Szeretjük-e a Habsburgokat?

Szeretjük-e a Habsburgokat?

Törölt felhasználó
2009. 04. 25. 9:39

Habsburg Ottó meglátogatta a Szent Adalbert-központot április 24. 16:20

A látogatásra április 22-én, szerdán került sor, amikor Habsburg Ottó megtekintette a város nevezetességeit.

Április 22-én, szerdán Esztergomba látogatott Habsburg Ottó, akit Németh József alpolgármester látott vendégül. Az ebédet követően virágot helyeztek el a Mindszenty téren álló Erzsébet királyné-szobornál, majd az alpolgármester, valamint Kolumbán György önkormányzati képviselő társaságában meglátogatták Szent István városának nevezetességeit, köztük a Szent Adalbert Központot.

Habsburg Ottó látogatása végén a Széchenyi téren, a helyi múzeum kőtárában megtekintette azt a XVIII. századi Mária Terézia-szobrot, amit az 1848-as forradalom vihara sodort el Esztergom főteréről, és aminek újraállítását tervezi a város önkormányzata.

Magyar Kurír

Törölt felhasználó

2009. 11. 11. 11:49

Üvözlöm Sámson J Boldizsárt!

A kufsteini táblán dédapám nevét fotozta le.

Többet tudhat meg a dekanycsalad.extra.hu honlapon.

Várom jelentkezését: dekanycskukacgmail.com

 

 

2009. 04. 26. 23:51

A III megvan, (kaptuk a klikkért, ha jól emlékszem) de nyáron nem tudtam rávenni magam, hogy ott üldögéljek előtte. Ez a total war viszont megfogott. Még csak 1754-ben vagyok, de kevésbé agresszív politikával is enyém Európa harmada. Még a húszas évek elején gondoltam egyet, és magamhoz csatoltam egy német fejedelemséget. Erre a volt szövetséges lengyelek nekem jöttek, így kénytelen voltam elfoglalni a fél országot. Aztán velük békét kötöttem, de az oroszok meg a lengyelek megtámadása miatt haragudtak meg, így tőlük is el kellett vennem két területet, mire megbékéltek. Erre berágott valami frissen függetlenedett balti állam, úgyhogy muszáj volt őket is lerohannom. A lengyelek meg bekattantak, és a maradék seregükkel elindultak. Így az egész ország az irányításom alá került. Erre nem sokkal jöttek a szövetséges poroszok, akik felbontották velem az összes diplomáciai kapcsolatot, mert nem támogattam a hollandia elleni háborújukat. 5 éven belül Poroszország is csak egy régió maradt a birodalmon belül. Utánuk jött Hannover és Dánia, mindkettő a tengeri flottájával próbált meg ijesztgetni, a békét pedig elutasították. Úgyhogy most Skandinávia felé vannak a csapataim, Svédország pedig már gyűjti az erőit, az ő érdekükben remélem, hogy nem ellenem.

Szóval én nem vagyok agresszív, de ha elkezdenek b@...tatni... :)

Na off vége, vissza a Habsburgokhoz.

2009. 04. 26. 23:35

Europa Universalis I-ben egyszer volt, hogy a Habsburg birodalmam elfoglalta fél franciaországot, voltak spanyol tartományaim, észak itália, a német fejedelemségek úgy 70%-a, lengyelország teljesen annektálva. Háborúztam az oroszokkal (szövetségi rendszerben voltak Angliával, ami miatt sorra szedték le az amerikai habsburg gyarmatokat), de a törököket elfoglaltam és egészen indiáig nyomultak előre az osztrák seregek.

Szóval jók ezek a játékok:)

Europa Universalis II-ben már lehetett Magyarországgal is játszani, de ilyen fél világ meghódítást ott nem sikerült összehozni még (nehezebb annektálni teljes államokat - kicsit realisztikusabb lett emiatt a játékmenet).

2009. 04. 26. 23:29

Úgyszintén. A magyar nemesség meg bármivé alakul, nem tanul a saját hibáiból.

// Van szerencsém játszani egy olyan stratégiai játékkal, [empire: total war en.wikipedia.org] amiben 1700 és 1799 között irányíthatjuk az akkori nagyhatalmakat. Én persze a Habsburgokat választottam, eddig szép sikereket értem el, egyedül Magyarországgal van folyamatosan gond. Semmi se jó a magyaroknak, minden fejlesztést megkaptak, először nekik húztam fel erődöt, van egyetem, elegendő ipar, fejlett mezőgazdaság, a legjobb utak, békében vagyok a törökökkel, stb. Ez nekik nem elég, legszivesebben függetlenednének, de persze pénzt azt adjak én... Szóval igencsak realisztikus a játék. :)

2009. 04. 26. 23:01

A gondolatfolyam tovább finomodik itt és itt:

konzlib.blog.hirszerzo.hu

konzlib.blog.hirszerzo.hu

konzlib.blog.hirszerzo.hu

Tényleg örülnék, ha el tudnánk itt erről beszélgetni, mert nekem nagyon megragadta ez a mém egy időben a gondolataimat. Csak mondjuk ehhez tényleg el kell szakadni a "két láb jó, négy láb rossz" gondolati síkságáról.

2009. 04. 26. 22:41

Ha a beidézett cikkrészletből nem lenne egyértelmű: osztom azt a nézetet, hogy az magyar népnek az romlását az magyar szűklátókörű nemességnek az nagy tömegei okozták és nem feltétlenül csak a Habsburgok.

2009. 04. 26. 15:16

Azt gondolom Esztergom életében talán voltak magyar királyok akik meghatározóbbak voltak mint Mária Terézia! Mondjuk, I. vagyis Szt István, nincs egy méltó köztéri szobra,vagy Mátyás / az igazságos / akinek Vitéz Jánost köszönhetjük! Vagy IV.Béla,akinek a sírja is valahol Esztergomban van, minden esetre jelentősebbek mint a Habsburgok! Számunkra mindenesetre fontosabbak! Nekik miért nincs a főtéren helyük? Miért épp Mária Terézia a legfontosabb? Vagy a nem királyok közül, Bottyán generális / igen is Kolunbán véleményével ellentétben ő a saját katonái álltal lett Vak Bottyánnak elnevezve,ezt a Hídlap is dukumentálja! / sokkal inkább a fő térre való! De legalább a vár egyik jeles helyére mert az esztergomi vár kapitánya is volt.Vagy hol van táblája Simonnak a tatárjárás idején volt ispán-várkapitánynak?Annak ellenére,hogy ő nem magyar származású,mégis jeles dolgot tett,megvédte a várat!Vagy vannak még az egyháznak is jeles képviselői, akik sokkal többet tettek esztergomért mint akármelyik Habsburg!Legyen szobruk a "H" -k nak is de a fő tér ne az ő számukra legyen fenn tartva ! Mérhetetlen kárt okoztak az uralkodásukkal magyarországnak! Még várjanak!

2009. 04. 26. 11:33

Pont mi, magyarok nem szeretjük őket... Pedig mi voltunk azok, akik képesek voltunk "eladni" az országot még az ellenséges államoknak is, cserébe azért, ha segítenek a többi magyarral szemben. Akkor ne szeressük magunkat se? :)

Eredeti méret

2009. 04. 26. 8:09

Tavaly volt szerencsém Paul Georg Maria Joseph Dominikus von Habsburg-Lothringent, Franz Joseph Otto Robert Maria Anton Karl Max Heinrich Sixtus Xavier Felix Renatus Ludwig Gaetan Pius Ignatius von Habsburg-Lotharingen és Regina von Sachsen-Meiningen hercegnõ gyermekét Esztergom legpatinásabb, azóta már udvari beszállítóvá előlépett órásműhelyében igen közelről "megismerni", és végtelenül közvetlennek tűnt ;)

Ilyen közel Meggyeshez, még ha száz életem lenne, sem juthatnék :(

2009. 04. 25. 21:47

ezzel a mdf végleg elkaszálta magát! ibike taszitott még egy nagyot a lejtőn lefelé guruló szekerükön.

2009. 04. 25. 16:49

Osztrák-Magyar megbékélés?

Nagyon helyes a megbékélés! Azért ha lehet Bottyán helyére mégse Mária Teréziát tegyük!:)

2009. 04. 25. 16:41

Osztrák-Magyar megbékélés?

Tudod, már a március 15-i ünnepségen is itt volt az osztrák konzulátusról valaki, ha jól tudom a 48-as temetőben is kint volt.

2009. 04. 25. 15:49

Szerintem lesz olyan, aki majd gyárt hozzá ideológiát. :)

2009. 04. 25. 12:00

Kedves chavez-morales, igazából nem értem, miért indítottad ezt a topicot.Kell-e, lehet-e egyáltalán szeretni a Habsburgokat? Visszatekintve közös történelmünkre, nem találok okot rá. Ebből következően Mária Terézia szobrának Széchenyi téri újraállításával sem értek egyet. Habsburg Ottónak és főleg ütődött fiának semmi köze nincs a XXI.századi Magyarországhoz, nevetséges, hogy H.György akár még csak szimbólikus szerepet is kapjon egy magyar párt EP listáján.