Gulya úr veres ülepű ördöge!
2009. márc. 24.

<p>No, tetszik látni, ez tényleg méltatlan Esztergom városához!</p>

Na tessék, megint lejáratták a várost, írja egy „független” újságíró, Gulya úr! Mit is ír az említett úr a Hídlap című politikailag „semleges” hetilap oldalain? Ezt írta Gulya úr:

„Nos ilyen-szerintem: minősíthetetlen- megvezetést (hatásvadászatot) hajtott végre Kárpáti György és a Mozinet Kft., amikor azt hazudta, hogy az esztergomi mozi bezár. Ez a tett azért nehezen minősíthető, mert újra csak „ veres ülepű ördögként” jelent meg a médiában Esztergom.”

Attól most tekintsünk el, hogy pár sorral odébb saját állítását cáfolva írja Gulya úr: „fog működni mozi Esztergomban,”

Tehát a jövőbe helyezi a mozi működését!

Nézzük el neki ezt a kis ellentmondást, mert ez nem érinti azt a lényeget, ami miatt nekiláttam irományomnak.

Ez pedig nem más mint az, hogy ki is járatja le Esztergom városát megint?

Gulya úr szerint az, aki elmondja, hogy az esztergomi mozi bezár, mert elbontják az épületet, ahol működött, és az illető kifejti azt is, hogy az említett bezárás ügyében szeretett volna beszélni a polgármesterrel, de az nem volt hajlandó fogadni, ( gondolom féltette tiszta szobáját a „sáros” cipőtől) az lejáratja a várost!

Tehát a fenti hír megjelenése a híradásokban lejáratta, mi több” (gy) alázott meg minden itt lakót! (Ej, ej Gulya úr, ha hiszi, ha nem, a városvezetés nem azonos a város lakóival! Szerencsére, mert akkor a föld alá süllyednék szégyenemben!)

Én szerintem az járatja le Esztergomot, illetve annak vezetését, amikor azt mondja a város polgármestere a polgárok egy részére, hogy hülye, és még büszke is a mondatára!

Nem egy igaz hír megjelenése az, ami a várost lejáratja, hanem az, hogy nem találni egy a kornak megfelelő, kulturális feladatokat ellátó épületet a városban!

De említhetném azt a testületi ülést is, amely során a polgármester, minősíthetetlen szavakkal rágalmazta, természetesen teljesen alaptalanul, a testület néhány tagját!

Nem az járatja le a várost, ha megjelenik valóságot bemutató hír országosan, mint történt annak idején a Szent István Gimnáziummal kapcsolatban! Nem, mert az a híradás minden tekintettben megfelelt a valóságnak, és bemutatta, milyen hibákat követett el a városvezetés!

Az viszont igenis rossz fényt vet a város elöljáróira, hogy amikor egy ünnepi beszédet kell megfogalmazni és elmondani március 15. alkalmából, a polgármester-helyettes sem megfogalmazni nem tudja az elmondandó szöveget egyértelműen, (mellesleg bődületes szamárságokat állítva) sem pedig felolvasni nem tudja folyamatosan!

Nem az lejárató dolog, ha a város vezetését bírálják azért, mert a pénzbeli büntetéseket is vállalva, (természetesen a városlakók adóiból) nem hajlandó az önkormányzati többség a bíróság jogerős ítéleteit azonnal végrehajtani!

Viszont az ugyancsak méltatlan egy város polgármesteréhez vagy az önkormányzati többséghez, ha egy díszpolgári cím adományozása során arra is lusták, hogy a jelöltet méltató szavakat megfogalmazzák! Ehelyett szó szerint kimásolják a Wikipédia ide vonatkozó részeit!

Megdöbbentően elkeserítő, amikor a város polgármestere, más ésszerű, időben kinyilvánított véleménye nem lévén, nagy nyilvánosság előtt” kutyaütőknek” nevezi a nálánál sokkal felkészültebb, volt tárgyaló partnerét!

Igen higgye el Gulya úr, ezek a lejárató dolgok, és még az is, hogy az Ön által említett Babits emlékkönyvet, amit Ön szerkesztett, képesek voltak nem egy nyelvtani hibát elkövetve kiadni!

No, tetszik látni, ez tényleg méltatlan Esztergom városához!