Még nincs meg a pénz a Mária Valéria Hotelre
Közélet
2009. ápr. 14.

<p>Az ETV riportot közölt a Mária Valéria Hotel beruházójával, Gimesi Sándorral. A szálloda épül, de a finanszírozás még nincs száz százalékban lefedve. A nyitás időpontja a banktól függhet.</p>

Mint azt a riportban a Giegler Kft. tulajdonosa elmondta, ha a bankkal sikerül néhány hónapon belül megegyezni, akkor elképzelhető, hogy szilveszterkor vagy január-februárban megnyílhat a hotel.
A negatív forgatókönyvről az ETV riportere nem kérdezte Gimesi Sándort.

A rövid műsorból megtudhattuk még azt, hogy a szerkezet építése ( amelyre 11% EU támogatást kaptak, 250 millió forint értékben) június közepéig elkészülhet, valamint fény derült arra is, hogy „az Önkormányzat ezt a hotelt előszeretettel támogatja”.
Megjegyezném: ezt észrevettük!

A dolgozók felvételét még nem kezdték meg, de mintegy 50 szakmában keresnek 90-100 embert, a takarítótól a recepciósokon át egészen a kertészekig. A munkaerő felvétel pontos időpontja a bizonytalan nyitás miatt még sajnos nem tudható.

A Hotel vendégeit a konferanciaturizmusból, valamint az ipari parkba érkező üzletemberekből szeretnék főképpen megteremteni, de ezen kívül számítanak még a szervezett és egyéni turistákra és az Aquasziget csáberejére is.

Egyetlen kérdés maradt már csak nyitva bennem: Kicsoda a szőke hölgy?

Az ETV videója: www.etvonline.hu

(forrás)