Kick Box Felnőtt Magyar Bajnoki forduló esztergomi arany, ezüstérmek
Sport
2009. ápr. 29.

<p>Az elm&uacute;lt h&eacute;t v&eacute;g&eacute;n Mosonszolnokon rendezt&eacute;k meg az idei Magyar Bajnoki kvalifik&aacute;ci&oacute;s sorozat első fordul&oacute;j&aacute;t. Megy&eacute;nk kick boxosai m&aacute;r nagyon v&aacute;rt&aacute;k a megm&eacute;rettet&eacute;st, hiszen az alapoz&oacute; edz&eacute;sek kezdete &oacute;ta ez volt az első orsz&aacute;gos szintű verseny.</p>

 

Eredmények:

 

Semi-contact

 

Nők:

 

50 kg 1.Németh Janka Zoltek SE
55 kg 2.Molnár Mónika Esztergomi KBSE
60 kg 1.Busa Gabriella Esztergomi KBSE

Férfiak:

 

63 kg 1.Hirsch Viktor Zoltek SE
Light-contact

 

 

Nők:

50 kg 1.Németh Janka
2.Kocsis Bianka
Zoltek SE
Dorogi ESE
55 kg 1.Molnár Mónika Esztergomi KBSE
60 kg 2.Busa Gabriella Esztergomi KBSE

Férfiak:

 

63 kg 1.Hirsch Viktor Zoltek SE
69 kg 4.Quintz Norbert
5.Bus András
Dorogi ESE
Esztergomi KBSE
84 kg 1.Novák Jenő
4.Hertlik Péter
Esztergomi KBSE
89 kg 4.Hargitai Viktor Esztergomi KBSE
94 kg 1.Molnár Szabolcs Esztergomi KBSE

 

Szombaton a semi-contact szabályrendszer mérkőzéseit bonyolították le. Ezen a napon csak négyen indultak tőlünk. Nyergesújfaluról Németh Janka és Hirsch Viktor, Esztergomból pedig Molnár Mónika és Busa Gabriella is a döntőbe küzdötte magát!

Németh Janka kezdte meg az aranyérmek gyártását, majd a nem éppen” semi-specialista” Busa Gabi győzött, Molnár Mónikának meg kellett elégednie az ezüstéremmel, a végén pedig az EB- VB-érmes Hirsch Viktor állhatott a dobogó legfelsőbb fokára.

Jól zártuk a napot!

Vasárnap a light-contact mérkőzések következtek. Ebben a szabályrendszerben vannak a legjobb eredményeink. Ennek megfelelően zajlottak a küzdelmek.

A hölgyeknél az 50 kg-osok mezőnyében a nyergesi Németh Janka és a dorogi Kocsis Bianka között dőlt el az elsőség sorsa. Janka rutinosabb lévén magabiztosan nyert, így megszerezte a második aranyérmét.

55kg-ban Molnár Mónika kemény csatában szerezte mag a győzelmet.

60 kg-ban Busa Gabi a többszörös Világbajnok Marton Klárával vívta a döntőt. A mérkőzés végén senki sem tudta kinek a kezét emelik a magasba. Sajnos nem a mi lányunké volt, ám semmi ok az elkeseredésre, hiszen Gabi remekül bunyózott.

A férfiak mezőnyében 63 kg-ban Hirsch Viktor könnyedén győzött, így duplázni tudott.

A 69 kg-ban Quintz Norbert felkészülése nem volt zavartalan, ez meg is látszott a teljesítményén, csak negyedik lett. Ebben a mezőnyben tőle többet vártunk.

84kg-ban világbajnokunk Novák Jenő megszorítás nélkül végzett az első helyen. Ebben a súlycsoportban klubtársa Hertlik Péter szerezte meg a negyedik helyet.

89 kg-ban Hargitai Viktor is elcsípett egy negyedik helyezést.

94 kg-ban Molnár Szabolcs kemény csatákon keresztül jutott a döntőbe. Egy kicsit fáradtan ugyan, de ott is győzni tudott.

(Zrínyi Miklós mesteredző összefoglalója)

(forrás)