Ami a "mondj valami rovatba" nem fér bele

Ami a "mondj valami rovatba" nem fér bele

2009. 05. 14. 10:32

Rövid üzengetések helyett, itt nyugodtan kifejtheti véleményét

2009. 07. 05. 19:10

Jó lenne végre levegőt venni, Jó lesz ha miénk lesz újra,e véráztatta föld. Csillagos lobogó nem kell, Csak piros,fehér,zöld!

2009. 07. 05. 18:30

Hurrá!

2009. 07. 05. 18:10

 

Szia Zsolti!!

 

A tegnapi nap plusz 5 %-ot hozott a JOBBIKNAK. Ma több, eddig rendíthetetlennek hitt fideszes ismerősöm mondta, hogy a tegnapi nap után JOBBIK szavazó lett.

2009. 07. 05. 17:56

??????? Édesanyjuk most biztos büszkék gyermekükre !!!!

Ezzel a szerszámmal mire készültek ? Csak nem kezeket levágni ?

2009. 07. 05. 17:30

Miavecz Jenő figyelem !!!

Kishír: Az Amnesty International vitatja a tegnapi rendőri fellépés jogosságát

Az Amnesty International (AI) Magyarország a rendőri fellépés jogszerűségét vitatja. A jogvédő szervezet elnökségi tagja azt mondja: kérdéses, hogy ha jogszerű is volt a kényszerítő eszköz, - például a gázspray használata, - akkor az szükséges és arányos mértékű volt-e. Nagy Navarro Balázs szerint egyébként már maga a demonstrációk betiltása sem volt indokolt. Hozzátette: ha egy tüntetés nincs is bejelentve, addig nem lehet feloszlatni, amíg a résztvevők békések maradnak.

HírTV - barikád.hu

2009. 07. 05. 13:42

Miavecz Jenő azt azért nem várjuk meg, hogy a magyar nemzeti jelképeink, mint pld. a ( piros-fehér-zöld) önkényuralmi jelkép legyen Magyarországon. Tudom ezért sokat harcolnak Önök !

 

Az előállítás után többen rosszul lettek.

Két képen az a gárdista van, aki elájult, a bilincsét is csak több perc után voltak hajlandók levenni róla.

 

2009. 07. 05. 13:05

Miavecz Jenő , megköszönném, ha tájékoztatna, ennek az eljárásnak mi lett a vége ?

 

2009-04-03 14:09
Lapít a rendőrség az SZDSZ-es csalás ügyében

Titkolózik a rendőrség az SZDSZ 2007-es elnökválasztási csalásával kapcsolatban indult nyomozásról. A Budapesti Rendőr-főkapitányság semmilyen információt nem adott a Magyar Nemzetnek az ügyről, mindössze egy sajtónyilatkozatot ígértek, ami eddig nem került fel a BRFK honlapjára.

 A nyomozás határideje április közepén jár le. Eddig kilenc liberális politikust gyanúsítottak meg azzal, hogy részt vett a magánokirat-hamisításban. A nyomozás azután indult, hogy a csalást a Hír Televízió Célpont című műsora leleplezte.

(hírTV)

2009. 07. 05. 12:57

Miavecz Jenő, megköszönném ha tájékoztatna, hogy Kardos ügye , hogy áll?

Letartóztatják Kardos Péter SZDSZ-es képviselőt! Csalás és visszaélés, hamisítás Százmilliós csalással gyanúsítják a tegnap őrizetbe vett VII. kerületi SZDSZ-es képviselőt. Kardos Péter a gyanú szerint óriási haszonnal adott tovább egy kerületi épületet. Az erzsébetvárosi ingatlancsalások újabb fejezete

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy az erzsébetvárosi ingatlanügyek miatt tegnap őrizetbe vették a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának elnökét is, ma pedig kezdeményezik előzetes letartóztatását - tudósít a Kossuth Rádió.

 

Kardos Pétert csalással, közokirat hamisítással és hivatali visszaéléssel gyanúsítják. Fazekas Géza szóvivő rádiónknak elmondta: a gyanú szerint az elnök 95 millió forint kárt okozott az önkormányzatnak egy kerületi ingatlan áron aluli megvételével.

Az erzsébetvárosi ingatlanügynek eddig kilenc gyanúsítottja van. Közülük Gál György, a gazdasági bizottság elnöke és az ingatlan-értékbecslő már előzetes letartóztatásban van.

MR1 Kossuth

2009. 07. 05. 12:52

Miavecz Jenő gondolom Önök is kart-kartbaöltve harcoltak egy demokratikus Magyarországért:

Gál György 1994 óta tagja az SZDSZ-nek, 1999 őszén választották először az erzsébetvárosi önkormányzat szabad demokrata képviselőcsoportjának élére, majd 2006 óta ismét betölti a frakcióvezetői tisztséget. Jelenleg a gazdasági bizottság elnöke, a szociális bizottság valamint a mentelmi bizottság tagja. A kerületben egyébként közismert színfolt legújabb méregzöld Jaguar sportkocsijával

Nagy György az Erzsébetvárosban

A Magyar Narancs [1] az ügyről azt írta, hogy néhány ember éveken át nulla forintért szerzett kizárólagos jogokat az erzsébetvárosi zsidónegyed több ingatlanjának értékesítésére, amit szakértői véleményekkel támasztottak alá. Ezek azt emelték ki, hogy az épületek elavultak, nincs lehetőség a helyreállításra.

Egy bennfentes cégcsoport ilyen épületek vételi opcióját szerezte meg, majd offshore cégeken keresztül adták tovább befektetőknek. A műemlék házakból a befektetők csak annyit hagytak meg, amennyit feltétlenül szükséges: az utcai frontot és maximum egy traktust, a műemléki védelem alatt nem állókból még annyit sem: a lebontott részek helyére soklakásos lakóházat építenek.

Három ház esetében, a Király utca 25., 27. és 29., a Király 27 Kft. szerezte meg a fejlesztési, illetve értékesítési lehetőségeket, a cég pedig a Szijjártó Piroska nevéhez köthető, aki Nagy Györgynek volt a titkárnője és élettársa.

Nagy György az önkormányzat többségi tulajdonában lévő ERLAK Erzsébetvárosi Lakásépítő Kft. résztulajdonosaként egyaránt képviselte az önkormányzatot a bérlőkkel folytatott tárgyalásokon, illetve a projektcég tulajdonosait a befektetőjelöltek felkutatásában. A rendőrségi nyomozás közben elindult, emellett Nagy György a Király 27. ügyvezetőjével nem tudott a korábbiakhoz hasonlóan együttműködni, így háttérbe szorult.

Az önkormányzat 2008 elején felmondta a szerződést, majd pályázaton kínálta eladásra az épületeteket, melyeken addigra perfeljegyzés volt az önkormányzat tartozása miatt. Nagy György a pályázat eredményének kihirdetése előtt az Autóker Holding nevében jelent meg újra az ügyben, a nyertes pedig az Autóker leányvállalata, a Király Developments Kft. lett.

Ajánlata több mint két és félszerese az öt évvel ezelőtti vételárnak, ráadásul fix 600 milliós nyereséget garantál a kerület számára. A bérlői megállapodások megkötésével nagy György újonnan alapított cégét bízták meg.

 

Miavecz Jenő , nem tudom Nagy Györgyöt már szabadlábra helyezték ?

2009. 07. 05. 11:44

"Meggyőződésünk: most vasárnap az SZDSZ-t kell támogatniuk mindazoknak, akiknek fontos a rendszerváltás öröksége és ugyanakkor fontos az is, milyen lesz a holnap Magyarországa."

  http://szadesz.blogter.hu/164548/rendszervaltok_levele_orbannak

Miavecz Jenő köszönjük Önnek, mint az egyik harcos rendszerváltónak a mai Magyarországot. Ön azért nem annyira primitiv , mert a nevét azért le tudta, tudja írni, ez egy komoly hősies cselekedet volt  ! No lássuk mit is értek el a nagy rendszerváltók 20 év alatt:

A bajtársiasság napja http://barikad.hu/node/32000  

elhurcolták a lakossági fórumról a semmit sem vétő gárdistát

http://kuruc.info/r/20/43128/

2009. 07. 04. 11:58

A Szentatya jóváhagyta Meszlényi Zoltán vértanú püspök boldoggáavatását

július 3. 15:15  A Szentatya július 3-án fogadta Angelo Amato érseket, a Szenttéavatási Kongregáció prefektusát, aki előterjesztette a Kongregáció által elismert boldoggá, illetve szentté avatandók névsorát. Közöttük szerepel Meszlényi Zoltán esztergomi segédpüspök is. A hivatalos szentszéki közlemény szerint a pápa felhatalmazta Amato érseket a nevek nyilvánosságra hozatalára.

A boldoggáavatás időpontjáról a későbbiekben döntenek. Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke 2008. június 11-én, az általános kihallgatáson nyújtotta át XVI. Benedek pápának az 1951-ben vértanúhalált halt Meszlényi Zoltán esztergomi segédpüspök boldoggáavatási eljárásának positióját, vagyis végleges összefoglaló dokumentumait.

Meszlényi Zoltán esztergomi segédpüspök életrajza

Meszlényi Zoltán Lajos 1892. január 2-án született Hatvanban. Esztergomban a bencés gimnéziumban érettségizett, majd pártfogója, Vaszary Kolos bíboros hercegprímás, esztergomi érsek Rómába küldte ahol teológiát tanult a Collegium Germanico-Hungaricumban. 1915. október 28-án szentelték pappá.

1917-től Csernoch János bíboros hercegprímás megbízásából a Prímási Palotában dolgozott. 1931-ben lett a főkáptalan tagja, nógrádi és honti főesperes, majd a káptalan helynöke.

XI. Piusz pápa kinevezése nyomán, 1937. október 28-án Serédi Jusztinián bíboros hercegprímás, Breyer István győri megyéspüspök és Kriston Endre püspök Sinope címzetes püspökévé szentelte. Ettől a pillanattól a mindenkori hercegprímás, esztergomi érsek segédpüspöke volt.

Amikor az állambiztonsági szervek Mindszenty József bíboros hercegprímást 1948. december 26-án letartóztatták, majd koncepciós perben elítélték, a kinevezett érseki helynököt, Drahos Jánost pedig megölték, ő lett az esztergomi érseki helynök. Helynöki székfoglalójában szinte ígéretet tesz: „Krisztus hű pásztoraként a hitet és Egyházunk iránti hűséget nem tagadom soha! Isten engem úgy segéljen!"

1950. július 4-én éjjel az esztergomi Prímási Palotában ismét megjelentek az állambiztonsági szervek emberei, és elhurcolták Meszlényi Zoltánt. A kistarcsai internáló táborba került, ahol elkülönítve őrizték és kínozták. A kínzások, ütlegelések és végkimerülés következtében, 1951. március 4-én halt meg. Hamvait a rákoskeresztúri Új Köztemető területén helyezték el. 1966. június 24-én földi maradványait exhumálták, és az esztergomi bazilikában helyezték örök nyugalomra.

Magyar Kurír

2009. 07. 04. 9:14

Töretlen hittel, ember és magyar"


"Hiszek a magyar hősregékben
Egy ezredévnek erejében,
Hiszem létünknek szent csodáit
S titkon vezérlő csillagát;

Hiszem, hogy örökünk e föld itt,
Hogy tündér volt a csodaszarvas,
S Attila pásztorlelte kardja
Valóban Isten kardja volt;

Hiszem Árpádnak hős csatáit,
S hiszem, hogy halmon, rónaságon
Egy-egy sejtelmes fuvalomban
Az ősök lelke lengedez..."


Minden szabad, mi nem árt másnak!
Nem árt Földnek, Égnek,
nem árt más embernek.
Erdők vadainak együttléte erdők törvénye.
Mezők vadainak együttléte mezők törvénye.
Vizek vadainak együttléte vizek törvénye.
Levegőég vadainak együttléte levegőég törvénye.

NE BÁNTS, NE ÁRTS,
ISTÁPOLJ, SEGÍTS!

Két tiltás, két buzdítás,
nem több, nem kevesebb.
Töméntelentörvény
négy IGÉ-ben.
A bölcs ezt fel tudja váltani.
A törvény nem bölcsekért van,
a balgák mankója az, a mécsesük sötétben.
Ahol bölcsen országolnak, ott értik ezt.
Ahol szabadság van, gyakorolják.
Hol van szolgaság?
Ahol szolgaság van a Családban,
szolgaság van a Nemzetségben.
Ahol szolgaság van a Nemzetségben,
szolgaság van a Törzsekben.
Ahol a Törzsekben szolgaság van,
gúzsba kötve görnyednek Népek, Nemzetek!
Ahol ZSARNOKSÁG van,
különválnak VÉTEK ÉS MEGTORLANDÓ cselekedet!
Ott nem a GAZ emberre sújtanak le,
hanem arra, aki valamiért nem tetszik!

NE BÁNTS, NE ÁRTS,
ISTÁPOLJ, SEGÍTS!

Ez minden jó törvény alapja,
a JÓ SZOMSZÉDSÁG TÖRVÉNYE ez.
Bölcsek, írástudók magyarázzák,
Regüsök ezt ríkatják,
Oktalannak okulásra,
bölcsnek gyarapodásra.

2009. 06. 29. 9:34

Szépen indul a nyár - Mi fog fájni július elsejétől?

http://barikad.hu/node/31584

2009. 06. 28. 0:28

remélem, olvastad a hozzászólásokat is....

2009. 06. 28. 0:05

Találtam egy ilyet: 

http://canadahun.com/magyarorszag/die-welt-a-jobbik-nem-egyszeruen-jobboldali-radikalis.html

 

Okos összefoglaló. Mellesleg valóban épp elég gond van Esztergomban magában is.

2009. 06. 27. 23:59

Fiúk, i bele se néztek más fórumokba? Pedig lenne itt aktuális esztergomi téma.

Jogerős ítélet mondja ki: Meggyes félrevezette a képviselőtestületet

2009. 06. 27. 23:47

Soha, soha egy kis göröngyöt innen
Se vér, se alku, se pokol, se ég -
Akárhogy dúl most szent vetéseinkben
Idegen fajta, hitvány söpredék!
E száz maszlagtól részegült világon
Bennem, hitvallón, egy érzés sajog:
Magyar vagyok, a fajomat imádom,
És nem leszek más, - inkább meghalok!"

2009. 06. 27. 22:34

Valóban ez a legnagyobb probléma Esztergomban, hogy Molnár András büntetett előéletű-e vagy sem? Mai politikusaink közül hányan lennének büntetett előéletűek egy elszámoltatás után? Inkább végre az Esztergomban élők kéréseivel, valódi gondjaival kellene foglalkozni a képviselőinknek?

2009. 06. 27. 11:20

Táltosének

Bajnokok vagyunk mi,
Szivárvány-harcosok,
Napkoronás hősök,
Fényes fejedelmek!
Gyógyítók vagyunk mi,
Szív-tüze vitézek,
Vélünk minden ősök,
Sugár-ágú lények!!

Jöttünk tüzet szítni,
Jöttünk reményt vetni,
Jöttünk lángoló szablyával
Homályt széthasítni!
Lelket istápolni,
Borút feledtetni,
Jöttünk sötétség sebeit
Fénybalzsammal fedni!

Jöttünk azért tűzzel,
Folyón jöttünk széllel,
Jöttünk ide együtt- dobbanni
A Föld szívével!
Jöttünk azért tűzzel,
Folyón jöttünk széllel,
Jöttünk ide együtt- dobbanni
A Föld szívével!