Génmanipulált élelmiszerek

Génmanipulált élelmiszerek

Törölt felhasználó #47
2009. 03. 29. 13:15

Vannak kényes témák, amik az újságok olvasása közben előkerülnek.

Nagy a dilemmám a téma végig gondolása során, mi lenne jobb?

Ha engedélyeznék és elterjedne, vagy ha végérvényesen betiltanák a génmanipulációt az élelmiszerek előállításakor?

www.stop.hu

Egy szempontot mindenki figyelmébe ajánlok: mi a jobb pl. az afrikai éhezőknek, az egészségtelen táplálkozás, vagy az "egészséges" éhhalál?

2009. 03. 31. 18:13

Még valami a hormon kezelt és génmanipulált élelmiszerek olyan elváltozásokat okoznak az emberi szervezetben, ( Pl. elhízás amelyek nem kezelhetők, csak plasztikai sebészettel) A genetikai változások évszázadokon keresztűl alakulnak ki és történnek meg ( ha a folyamat természetes úton zajlik) ha beavatkozunk az egyik genetikai folyamatba a többibe is be kell és így tovább. A végén kész a káosz. Nem értem kinek s miért jó ez. Vagy az emberiség pusztítása a cél???

2009. 03. 31. 13:15

Mezőgazdaságban/biológiában nem (sem) vagyok otthon, de azt azért gyanítom: attól, hogy M.o.-on génmanipulált növényeket termesztünk, még nem fog kevesebb afrikai éhenhalni. Abban az országban, ahol az utóbbi 2 évtizedben ennyi termőföld hever parlagon, nem hiszem, hogy ez az "éhezős" indok megállná a helyét.

2009. 03. 29. 22:15

Nem csak ezeket színezik kárminnal, elég sok mindenbe kerül egy kis "természetes színezék". :)

A GMO-hoz csak annyit, hogy az is jelentősen befolyásolja a növények génállományát, amit rászórunk. No meg ami a talajba kerül, amit "természetes úton" tenyésztünk ki, stb. Itt csak azon van a kérdés, hogy közvetlenül bele kell-e nyúlni a természetbe. Persze, hogy nem.

2009. 03. 29. 20:34

Pontosabban Tudatos Vásárlók Egyesülete:) Csak egy mondat a Danone-hoz: ha megnézitek, az összetevők között, főleg epres, meggyes joghurtban találni egy olyan elnevezésűt, hogy kármin. Környezetemben többen leszoktak róla, amikor megtudták, mi az. Tehát kármin=nőstény vértetvek őrleménye. Jó, mi?

De nem akarom elvinni a fórumtémát. Én nem hiszem, hogy az egészségtelen táplálkozást kiválthatja az egészséges halál. Mert ugyanaz. www.tudatosvasarlo.hu