Mit takarnak a táblák?
Közélet
2009. ápr. 18.

<p>Egy tábla sok mindenre alkalmas lehet, valamire felhívhatja a figyelmet, de valamit el is takarhat. Esztergom városvezetésének kényszeres másra mutogatási vágya ismét materializálódott, most éppen az állami kezelésben lévő utak mentén.</p>

Betudhatjuk a táblákat természetesen a kampány részeként is, de elgondolkodhatunk azon, hogy mi az a "fontosabb" dolog amiről el kell velük terelni a figyelmet?

Lássuk be, lenne miről: pl. a hűtlen kezelés gyanús mélygarázs ügy, a kórházberuházás máig tisztázatlan felelőssége, az NBH nyomozása államtitoksértés ügyében, és hosszan sorolhatnánk a példákat. De hogy egy könnyebben megfogható dolgot is írjak: pl. ugyan ilyen problémás ügy a városi kezelésben lévő utak, mint a Jókai utca tengelytörő állapota!

Persze könnyebb egy táblával mutogatni valakire!

Természetesen megkérdeztük a kátyús utak fő felelősének tartott MSZP esztergomi frakciójának vezetőjét Nyíri Attilát is, hogy mi a véleménye az Esztergomban megjelent új táblákról?

Kérdésre válaszolva Nyíri Attila elmondta, hogy láthatóan megkezdődött a választási kampány Esztergomban. „Remélem, hogy a táblákat kihelyező személyek figyelembe vették, sőt engedélyt is kértek a táblák kihelyezéséhez, ezáltal betartva a szigorú táblakihelyezésekről szóló önkormányzati rendeletet. Mint helyi képviselő bízom abban, hogy a táblák elkészítése és kihelyezése nem került az esztergomi adófizető polgárok egyetlen adóforintjába se.

Azt gondolom, hogy a városvezetésnek normális, korrekt kapcsolatot kellene ápolnia az állami cégekkel, mint pl. a közútkezelővel. Így érdemben lehetne tárgyalni az elvégzendő feladatok fontossági sorrendjéről, és akkor már tudhatnák, hogy például a reptérnél már elvégezték az útjavításokat.

Végül, pedig javaslom Meggyes Tamásnak, hogy készítsen „Köszönjük Dr. Tittmann Jánosnak és Winkfein Csabának!” feliratú dicsérő táblákat, és azokat helyezze ki, például a Széchenyi térre, az élményfürdőhöz, az épülő szállodák elé, vagy a Prímás Pince elé, a Hittudományi Főiskola és a Bánomi áttöréshez is, illetve a különböző városi utakhoz is, amelyek jelentős hazai és uniós forrásból valósulnak/valósultak meg.”

(forrás)