Meggyes for president!
Közélet
2009. márc. 28.

<p>Annyi feleslegesen meglebegtetett név után, ne féljünk kimondani: egyetlen ember alkalmas a jelenlegi helyzet kezelésére: Meggyes Tamás. Legyen Magyarország miniszterelnöke ő!</p>

Meggyes érdemeit hosszan lehetne sorolni.

Ő volt az, aki megállította Esztergom kapujában a válságot. A válság jött, sőt már rugdalta Esztergom kapuit, ám Meggyes városőrei két gombóc vanilia fagyi közt felfigyeltek erre! A betörő válságot Suzuki SX4-ükből kipattanva felszólították, hogy azonnal fejezze be ezen tevékenységét, mert ellentmond Meggyes parancsának: itt válság nem lehet! Ám a válság nem tett eleget ezen felszólításnak.

A város őrei sün alakzatba fejlődve megpróbálták feltartóztatni őt, közben parancsnokuk lehallgatásbiztos mobiltelefonján – a szolgálati utat betartva – értesítette városunk harmadik legnagyobb emberét, Németh Józsefet. Német nem volt rest, azonnal felhívta Knappot – a város második legnagyobb emberét –, mondván neki: „Jánosom, itt a válság! Én nem tudok mit kezdeni vele, állítsd meg, mielőtt Tamás megtudja!”

János kicsit gondolkodóba esett, de megtalálta a legjobb megoldást: díszmagyarba öltözött, beigazította egyedire sikerült frizuráját és a válság arcába olvasta március 15-re írt beszédét, amelyet alapvetően Meggyesnek írt valamelyik bértollnoka, de Tamásnak nem tetszett, mert nem szerepelt benne Horváth Mihály neve semmilyen negatív kontextusban, ezért Knappra hagyta az elszavalását.

A válságot nagyon nem zavarta a beszéd. Ő sem értette. Valószínűleg a felolvasást tartó Knapp sem, mert a következő Hídlapban lehozták, mint rejtvényt. A beszéd értelmét megtalálók közt Meggyes Tamás: A családi béke című – még meg nem jelent – verseskötetét fogják kisorsolni.

Knapp, amikor ráeszmélt kudarcára, felhívta a város legnagyobb emberét. Mivel a legnagyobb ember mobil telefonszáma olyan titkos, hogy még saját magának sem árulja el, így a városháza központi számán próbálkozott Jánosunk, Esztergom második legnagyobb embere.

A beszélgetést ismeretlen személyek rögzítették.


-Esztergom Önkormányzat.
-Jani vagyok, a legnagyobb emberrel szeretnék beszélni.
-Kapcsolom. (hosszan kicseng)
-Gulya.
-De én Meggyessel akartam beszélni.
-Nekem azt mondták, hogy a legnagyobb embert keresik. Tanakodtak, de Morvay-t verem vagy 5 kilóval. De kapcsolom. (hosszan kicseng)
-Takács.
-Meggyessel szeretnék beszélni.
-A polgármester úr senkinek nem nyilatkozik.
-Jani vagyok!
-A Cserép?
-A Knapp.
-Ilyen vörös métellyel fertőzött, kútmérgező próbálkozásoknak nem dőlök be. - mondta Takács és lecsapta a telefont.

A város második legnagyobb embere így kénytelen volt személyesen felkeresni a város legnagyobb emberét. Könnyen átjutott a beléptető rendszeren. A hivatal munkatársai minden porcikáját ismerik, egy jóakarójának köszönhetően.


-Tamás, itt a válság! Cselekedned kell, itt már csak Te tudsz megoldást találni.
-Fogjuk a Nyírire!
-Mint az iskolabuszt?
-Az nem a Miavecz volt?
-Nem, az a sofőr.
-Bmeg... Odamegyek. Honnan ismerem meg?
-Nagy.
-Az apósod?
-Nem, a válság.
-Elintézem.

És elintézte. Napokon belül mélygarázs nagyhatalommá vált Esztergom.

Már ezen rövid leírásból is a napnál világosabban kitűnik: Magyarország egyetlen esélye: Meggyes Tamást a miniszterelnöki székbe! (Állítólag egyszer a plenáris ülés szünetében kipróbálta és kényelmesnek találta!)

Egyéb érdemei közül ki kell emelnünk: méltó módon tudja gyurcsányi utat követni, hiszen abban is egyezik a véleményük, hogy a bíróságok és az ügyészség pártirányítás alatt áll. Ezek mellett ne feledkezzünk meg az adósság felhalmozásában szerzett elévülhetetlen tapasztalatairól. Ez a rendkívüli államférfi valószínűleg be tudná magyarázni még az IMF-nek is, hogy az annyi az nem is annyi és a sok az tulajdonképpen éppen hogy kevés. Valószínűleg a bankok többsége – a mélygarázson és egyéb ingatlanokon, széljegyzetként odabiggyesztett jelzálogjogért – akár még ingyen is biztosítana sok-sok pénzt nekünk.

A Meggyes-féle gazdaságpolitika első tézise szerint amit megveszünk az máris gyarapítja a vagyonunkat. A második tézis szerint pedig az adósságunkat is. A harmadik tézis pedig kimondja: ez minket abszolút nem érdekel, mert amikor mindezt vissza kell fizetni, mi már biztos helyen leszünk.

Aki mindenzt nem így gondolja, az a Meggyes-féle tézisek negyedik pontja szerint nem más mint hülye!

Még egyszer mondjuk ki: Meggyest a miniszterelnöki székbe.

Használjuk fel az EHÍR tábláit ennek hirdetésére! Tamást minden táblára! Mondja meg minden média: nincs válság! Csak ellenségek vannak! Tamás tudja. Mindent tud. Az ellenségei nevét is tudja. Ha kérik, ha nem: bátran le is buktatja mindet! Bátor ember! Az ő kezébe kell adni az országot! Esztergom, Szent István városa, első királyunk jogán ezt predesztinálja számára!

Zengjen a dal keresztül völgyeken és hegyeken. A városmegye királyt adott országunknak! Ja nem, bocs: még csak miniszterelnököt! De a királyság sem elérhetetlen, hisz akinek egy SZMSZ nem akadály, az az Alkotmánnyal sem fog sokat vacakolni. Az égi jelek megvannak erre. Tudja meg az ország: Esztergomban új időszámítás vette kezdetét november 9-én, amelyet megerősített az óraátállítás március 27-én. Idén pedig épp most állítjuk át az órákat. De ez nem is lényeges.

November 9! Ez a bűvös dátum! A jel. 1799-ben ezen a napon került hatalomra Bonaparte Napoleon. Másnap katonáival szétkergeti az ötszázak tanácsát, és mint első konzul ő lesz Franciaország diktátora.

1867-ben ezen a napon állították vissza Japánban a császárságot!

1938-ban A Kristály-éjszaka napja ez. Náci rohamcsapatok zsinagógákat, zsidó üzleteket gyújtanak fel Németország és Ausztria városaiban.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy szintén november 9-én született Popper Péter pszichológus is.

Aki ennél több égi jelre vár, az mind-mind városunk és országunk boldogulásának ellensége!

Végezetül meg kell osztanunk a várható kormánynévsort is. A már ismert nevek:

Miniszterelnök: Meggyes Tamás
Kancelláriaminiszter: Knapp János Pál
Külügyminiszter: Németh József
Igazságügyi miniszter: dr. Kolumbán György
Egészségügyi miniszter: dr. Osvai László
Szendvicsügyi miniszter: Pócsföldi József
Pálinkaügyi miniszter: Mihályi László
Közlekedési miniszter: Pataki István
Oktatási miniszter: Kurnász László
Pénzügyminiszter: Kiss Tamás
Titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter: Morvay Tamás
Üzemi tanácsokért felelős tárca nélküli miniszter: Petróczy Gyula
Tárca nélküli miniszter: Petrovics János
Kormányszóvivő: Takács István

(forrás)