Tisztesség(es)telen piaci magatartás ?

Tisztesség(es)telen piaci magatartás ?

Törölt felhasználó #47
2009. 04. 23. 12:21

Egy helybéli szolgáltatónál érdeklődtem, van-e lehetőségem az eddigi szolgáltatásukat kiegészíteni.

A profiljukba vágó, komfortnövelő informatikai lehetőséghez szerettem volna jutni, aminek itt a város peremén szűkében vagyunk.

A cég alkalmazottja nem tudta elfogadni igénylésemet az miatt, mert a város valamikor a témában fejlesztéseket tervez, párhuzamos beruházásokra nem ad ki engedélyt.

Szkeptikus vagyok a város szakértelmét illetően, az ez irányú érzéseimet a közelmúlt tényei megalapozzák.

Vajon van-e joga a városnak bár mire is hivatkozva a szolgáltatások terjesztésének korlátozására?

Teheti-e versenymentes klímájúvá a várost csupán a saját (városvezetés) szempontjai érvényesülése érdekében?

Adalék:

net.jogtar.hu

2009. 04. 23. 21:15

Jó pár hónapja hasonlókép jártam én is. Kábeltévét szerettünk volna. A telefonos cégnél csak úgy ment volna, ha az internet csigasebességűre lassul a tévé mellett, mondván , hogy ennyit bír a hálózat, fejlesztés pedig nem lesz. A kábeltévés cégnél pedig azt mondták, ha lehet felejtsem is el, mert amikor az utcát felújították tettek ugyan le csövet a kábeltévének, de vezetéket nem húztak bele, a gödröt betemették, az utat elkészítették mielőtt a szolgáltató átvette volna a csövezést és behúzta volna a vezetéket. A lehelyezett gégecsőben ( valószínű, hogy a munkálatok alatt megsérült) a vezetéket nem tudják végig húzni, az utat pedig nem lehet felbontani.

2009. 04. 23. 20:57

Erről is jókat hallottam:

www.t-home.hu

Esztergomban volt T-Home internetelőfizetésem, semmi gondom soha nem volt vele.

2009. 04. 23. 12:58

A cég alkalmazottja nem tudta elfogadni igénylésemet az miatt, mert a város valamikor a témában fejlesztéseket tervez, párhuzamos beruházásokra nem ad ki engedélyt.

Lehet, hogy csak én nem értem ezt az esztergomi párhuzamosságot (már az istvános énekkarnál is adódott belőle problémám), de hogy lehet egy valami (ötlet by GZ) és egy semmi (valamikormajdaztán városi fejlesztés) párhuzamos?