Esztergomban jelen van a cigánybűnözés!

Esztergomban jelen van a cigánybűnözés!

2009. 05. 25. 20:35

"Nem gondoltam volna, hogy Esztergom városát is eléri az a fertő, ami kelet-Magyarországot már jó ideje sújtja, s nem gondoltam volna, hogy az rögtön egy ismerősömet fogja érinteni."

2009. 06. 09. 18:57
A rendőrség vizsgálja a Roma Összefogás ajánlószelvényeit
A Budapesti Rendőr-főkapitányság elrendelte a nyomozást az MCF Roma Összefogás Párt ajánlószelvényei ügyében - közölte a rendőrség kedden.
A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya a választás, a népszavazás és a népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény miatt rendelte el a nyomozást, ismeretlen tettes ellen - közölt a rendőrség. Mint írták, az eljárás során a nyomozók lefoglalták a kérdéses ajánlószelvényeket, és szakértőt is kirendeltek az ügyben.

Az Országos Választási Iroda (OVI) kiszűrte a hamis szelvényeket: azok az érvénytelen ajánlások közé kerültek, így nem befolyásolták a párt listájának nyilvántartásba vételét az iroda korábbi közlése szerint.

Kolompár Orbán, a roma politikai szerveződés elnöke május 8-án azt közölte: a szervezet önálló listát állít az európai parlamenti választásra és 22.500 ajánlószelvényt adott le. A szervezet a vasárnapi voksoláson a 11 ezer magyarországi szavazókörben összesen 13.440 szavazatot kapott.
(NOL)

2009. 06. 09. 18:40


2009. június 8-án saját lánya találta holtan édesapját, K. A. 54 éves nagybörzsönyi lakost. A házból az elkövető készpénzt, egyéb értéktárgyakat tulajdonított el.

A bejelentést követően a Váci Rendőrkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai nagy erőkkel kezdték meg a helyszíni szemlét, az adatgyűjtést és a tanúk kutatását, illetve kihallgatását. A szemle adatai, valamint a bevont orvos véleménye alapján egyértelműen megállapítást nyert, hogy a férfi halálában idegenkezűség játszott szerepet.

A gyors, szakszerű, hatékony felderítő munkának köszönhetően rövid időn belül a rendőrök látókörébe került egy helyi fiatalember.  F. R. 30 éves helyi lakost a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai és a Váci Rendőrkapitányság munkatársai ma hajnalban elfogták.  A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, részletes beismerő vallomást tett.

Ellene – őrizetbe vétele mellett - a Pest Megyei rendőr-főkapitányság emberölés miatt folytat eljárást.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Eredetileg írtuk: Olvasói levél következik:

"Szomorú esemény történt Nagybörzsönyben a tegnapi nap folyamán. Králik Attila nevezetű embert (volt erdészt), a saját házában, brutális kegyetlenséggel (szétverték a fejét, majd pedig fülig vágták el a torkát majd a fotelba ültették és letakarták) meggyilkolták, majd elvettek tőle 20,000 forintot és a mobiltelefonját.
A 22 éves lánya talált rá a tegnap délután, aki sokkos rohamot kapott. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, és az éjszaka folyamán elfogták Farkas Richárd nagybörzsönyi cigány lakost, aki a kihallgatáson beismerte, hogy ő követte el a bűntényt. Egy kisebb csapattal mi is a keresésére indultunk az éjszaka folyamán, de a helyszínen lévő mintegy harminc rendőr (köztük öt kutyás) gyorsabb volt, mint mi. Ezúttal Farkas Richárdnak szerencséje volt...
Nem tudom, hogy mit,  de valamit tenni kellene, hogy ez az ügy nagyobb nyilvánosságot kapjon... 

Szebb Jövőt!
Varga Attila"

 

 

Aki ilyet tesz az embertársával, az méltalanná válik arra,hogy önönmagát embernek nevezhesse!!!

2009. 06. 08. 23:48

EGY KIS HUMOR......

Nincs ok csüggedésre, a cigányság is megtalálja a kivezető utat a szociális és társadalmi elnyomásból - jelentette ki az MCF Roma Összefogás Párt listavezetője az európai parlamenti (EP) választások eredményeinek nyilvánosságra hozatala utáni sajtótájékoztatón vasárnap este Budapesten.

A roma szerveződés a szavazatok 99,9 százalékának összeszámlálása után 13.440 szavazatot (0,47 százalékot) ért el - idézi a távirati irodát a teol.hu. Kis Zsolt, az MCF listavezetője újságírók előtt úgy fogalmazott: "lecsaptak a sötét felhők Magyarországra, de bízom benne, hogy a téves útról megtalálja az ország a jó irányba vezető utat". Hozzátette: a cigányságnak vannak olyan tagjai, akik méltó módon tudják képviselni az országot.

A listavezető köszönetet mondott annak a 13 ezernyi szavazónak, aki bizalmával támogatta az MCF Roma Összefogás Pártot. Orsós Rita, az EP-választási lista második helyezettje azt mondta: a választási eredmény figyelmeztető jel nemcsak a romáknak, hanem az egész társadalomnak, de hinni kell az összefogás erejében és szükségességében.

Ifj. Bogdán János a párt elnökhelyettese és szóvivője azt mondta: 14 ezernyi büszke magyar és cigány adta voksát az első olyan roma pártra, amely merte megméretni magát egy ilyen választáson. Kis Zsolt listavezető az MTI-nek vasárnap késő este azt mondta: ara kéri a mandátumot nyert EP-képviselőket, hogy a romák érdekeit is képviseljék a brüsszeli testületben.

2009. 06. 05. 15:02

Nem Esztergom , London !

 

http://kuruc.info/r/35/41629/

2009. 06. 05. 10:45

Jelen bizony, a városi Fidesz pozitiv diszkriminációja ellenére! Sehol nincsenek annyira segítve és támogatva mint Esztergom városában!

-Tegnap tárgyalta az esztergomi Bíróság azt az ügyet, mikor nyakon (!) szúrták sörösüveggel egyik bajtársunkat pár hónapja.

Mielőtt azt mondja a liberális oldal, hogy biztos kötekedett, elárulom, pórázon hozták az elkövetőt, ő volt -"véletlenül"-aki hamis 20 ezresekkel bukott le Esztergomban, nem olyan régen...

 

2009. 06. 05. 9:00
Cigányok: kínozták, megerőszakolták, felgyújtották a 83 éves nénit!

Ha a végén is, és csupán idézetként, de meglepetésre a Komárom-Esztergom megyei kemma.hu alábbi cikke sem hallgatja el, ami a bűncselekmény körülményeit tekintve számunkra amúgy sem nagyon volt kétséges. Hogy megint a "bodzaszedők" rablógyilkos fajzatjai öltek, emberalatti, sátáni kegyetlenséggel. De "ugyebár" nem a fekete rasszistáktól, hanem a Gárdától kell rettegtni, hazudják a parlamenti cionista pártok.
Kínozták, megerőszakolták, felgyújtották a nénit - Sándor napot akartak ünnepelni

A tanácselnök szerint ilyen borzalmas tettre csak egy ember lehet képes. (Kuruc.info: nem értünk egyet, ember ilyenre nem képes)

M. Sándor és K. Ferenc, a két brutális gyilkos életfogytiglani fegyházbüntetést kapott csütörtökön. Még 2004-ben betörtek egy 83 éves bajnai nénihez, akit, mivel az nem árulta el, hol tartja az értékeit megkínoztak, vallatás gyanánt megvertek, megerőszakoltak, megfojtottak, majd a holttestét is felgyújtották.
M. Sándor és K. Ferenc még 2004-ben Sándor-napot ünnepelt, de amikor pénzük (és ezért italuk is) elfogyott, úgy gondolták, betöréssel szereznek pénzt a további mulatozáshoz. Részegen törtek be a 83 éves nénihez, aki nem volt hajlandó elárulni, hol tartja az értékeit, ezért brutális vallatásba kezdtek: felválta verték az özvegyasszonyt, majd amikor ez nem vezetett eredményre, megerőszakolták, végül megfojtották és a holttestet az ágyra dobták, azt pedig felgyújtották.
Zavaros tanúvallomásaikban folyamatosan egymás ellen vallottak, de az ügyben eljáró ügyész, dr. Beke Judit már a múlt heti tárgyaláson is kiemelte: a kaposvári gyilkosságnál (amikor is két fiú saját osztálytársát gyilkolta meg) is kegyetlenebb módon végeztek idős áldozatukkal a férfiak, ezért a törvény teljes szigorával kell lesújtani rájuk. Társtettesként, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében és többek által elkövetett erőszakos közösülés bűntettében találta őket bűnösnek a bíróság. K. Ferencet hamis vád bűntettében is bűnösnek mondták ki. Mindketten életfogytiglani fegyházbüntetést kaptak, M. Sándor legkorábban 35, K. Ferenc pedig 40 év múlva szabadulhat. Tíz évre a közügyektől is eltiltották őket.

„Olyan rendkívüli brutalitással vetettek véget az özvegy életének, hogy a törvény teljes szigorával le kell sújtani. Önöket a bíróságnak olyan helyzetbe kellett hozni, hogy lakóközösségüket önöktől egy életre megvédje. Itt nem lehet más ítélet csak életfogytiglan, hogy önök már ne lehessenek olyan helyzetben, hogy bármilyen bűncselekményt elkövethessenek. Nem mondom, hogy emberi mivoltukból kivetkőzve követték el ezt a súlyos bűnt, mert erre csak egy ember képes” – hangsúlyozta dr. Fülöp Zsolt tanácselnök. (Kuruc.info: baromság, ilyenre ember nem képes. Ezek a cigányok nem emberek)
Az ítélet nem jogerős. Az ügyész súlyosbításért és az aljas indok megállapításáért, a védők enyhítésért fellebbeztek. Mindkét vádlott kérte, mentsék fel az emberölés vádja alól, K. Ferenc a felmentést az erőszakos közösülés alól is kérte.
M. Sándor ügyvédje a múlt héten még azzal védte az elkövetőt, hogy „M. Sándor cigány származású, és nem ismerte az áldozatot. Feltételezhető, hogy egy 83 éves nő, akit sötétben ilyen módon bántalmaznak, ha felépülne se tudná a falu másik végén élő cigányfiút azonosítani. Azt a férfit, azonban, aki többször is dolgozott a szomszédjában, felismerte volna.”
(kemma.hu)

2009. 06. 04. 14:23
Cigány "gyerekszeretet": A saját szüleiktől védték meg a nyolc testvért
Magyarmecske–Gilvánfa–Pécs | Szerdán egy gilvánfai család mind a nyolc gyermekét átmeneti gondozásba helyezték a hatóságok.

Miután a gyámhivatal, a gyermekjóléti szolgálat, és más szervek közösen úgy ítélték meg, hogy odahaza nincs biztonságban egy gilvánfai család nyolc gyermeke, a testvéreket tegnap átmeneti gondozásba helyezték, azaz – legalábbis egyelőre – ideiglenesen elvették őket a szülőktől. A gyerekek egy és tizenöt év közöttiek. A lépés nem volt előzmények nélküli.

Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense lapunknak elmondta, a gyanú szerint az édesanya néhány nappal korábban olyan mértékben bántalmazta óvodás korú kislányát, hogy kórházba kellett szállítani. A nő ellen védekezésre képtelen – vagyis tizenkét év alatti – személy elleni testi sértés miatt zajlik az eljárás, ezért több éves szabadságvesztés is kiszabható. Úgy tudjuk, korábban a gyerekek apja is bántalmazta egyiküket. Mindezek ismeretében döntöttek úgy a hatóságok, hogy a testvérek mindegyikét ugyanazon a napon menekítik ki a családból.

Ennek megfelelően szerdán a magyermecskei általános iskolából – jelentős rendőri jelenlét mellett – elszállították az ott tartózkodó gyermekeket, a kisebbeket pedig a szülői házból vették magukhoz. A sellyei gyámhivatalban érdeklődésünkre elmondták, a testvérek további elhelyezéséről ezt követően a megyei gyermekvédelmi szakszolgálat gondoskodik.

Elhelyezésük egyelőre ideiglenesnek tekinthető, további sorsukról a gyámhivatal dönt, számos szerv, hatóság véleményének megismerése után. Elméletben határozhatnak úgy, hogy a kicsik visszakerülhetnek a szülőkhöz, ennél azonban sokkal valószínűbb, hogy nevelőszülőkhöz, vagy lakásotthonba kerülnek, esetleg gondozásukra alkalmasnak bizonyuló rokonaikra bízzák őket.
(BAMA)
Kuruc.info: 1.) hogy honnan tudjuk, cigányokról van szó? Például onnan, hogy Gilánfa mára 100%-ig mokkafaluvá vált. Lásd pl. EZT.

2.) és még ezek után merje egy cigányfajvédő azt állítani, hogy "legendás gyerekszeretet" meg hasonlók. Ha valakit esetleg nem győzött volna meg az, mi is történt többek között Piricsén és Lothárdon (kezdőhivatkozás ITT)...
 

2009. 06. 04. 14:09

Olaszliszka: Morvai Krisztina két újabb feljelentést tesz

Két feljelentésre készül Morvai Krisztina, a Jobbik Magyarországért Mozgalom EP listavezető képviselő-jelöltje a 2006. október 15-én történt olaszliszkai tanárgyilkosság kapcsán. Mint csütörtökön elmondta, a két nappal ezelőtt kihirdetett elsőfokú bírósági ítélet több bűncselekményre is rámutatott.

Az egyik bűncselekményt azok a cigányok követték el, akik végignézték Szögi Lajos tanár megölését, és nem hívtak segítséget, a másik bűncselekményt pedig azok a rendőrök követték el, akik csak 2-3 embert vettek őrizetbe a bűncselekmény helyszínén, noha mindenkit igazoltatni kellett volna. Morvai hiányolta a rendőrségi eljárásból, hogy a helyszínen nem rögzítették azonnal a nyomokat, mint mondta, az elő nem állítottak összebeszélhettek vagy akár véres ruhadarabjaikat is elégethették. A képviselő-jelölt szerint a rendőrök hivatali visszaélést vagy bűnpártolást követtek el, ezért tesz feljelentést. A feljelentéssel párhuzamosan a legfőbb ügyésznek és az országos rendőr-főkapitánynak is nyílt levelet küld.

Morvai Krisztina kitért arra is, hogy az EP képviselőválasztási kampányban a parlamenti pártok a munka helyett azzal foglalkoznak, hogy kitalálják, melyik párt hozta létre a Jobbikot, illetve személyes támadásokat intéznek ellene. Mint mondta, a tényleges munka helyett csak egymás gyalázása folyik. A Jobbikot azok az emberek támogatják, akiknek elegük van az ilyen politikából - tette hozzá.

Morvai Krisztina arról is beszélt, hogy a magyar EP képviselőknek a Kárpát-medencében élő magyarokat kell képviselni, "Trianont" pedig végre nem politikai, hanem emberi jogi alapon kell megközelíteni. A határokon túl élő magyaroknak törvényi szinten kell kettős állampolgárságot biztosítani, és a magyarlakta területek autonómiájára kell törekedni - írta a delmagyar.hu.

2009. 06. 04. 14:09

Életfogytiglanra ítélték nem jogerősen K. Ferencet és M. Sándort, akik öt évvel ezelőtt Bajnán értékeiért megkínoztak, megerőszakoltak és felgyújtottak egy 83 éves asszonyt; a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság csütörtökön meghozott ítélete szerint az elkövetők feltételesen 40 és 35 év múlva szabadulhatnak.

"Önöket a bíróságnak egyszerűen olyan helyzetbe kellett hozni, hogy lakóközösségüket Önöktől egy életre megvédje. Itt nem lehet más ítélet, csak életfogytiglan, hogy Önök már ne lehessenek olyan helyzetben, hogy bármilyen bűncselekményt elkövethessenek" - mondta az ítélet indoklásában Fülöp Zsolt bíró, aki hozzátette, az ügyben enyhítő körülményt nem talált.

2009. 06. 03. 18:17

ismét remek volt, dósa-gárda! 

2009. 06. 03. 18:10

eeeel vitte a cica!

2009. 06. 03. 18:08

ez már tajgetosz pozitiv!

2009. 05. 27. 20:30

Megvárta míg a középkorú hölgy sötétebb helyre ér, mögé került, majd megállította. Arcán ököllel megütötte, a földre eső asszonyt több alkalommal megrúgta, majd táskájával elszaladt. Ezt később, elmondása szerint, eldobta, abban ugyanis kenyéren, vasúti menetrenden és névjegykártyán kívül semmi sem volt.

15 évesen ebből ember már nem lesz. Most megy a fiatalkorúak közé, ott kitanulja a szakmát, aztán 19 évesen ha elkapják esetleg egy emberölésért vagy kísérletéért jó esetben ki se jön 30 éves koráig. Nagy eséllyel soha egy fillér adót nem fog fizetni a társadalomnak, ami még a börtönben is eltartja, kosztot és kvartélyt ad neki. Ha lenne egy Ausztrália jellegű gyarmatunk valahol, az unokájából még akár adófizető polgár is válhatna...

Esetleg, ha még időben belép valamelyik pártba, lehet belőle polgármester vagy országgyűlési képviselő is. Más esetben szerintem tuti a börtön és a fenti scenario.

2009. 05. 27. 20:25

Nem is onnan volt az írás.Ne csak nézz olvass is és ÉRTELMEZD a szöveget.Nevetés

2009. 05. 27. 20:23

Ez a szeretgom, nem a kurucgom!

2009. 05. 27. 20:21

MINEK MODERÁTOR?Valami gondod van vagy esetleg nem tetszik?Elárulom nekem sem de ez VAN.

2009. 05. 27. 20:15

Hooool van a MODERÁTOR!

 

2009. 05. 26. 18:43

Ez mit jelent?