A holding tagjai

A holding tagjai

2009. 05. 09. 14:12

Közeledik a helyi népszavazás, itt az ideje, hogy többet tudjunk meg a holdingról, amelynek a tervek szerint tulajdonosai lehetnek a város polgárai.

Hosszú idő után elindult a Strigonium Holding honlapja.

Ma az ott található információk alapján megtudhatjuk végre, melyek azok a cégek, amelyek tagjai ennek a holdingnak.

Strigonium Holdinghoz jelenleg 13 tagvállalat tartozik.

Az Esztergomi Hirdető Kft. fő tevékenységi köre a médiareklám. Ezen felül a céghez tartozik reklámügynöki tevékenység, könyvkiadás, napilapkiadás, napilapnyomás, folyóirat, időszaki kiadvány kiadása. A cég foglalkozik hangfelvétel készítésével, kiadásával, világháló-portál szolgáltatással, PR kommunikációval, fényképészettel, de körei között szerepel a rádióműsor szolgáltatás, egyéb postai, futárpostai tevékenység, újság-, papíráru- és könyv-kiskereskedelem.

Az Esztergom-Mahart Kft. kikötői szolgáltatással és programszervezéssel foglalkozik, míg az EGOM-GAST Kft. közétkeztetéssel.

Az Esztergomi Építőipari Kft. tevékenységi köre igen sokrétű, szerepelnek közöttük építőipari bonyolítási feladatok, teljes körű kivitelezés, műszaki vizsgálat és elemzés, mérnöki tevékenység, tanácsadás, épületbontás.

A Gran Tours Kft. a város utazási irodája, feladata az utaztatás, belépők közvetítése, hozzá tartozik a városi idegenforgalom és városmarketing, valamint marketing koordináció.

Az Ingatlankezelő Kft. ingatlankezeléssel, építményüzemeltetéssel, ingatlan bérbeadással és üzemeltetéssel, saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozik kiemelten.

Az Esztergomi Kegyeleti Kft. temetkezési szolgáltatásokkal foglalkozik, valamint 3 városi temetőt is üzemeltetnek.

A Roma Kht. feladatai közé tartozik foglalkoztatási programok szervezése, munkaerő kölcsönzés és közvetítés, pályázatírás, kézi erővel történő egyéb munkák, fűnyírás, ároktakarítás és illegális hulladéklerakók felszámolása.

A Strigonium Zrt. gazdasági szolgáltatással és ingatlankezeléssel foglalkozik kiemelten, valamint a parkolási tevékenység is a körei közé tartozik.

A Secretar Kft. takarítással, míg a Védvár Zrt. őrzéssel és védelemmel, kamerarendszerek telepítésével és üzemeltetésével, elektronikai és mechanikai vagyonvédelmi rendszerek telepítésével és működtetésével, flottakezelés foglalkozik, valamint távfelügyeletet és kivonuló szolgálatot is tud biztosítani.

A Településfejlesztési Kft. pályázatírással, projekt előkészítéssel és koordinációval, valamint képzéssel és oktatással foglalkozik.

A Zöld-út Kft. parkgondozással, útkarbantartással, kátyúzással, épületbontással, úttisztítással kézi és gépi erővel, valamint téli csúszásmentesítés foglalkozik gépi és kézi erővel. Szintén tevékenységi köre a közúti szállítás és 8+1 fős személyautó bérbeadása.

Cikkünk forrása: www.strigoniumholding.hu

2009. 05. 29. 12:58

Ez érdekes, és a hozzászólás is.

Akkor most ingyen, vagy pénzért?

http://www.egominfo.hu/node/1203

 

2009. 05. 12. 9:04

Amikor hires okos embereket be tudtak palizni azzall, hogy kaptak valami lóvét, de ahhoz számlát kell nyissanak és fizessenek be rá valamit, és megtették ( tegnap, meg ma reggel is volt róla szó a népdobozban (tv),  most meg szaladhatnak a pénzük után, sőt a társaság több lábom állt, és mindegyik lejmolta az embereket, akik mind bedőltek, akkor mit várunk?

2009. 05. 11. 21:02

Szóval úgy gondolod hogy odamész és megveszed az ETV-ét vagy a Hid lapot Hogy minek azt nem tudom de az ötlet jó csak picit problémás mert a város 49% osztana szét a többségi tulajdont mindenhol megtartaná .Ennyire azért nem hülyék.

2009. 05. 11. 7:50

A szavazás előtt nem ártana tisztázni, hogy a kapott részvények adhatók-vehetők-e, mert eddig erről nem láttam sehol semmit( de az is lehet, hogy én voltam figyelmetlen ). Azt sem ártana, hogy ha valaki megfelelő mennyiségű részvényt vásárol össze, az általa kiválasztott céggel lehetséges-e a kilépés a holdingból. Így , helyi szinten, elég komoly cégek tulajdonosává lehetne válni ( pl. egy komplett "médiabirodalomévá" : EHír : TV, újság, reklámtáblák, rádió,honlapok) elég olcsón.

2009. 05. 10. 19:09

Én meg szívesen részt vállalnék a temetkezési vállalkozásban,mivel az köztudottan nyereséges,talán az egyetlen! A veszteséges részeket meg kötelezően tulajdonba adnám a város vezetőinek,kükönösen azoknak akik ezt kitalálták! De amilyen a mi formánk,a plebsznek csak a veszteséges fog maradni,a nyereségesnek meg félő,hogy már megvan a gazdája!

Törölt felhasználó

2009. 05. 10. 16:31

Amikor azt tanácsoltam hogy az élmény fürdő önkormányzati tulajdonrészét sürgősen el kéne adni ,nem egészen arra gondoltam hogy lőcsöljék rá Esztergom lakosaira .Most pedig nagyon úgy néz ki .

Elég vastagon fog a ceruza hirtelen .Mennyire is tervezték ?Mennyi lett a vége ?Mennyiveszteséget termelt eddig?Hirtelen mennyi most a z ára ?És mennyi a valós könyv szerinti értéke?

Miböl gondolja bár ki hogy a városlakók tulajdonában majd nyereséges lesz?Ezt hogy fogják bemesélni a kisnyugdijasoknak meg a nagycsaládosoknak .

Ha már itt tartunk a Szent Miklós Alap kezelését viszont szívesen átvenném ,feltéve ha a pénzmozgásokrol nekem is csak annyit kell közölnöm a várossal amennyit az önkorminak .

Törölt felhasználó

2009. 05. 09. 22:34

Amúgy nem értem én ezt.

Egyik:

www.esztergom.hu oldalon és a hídlapban is ezt írták:

"2008-ban már 14 önkormányzati céget tömörítő cégcsoport" - most a honlapjukon meg 13 cég van, mint a holding tagja.

A másik: a népszavazás a holdingról szól.

Szintén a fent hivatkozott cikkben ezt írják:

"A cégek mellett az értékbecslés szerint bruttó 6,9 milliárd forint értékű Aquasziget Élményfürdő is szerepel az önkormányzati vagyonjuttatásról szóló tervekben. "

Na most akkor mi a fene van? Ezt nem kell megszavaztatni?

Káosz.

Eredeti méret

2009. 05. 09. 21:46

Kell is ennyi irodista, hogy azt a sok referenciát, amivel büszkélkedhetnek, feltöltsék a honlapjukra!

2009. 05. 09. 21:14

Kalandoztam egy kicsit a hírben található linkeken, láttam érdekeset. Az ÉP Kft. honlapján megtudhattam, hogy a cég 35 főt foglalkoztat, ebből 15 fő segédmunkás, 10 fő szakmunkás ( betanított munkás) és 10 azaz TÍZ fő műszaki ( azaz irodai) állomány. A 10 fő műszaki állományban van 1 fő ügyvezető, 1 fő főépítésvezető, 1 fő kivitelezési vezető, 1 fő előkészítési vezető, 1 fő építésvezető, 1 fő műszaki előkészítő, 1 fő gazdasági vezető és 3 ( azaz HÁROM ) fő irodavezető (!!!) akik egyben mérnökasszisztensek is. Ebben az irodában azon az 1 műszaki előkészítőn kívül csak vezetők vannak? Sehol egy beosztott? Hány irodája van ennek a cégnek, hogy egyből három irodavezető is dolgozik itt? :))