XV. KICK BOX Világ Kupa újra esztergomi sikerekkel
Sport
2009. máj. 27.

<p>Május 21-24 között Szegeden rendezték meg az idei VK sorozat második állomását. <strong>[[Zrínyi Miklós]]</strong> tanítványai <strong>29 </strong>érmet hoztak el, ebből <strong>8</strong> a "legszebb" fémből készült!</p>
<p> </p>

 

A Szeretgom részére Zrínyi Miklós mesteredző készített összefoglalót.

A megmérettetésen természetesen részt vettek megyénk sportolói is.

Csütörtökön délután a mérlegelés után mindenki  kipihente az utazás fáradalmait.

Pénteken az utánpótlás korú versenyzők kezdték meg a menetelésüket semi-contact szabályrendszerben. A lányok mezőnyében Király Mirella, Esztergomi KBSE, a fiúknál pedig Szabó Tamás Esztergomi KBSE a döntőbe verekedte magát. Mirella remekül bunyózott és csak szoros küzdelemben maradt alul. Tamás viszont végig hajtva, odafigyelve egy pillanatig sem engedte ki a kezéből a mérkőzést, így a végén megszerezte az aranyérmet. Nyergesi Tamás hasonlóan a diákolimpiához, most is nagyszerűen küzdött és csak két másodpercen múlott, hogy döntőbe jusson. Már vezetett, de kissé meggondolatlanul támadásba lendült, ellenfele pedig megkontrázta, a bírók sajnos a kontrát látták találatnak, így maradt a bronzérem. Klubtársa Szabó Z.Dominik  és Scheirich Réka, valamint Ébelle Fruzsina Esztergomi KBSE is csak a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen maradt alul.

A pénteki napot így egy arany, egy ezüst és négy bronzéremmel zárta küldöttségünk.

Szombaton az utánpótlás korúak light-contact és a felnőttek semi-contact mérkőzései követeztek. Ébelle Fruzsina Esztergomi KBSE megismételte jó teljesítményét, hiszen a z előző napi harmadik hely után most a döntőbe jutott. Ott is mindent elkövetett, hogy győzzön, de ellenfele kihasználta magasságbeli fölényét, így a szépen csillogó ezüstérmet vehette át. Scheirich Réka ismét egy bronzéremmel gazdagította gyűjteményét.

A juniorok ismét remekeltek. Light-contact szabályrendszerben Quintz Norbert, Dorogi ESE Bus András, Esztergomi KBSE, Buják Tamás Dorogi ESE és Hertlik Péter Esztergomi KBSE is a döntőbe jutottak. A végső győzelmet azonban csak az esztergomi Bus Andrásnak sikerült megszereznie, a többieknek meg kellett elégedniük az ezüstéremmel. A full-contactban pedig Kocsis Bianka Dorogi ESE a juniorok, Novák Jenő Esztergomi KBSE pedig a felnőttek mezőnyében verekedte magát a vasárnapi döntőkbe. Novák Jenő egy rendkívül kemény csatában verte az elődöntőben orosz ellenfelét.

A felnőttek között a nyergesi Németh Janka és klubtársa remekül menetelve jutotta a döntőbe, ahol mindketten folytatták jó szereplésüket, azonban az első helyet csak Jankának sikerült megszerezni, Viktorral szemben a bírók enyhén szólva is elfogultak voltak. Krempf Réka, Esztergomi KBSE Molnár Mónika, Esztergomi KBSE Busa Gabriella Esztergomi KBSE, és Fenyvesi Márta most a bronzéremig jutott. Két arany,hat ezüst és öt bronz a mai napi termés.

Vasárnap a light-contact és a full-contact mérkőzéseken szinte minden az elképzeléseinknek megfelelően alakult. Sportolóink remekeltek. Először a dorogi  Kocsis Bianka kezét emelték a magasba a full-contactos hölgyek 52 kg-os mezőnyében.  Novák Jenő Esztergomi KBSE azonban vereséget szenvedett a korábbi világbajnoktól a 86 kg-osok döntőjében.

Ezután azonban  beindult az aranyérem- gyártás.

A hölgyeknél Krempf Réka, Esztergomi KBSE Molnár Mónika, Esztergomi KBSE Fenyvesi Márta minden mérkőzést magabiztosan nyertek. Krempf Réka a döntőben a szintén megyei Németh Jankát, Molnár Mónika egy kőkemény orosz ellenfelet, míg Fenyvesi Márti a többszörös VK-győztes szlovén lányt győzte le meggyőző fölénnyel.

A férfiaknál most csak Hirsch Viktor Zoltek SE , Molnár Szabolcs Esztergomi KBSE és Hargitai Viktor Esztergomi KBSE indultak. Molnár Szabolcs nagyon nehéz mérkőzéseken keresztül jutott a fináléba, ahol megszerezte a győzelmet. Hirsch Viktor ismét begyűjtött egy második helyet.

A vége tehát nyolc aranyérem, kilenc ezüst és 12 bronzérem.

Soha rosszabbat !

 

 

(forrás)