját férjemmel (ismétlem önmagam) nem tudtam kommunikálni az elmúlt hónapokban, még a válást illetően sem.

Ha kicsit utána jártál volna és ebben a "barátod" nem segített, elmondanám neked, hogy a BÍRÓ a bíróságon jogot szolgáltat, nem igazságot. Az ügyvédeken múlik nagyon sokminden. Köztudott, hogy férjem mögött egy egész jogi apparátus áll, így az esélyek nem egyenlőek.

Arról, hogy a gyerekek miképp élik meg mindezt, nem szívesen nyilatkozom az interneten. De ha nagyon hallani szeretnéd: a kislányom esténként sír, hogy nem akar új anyukát! Szerinted erre hogyan lehet anyaként reagálni?

Végezetül azt elmondhatom, hogy új barátaim nincsenek, a régi barátaim viszont kitartanak mellettem, bár félnek ennek következményeitől. Neked pedig köszönöm, hogy megalázva "sajnálsz"!

 

2009. 06. 08. 17:27

Tisztelt Rózsa!  Óvakodjon a Zaplagyi féle jóakaróitól,akik ha nem figyel rájuk akkor elegánsan fogják önt megalázni! Szimpatikus volt a Mokka műsorában! Sajnos a szimpátiámon kívül másban segíteni nem tudok,vigyázzon magára de legfőképp a gyermekeire akik nem tehetnek arról,hogy a szüleik egymás ellenségeivé váltak! Remélem az még gondolati szinten sem foglalkoztatja önt,hogy őket az apjuk ellen nevelje,mert akkor ön  biztosan vesztes lesz! De eddig ön remekül tette a dolgát,remélem önnél maradnak a gyermekek!

2009. 06. 08. 17:00

Kedves Záplagyi

 "Ez még nem szentírás, még ha M.T. úgy is gondolja. Létezik egy olyan, hogy BÍRÓ aki eldönti a vagyonmegosztást és a gyerekek elhelyezését! Ha kicsit utána érdeklődtél volna kiderülne, hogy a bírói gyakorlatban, az esetek túlnyomó részében az anyánál helyezik el a gyerekeket! ( De mint elvált asszony neked ezt tudni kellene. Nem?)"

Szegény Rózsa sajnálhatja hogy nem futott össze korábban veled ,gondolom ezt a sok bölcsességet (nappali )érettségin sikerült beszerezned "Ha egy kicsit  utána nézel "nem írsz le ekkora marhaságot .

 

 "Miért kell a mási párját jelzőkkel illetni a gyermekeid füle hallatára. Majd a gyerekek eldöntik szeretik-e vagy sem!"

Téged az tényleg nem nyom hogy hivatalosan még nincsenek elválva ,eszem azt a keresztény jót akaró és családszerető lelkedet.

Tudod Záplagyi kíváncsi lennék a  nejed mit szólna hozzá ha rendszeresen megraknád vajon dícsérné-e a szeretődet a gyerekeknek .Mondaná -e hogy jól van srácok holnaptol az új anyukátok nevel majd titeket ,mert Apuci úgy döntött hogy a régit lecseréli.

A te  5 éves gyereked eltudná dönteni hogy szereti a szeretődet vagy sem?

 

"Pár év és gyermekeid okos értelmes fiatalok lesznek, akik a világhálót használva az összes szennyes dolgot olvasni fogják rólatok. "

Ha ez igy lesz az nem a gyerekek hibája de nem is Rózsáé .Az viszont sajnálatos hogy az internetről kell megtudniuk ki is az apjuk voltaképpen .Egyébként én azt sehol nem olvastam hogy a Rózsa tiltaná a gyerekeket az apjuktól,vagy szidná előttük a Tamást .Gondolom ők ugyan úgy szeretik az apjukat mint eddig és ez így van rendben.

 

"Ezért nem értem miért fordultál a nyilvánosság és férjed ellenségei felé! "

Ezekszerint a nyilvánosság a Meggyes ellensége ?Tudod ezt korábban is sejtettem de így leirva még nem láttam és egész megdöbbentő.Van valami ötleted hogy miért nem a Hid lapban jelent meg ez a történet?

 

" De bizony az kőkemény politika! "

Abban az értelemben igazad van hogy akik a hanganyagot ellopták és összevágták ,nyilvánvaló politikai szinezetet kívántak adni az egész ügynek ,és a családon belüli erőszak tényét egy összehangolt politikai támadásnak akarták feltüntetni .

Akit itt" megvezettek" azt hiszem te vagy nem a feleség .

Szerintem a Szeretgom egy lehetőséget adott csupán akár a TV2 vagy bármelyik orgánum ahol a téma megjelenik .

Belegondoltál már hogy egy ilyen történet megesik egy Szocialista vagy MDF-es honatyával ,mit művelne vele a Jobbos sajtó.

Talán nem kell rá példákat mondanom ,akkor meg nem értem mire ez a felháborodás .

2009. 06. 08. 16:59

Az a szomorú, hogy mindez igaz, talán ennél is durvább dolgok történhettek, melyet Rózsa nem mer leírni.

Két dolgot jegyeznék meg:

- Ha valaki a gyereke fenekére üt, mert rossz volt – az magánügy, de ha valaki félholtra veri a gyerekét, vagy feleségét – az közügy! Főleg ha azt egy polgármester teszi.

- Egyébként azt tapasztalhatjuk, hogy sokan addig támogatják MT-t, míg valakit be nem csap, meg nem járja. Ezt láthatjuk az Istvánnal kapcsolatban is, és a feleségével is ez történt. Mihelyt kitisztul a kép egyes emberekben, már nem értik, hogy mások miért nem látják a történtek igazi okát. Nem látják, hogy hogyan rángatják őket! (Persze pénzért, és egyéb érdekekért az ember gyomra sok mindent bevesz, de hol a határ! Hol a lelkiismeret?)

 

Szurkolok, szurkolunk Rózsának!

 

2009. 06. 08. 16:44

Létezik egy olyan, hogy BÍRÓ aki eldönti a vagyonmegosztást és a gyerekek elhelyezését!

Na, ezt szeretné Rózsa elkerülni, hogy néhány év múlva, ne egy bíró döntse el, kinél legyenek elhelyezve a gyerekei mert szereti őket!! A bírónak meg tök mindegy. Aki járt már bírságon az tudja hogyan működik.

Szerény véleményem szerint az a férfi pedig, akiben van hajlandóság egy válás békés úton való rendezésére az nem bírósági keresetben üzenget, hanem leül a gyerekei anyjával, még akkor is, ha már nem fűzik hozzá érzelmek, oszt legalább megkísérli lezárni az ügyet. Ha nem megy, gyerekelhelyezéssel zsarolni, pedig még akkor sem elegáns! Nem segíti elő a békés mielőbbi rendezést, de mint tudjuk, bizonyos személyiségjegyekkel rendelkező férfiak ezt csinálják.

Nyilván a verésért is Rózsa a hibás, csak ez nekem a női agyammal még nem jutott eszembe!?

2009. 06. 08. 14:35

Rózsát ugyan nem ismerem, de szimpatikus volt ma reggel a képernyőről, nyugodt, összeszedett.

Szerintem sok hasonló sorsú asszonynak példát mutat a kiállásával. Láthatják, hogy bárkivel megtörténhetnek  ezek a dolgok a zárt ajtók mögött, és emiatt nem az áldozatnak kell szégyellnie magát. Ami a legfontosabb: a bántalmazott nőknek is kötelességük, hogy megvédjék a gyermekeiket, ne lássanak rossz példát, ne tanuljanak el rossz viselkedésmintákat, ne legyenek szorongásaik, komplexusaik.

 

 

2009. 06. 08. 13:05

Ha kicsit utána érdeklődtél volna kiderülne, hogy a bírói gyakorlatban, az esetek túlnyomó részében az anyánál helyezik el a gyerekeket!

Ez nem igaz. Most hirtelen csak ezt a nol cikket tudom mutatni, amelyből kiderül, hogy ha a szülők nem közös megegyezéssel döntenek a gyerekelhelyezésről, akkor "a gyerekek alig több mint fele került csak az anyákhoz."

Kis utánajárással valószínűleg találnék megbízhatóbb statisztikát is.

2009. 06. 08. 12:50

Zaplagyi, ez offtopik kicsit, de olvass bele: http://www.dcsproxy.com/proxy-news/9302-dont-trust-tor.html

Csak, hogy tudd mit használsz és hány helyen olvashatják a jelszavaid, egyéb kommunikációdat...

2009. 06. 08. 12:48

A gyűlölet gyűlöletet szül!

 

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha az ügy alapját valami asszonyverés féle szolgálná, igaz lehet, hogy csak úgy szeretetből.....

2009. 06. 08. 12:33

Kedves Rózsa!

Remélem azt elhiszed nekem, hogy tudom mennyire jó anya vagy. Ezt nem kérdőjeleztem meg. De nem értek valamit. A látlelet 10 éve készült bimbózó kapcsolatotok kezdetén, még férjes asszonyként éltél együtt M.T.-al! Most Te azt veted férjed fejére, hogy felvállalja új kapcsolatát. Mi jogon? Anno Te ugyan ezt tetted! Talán sérti az önérzeted? Nem értem miért maradtál mellette, szültél neki gyerekeket. Te tisztában voltál ezek szerint, hogy milyen M.T. Te választottad, megtehetted volna, hogy elküldöd. Tudod akit megver a párja attól azonnal el kell menni! A kutyából nem lesz szalonna! Szüleid mit szóltak mindehhez? Ha az én lányommal csinálná ezt valaki, hát nem szeretném ha 20m-nél közelebb jönne hozzám! Ennek ellenére talán még a mai napig apukád vigyáz és irányítja a munkát M.T. és a Te házadnál Búbánatban (bár lehet változott a helyzet azóta.) Végre eldöntötted, kiteszed Tamás szűrét! Szétmentetek. M.T. beadta a válókeresetet! (Rózsa örömmel látom, hogy sokat fejlődtél és gratulálok az esti érettségidhez ez látszik a fogalmazásodon, a közleményeiden.) Ezért remélem okosabban látod a világot, jobban átlátsz talán az embereken. Ezért se értem miért fordultál a nyilvánossághoz! Azért mert férjed adta be a válókeresetet és benne foglaltatik, hogy kéri a gyermekek nála történő elhelyezését. Ez még nem szentírás, még ha M.T. úgy is gondolja. Létezik egy olyan, hogy BÍRÓ aki eldönti a vagyonmegosztást és a gyerekek elhelyezését! Ha kicsit utána érdeklődtél volna kiderülne, hogy a bírói gyakorlatban, az esetek túlnyomó részében az anyánál helyezik el a gyerekeket! ( De mint elvált asszony neked ezt tudni kellene. Nem?) Egy dolgot nehezen fogadok el, bár semmi közöm hozzá mert ez a Ti magánügyetek! A gyerekekről eddig nem beszélt senki! Ők, hogy élik meg mindezt, Apa, Anya nem beszélnek, veszekednek, stb. stb. Miért kell a mási párját jelzőkkel illetni a gyermekeid füle hallatára. Majd a gyerekek eldöntik szeretik-e vagy sem! Tudom nehéz ilyenkor jópofát vágni, a gyerekeid érdekében de meg kell próbálni. Nem lett volna célszerűbb a gyermekeid érdekeit nézni, szép csendben elválni balhé nélkül. Kinek jó mindez? A gyűlölet gyűlöletet szül! Pár év és gyermekeid okos értelmes fiatalok lesznek, akik a világhálót használva az összes szennyes dolgot olvasni fogják rólatok. Ezt akartad mint jó anya! Ugye nem, bár tenni ellene már elég nehéz. Ezért nem értem miért fordultál a nyilvánosság és férjed ellenségei felé! Az én ellenségem ellensége a barátom? Hümmm…. Pár hónapja még Te is fikáztad őket. Aki kicsit részletesen, odafigyelve végighallgatta a nyilvánosságra került hangfelvételeket és otthon van a helyi politikában. Annak egyből szemet szúrt kik is akarnak neked segíteni! Pontosabban Téged kihasználva tönkretenni férjedet, gyerekeid apját! Vannak közöttük jogász, miért nem mondták, hogy van más út is? Mert lett volna! Sajnálom Rózsa téged megvezettek, hogy ez nem politika! De bizony az kőkemény politika! A pár honapja még utálkozva emlegeted a szeretgomot és bandáját most ok lapogatják a hátad és engedik majd el a kezed a szakadék szélén! Remélem egyszer kinyílik a szemed, új barátiadról lehullik a szemellenző és mindenki boldogan éli talán szebb életét! Sok sikert és boldog családot kívánok neked Rózsa!

 

Záplagyi

2009. 06. 08. 12:33

Tisztelt Esztergomi Polgárok!

 

A kampánycsendnek vége! Az EP választások eredménye megszületett. Gratulálok a mandátumot szerzett képviselőknek! Jó érzés, hogy Magyarországon még biztosan jóval több, mint 5 % szavazó van, aki a felelős, higgadt, a nehézségeket nem tagadó politizálásra szavaz. Köszönöm meggyőző támogatásukat az MDF nevében!

 

Mostantól senki nem állíthatja, hogy egy pártvezető megszólalása a választási eredményeket akarja befolyásolni. Itt az ideje, hogy a Magyar Demokrata Fórum esztergomi elnökeként, képviselőként szervezetem nevében leírjam véleményünket a Kui Rózsa asszonnyal készült riporttal kapcsolatban.

 

 A polgármester házának felgyújtásakor a Magyar Demokrata Fórum Esztergomi Szervezete azonnal kifejezte együttérzését a károsult családdal, és követelte a tettesek felkutatását és megbüntetését.

 

Most ismét meg kell szólalnunk, hiszen a Szeretgom portálon közölt riport a polgármester feleségével megdöbbentő állításokat, történéseket tartalmaz. .A leírtak viszolygást, megdöbbenést, rémületet, elkeseredettséget, a bántalmazottakkal szemben együttérzést váltanak ki minden jóérzésű emberből. Iszonyatosnak, emberhez nem méltónak tartjuk egy édesanya bántalmazását gyermeke szeme láttára, sőt annak veszélyeztetésével.. Történjék az családon belül, avagy kívül. Nem védhető, nem menthető dolog.

 

A magánszféra határai is végesek. Veszély esetén mindenkinek joga van bármilyen jogszerű eszközt igénybe venni önmaga és családja, gyermekei biztonsága érdekében, még ha a család "intim", sokszor álságosan leplező spanyolfalai mögött történik is a bántalmazás. Így fordulhat rendőrséghez, ha szükségesnek tartja a nyilvánossághoz is. A megteendő lépéseket mindenkinek joga saját belátása szerint eldönteni akkor, amikor ő ezt szükségesnek érzi.

 

 Egy városvezetőnek kötelessége, ha már nem is példamutatóan, de emberi módon viselkedni. Például, nem élhet a testi - lelki megtorlás, a bosszú eszközével sem a családjában, sem a vezetői ténykedése során. Aki nem így gondolkodik, az nem alkalmas vezetésre.

 

Minden embernek kötelessége a kiszolgáltak oltalmazása, védelmezése! 

 

 A Szeretgomon leírtakat vizsgálni kell, objektíven, félelemtől mentesen ( még ha jelen viszonyok közt nehéz is az).

 

Az érintetteknek, magukba nézve, le kell vonni a tanulságokat és a szükséges, becsület lépéseket meg kell tenniük! Bármilyen fájdalmasak is azok.

 

 dr Jónás László

a Magyar Demokrata Fórum esztergomi elnöke 

2009. 06. 08. 10:07

A Mokka felvétele.

2009. 06. 08. 0:50

Úgy látom kikerült egy jegyzőkönyv is.