Az esztergomi városi televízióban is csak a Fidesz kampányolhat?
Közélet
2009. máj. 19.

<p>Esztergom ismét bizonyítja hűségét a Szentkirályi utcához, a Párthoz. A többségi városi köztulajdonban lévő, adófizetői forintokból fenntartott helyi televízió szerkesztősége nem készít riportot az európai választási kampánykörúton a városba érkező Dávid Ibolyával.</p>

A döntést a televízió főszerkesztője helyett az ETV felett jogokat gyakorló, a jó ideje ugyancsak narancssárga bozótharcos uniformisba bújt, ugyancsak adófizetői forintokból fenntartott Hídlapot is kiadó Esztergomi Hirdető Kft. ügyvezetője közölte a Dávid helyi rendezvényét szervező MDF tagokkal.

Az ETV az elmúlt hetekben aktív kampányt folytat az Európai Parlamenti választások aprópójából a Fidesz mellett: volt itt már Bayer Zsolt, több riport Meggyes Tamással a választások apropóján, Steindl Balázs városi Fidesz elnök pedig a Századvég Alapítvány egyik kutatójával beszélgetett nemrég többek között arról, hogy hogyan fog a Jobbik szétesni a választást követően. Úgy tűnik a jelek szerint a kampány idejére az összes többi esztergomi politikai alakulatot kitiltották a közmédiából.

dr. Jónás László városi képviselő beszámolója az esetről:

Kb két hete eljutottam végre odáig, hogy a főszerkesztő többszöri eredménytelen  egyeztetés után megadta Silye igazgató számát, közölte, hogy ő nélküle semmiben nem dönthat. Silye először készségesnek mutatkozott, de  mindig tologatta a "technikai részletekről" a választ. Ígérve ,hogy pénteken visszahív. Természetesen nem tette, sőt hívásaimat soha nem vette fel a továbbiakban. Ma, azaz kedden Kinál képviselőtársammal kissé bicskanyitogató stílusban közölte, hogy nem engedélyezheti a műsort, nem lesz semmi belőle. Kinál Katalin felhívott engem, mondván Silye elutasított bennünket, ti az MDF műsorkvótájába nem fér bele  a Dávid Ibolyával közölt riportKacsintás.

Érdekesnek tartottam ezt a véleményt, mivel az MDF még az ég világon semmit nem szerepelt 2009-ben az Esztergom TV-ben. Egyetlen rendezvényünket sem tisztelték meg jelenlétükkel.

Mivel jelenleg a győri kórház szülészetének "Bababarát Kórház" Unesco felmérését végzem hajnaltól estig ,két napon keresztül, este 7:15-kor (városi vonalról, hogy ne jelenjen meg a számom) felhívtam Silye urat, aki először is közölte, hogy vagy jó nekem, hogy a Kinálnak felajánlott módon "vágóképként "a Híradóban szerepelhet Dávid, meg a Hídlapba is beteszik, hogy itt járt, vagy nem. Különben is Kinálnak már elmondta, amit akart, mit képzelek én, hogy este hétkor felhívom őt otthon.

Kérdésemre, hogy hogyan érvényesül a pártok egyenlő megjelenítése az ETV-n azt válaszolta, majd meglátom.

Mikor közöltem, hogy talán , mint a város önkormányzati képviselőjének jogom és kötelességem őt megkérdezni néhány dologról, azt válaszolta, hogy ez csak egy cím...

Egyébként ebben igaza volt! Esztergomban, jelen vezetés mellett, sajnos én is így érzem!

 

Vajon milyen ráhatásra változott meg Silye igazgató úr "műsorpolitikája" egy hét alatt?

 

Mi lesz az ORTT véleménye és a Választási Bizottságé?

Orbán Viktor az elmúlt héten úgy fogalmazott "a köztársaságot nem a Fidesztől kell félteni, hanem a "szélhámos milliárdosoktól". Én most innen azt üzenném Orbán Viktornak: nem csak a baloldalon vannak és nem csak milliárdosok lehetnek szélhámosok. Akár egy fideszes polgármester, politikus is lehet az. És ha egy Párt eltűri, hogy szélhámosok lépjenek fel a nevében, hágják át a demokrácia helyi írott és íratlan szabályait, akkor azzal a párt is a szélhámosság árnyékkörét vonja magára.

Igaza van az elnök úrnak. A köztársaságot, vagy a várost nem a Fidesztől kell félteni. Kérdés, hogy elnök úr miért nem félti a Fideszt a milliárdos vagy nem milliárdos szélhámosoktól?

 

(forrás)