Szemét

Szemét

2009. 05. 29. 9:59

Esztergom külterületére költöztünk a télen. Szemétszállítás ezen a környéken nincsen. Hová tudom elvinni a naponta termelődő szemetet? Eddig lehordtam a városba konténerekbe, de ez nem mindíg tettszett az ottlakóknak, mert hár hogy ők fizetik a szemét díjat! Ez igaz, de ha nem akarom a város határában kiszorni, vagy otthon elégetni, akkor hová tudom vinni? Van valakinek ötlete?

2009. 05. 29. 12:47

A Dánok  Svédek és a Belgák nagyon jók ebben .Néhány éve egy barátom hasonló beruházásba kezdett Zalában.Komoly hatósági engedélyek és környezettanulmány kell hozzá és nem is olcsó szórakozás de gazdaságos .NAGYON GAZDASÁGOS.

Komplett hulladék hasznosító telepek kaphatók EU normás minősítéssel válogató sorral zúzókkal darálókkal égetőkemencével generátorteleppel kompletten .Konténerekben szállítják és szerelik bár hova a világon és megveszik a feldolgozott újra hasznositható hulladékot .

Sok féle árfekvés létezik a néhány millióstol a milliárdosig igény szerint ,ez csak befektető és elhatározás kérdése .

Miután ebböl az országban igen kevés van ,ami van teljes kapacitással működik (meg kell nézni a Dorogit )Szerintem kicsivel több hasznot hozott volna egy ilyen típusú beruházás a városnak mint az élményfürdő vagy egy mélygarázs.

A környezetünk védelméröl és az alternatív energia forrásrol nem is beszélve.

Ha a szeméttelepet bezárják minél messzebbre kell szállitani a szemetet annál többe keröl majd. Ezt hívják úgy hogy a tudatos kornyezetvédelem átgondolásának hiánya .A városi" nagy ember " ezt is elqrt@.

2009. 05. 29. 10:03

Én szeptemberben költöztem olyan helyre, ahol nem jár kukásautó. Fizetem az Eszköznek a családtagokra kiszámolt szemétdíjat, és ez után a befizetés után kapok ESZKÖZ feliratú zsákokat. Ezen zsákokat reggelente kirakom a Bánomin a nagy kukák mellé, szépen lekötözve. Teljesen sima ügy.