Kérdések a jegyzőhöz
2009. máj. 20.

<p>Tegnap elektronikus levél formájában dr Marosi Györgyhöz az  törvényességi észrevételeket továbítottam, illetve kértem a segítségét.</p>
<p> </p>
<p>Most várom a válaszokat.</p>

Esztergom Város Jegyzőjének

 

Tisztelt Jegyző Úr!

 

Négy dologban kérem az Ön közbenjárását:

 

Törvényességi észrevétel

Április 23-án képviselő-testületi ülés volt. A napirendek között, előterjesztésemben szerepelt a helyi adók módosítása.

Mivel nekem munkámmal kapcsolatos hivatalos elfoglaltságom volt, e-mailban, hivatalosan jeleztem Meggyes Tamás polgármesternek, hogy nem tudok részt venni az ülésen. Ezért előterjesztőként kértem az előterjesztés levételét.

Hivatalos kérésem megérkezését Borz Tibor április 22-én 7:57-kor, míg Sarkadné Halasy Ibolya ugyanaznap 10:29-kor visszaigazolta.

Annak ellenére, hogy a polgármester tudott a kérésemről, mégis szavaztatott róla.

Meggyőződésem, hogy eljárása törvénytelen volt. Kérem, hogy a tárgyban hozott határozatot semmisítse meg.

 

A közelmúltban a Zsolt Nándor utcában a hivatal utasítására a Zöld Út kft munkatársai kivágtak egy tíz éves termő gyümölcsfát. Kérem, vizsgáltassa ki, hogy ki a felelős ezért. Ki adott ilyen ostoba utasítást? Kérem, hogy a vizsgálat eredményéről 30 napon belül tájékoztasson.

 

Jóval több, mint 30 napja kértem Öntől, hogy küldjék meg számomra a képviselő-testület tagjainak elektromos levélcímét, és telefonszámát.

Kérésemre hivatalos válasz a mai napig nem érkezett. Minden képviselő rendelkezik hivatali notebook-kal, ezért rendelkeznie kell nyilvános elektronikus levélcímmel. Azon képviselők, akik hivatali mobil telefont használnak, szintén bárki számára megismerhető telefonszámmal kell rendelkezniük.

Ezért postafordultával, elektronikus levélben küldesse meg kérem a kért adatokat!

 

Törvényességi észrevétel

Május 13-án reggel 9-kor rendkívüli testületi ülés volt. A testület összehívása előző nap délután telefon útján történt. A rendkívüli ülés összehívását közlő hivatali munkatárs nem tudta megadni a rendkívüli ülés pontos napirendjét.

 

A képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzata 9 & ( 4) bekezdésében egyértelműen rendelkezik arról, hogy rendkívüli ülést csak a javasolt napirend pontos megjelölésével lehet összehívni:

„(4) Kötelezı rendkívüli ülést összehívni,

ha azt a javasolt napirendi pont és az ok

megjelölésével a polgármester, … „

A május 13-ai rendkívüli ülés telefonos összehívása csak arról szólt, hogy lesz egy területcsere. Ez így több, mint komolytalan! Törvénytelen.

Mindezek alapján az aznap hozott határozatokat Önnek, mint jegyzőnek érvénytelenítenie kell! Kérem, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket.

 

Esztergom, 2009. május 19.

Köszönettel:

Miavcz Jenő

A Civil Összefogás képviselője