Meggyes privatizálna

Meggyes privatizálna

2009. 03. 19. 22:59

Kampánykérdésekben semmi sem drága. Elvesznek az elvek is. Meggyes szolgai módon másolja le a kormány és Gyurcsány Ferenc PR fogásait. Nagy valószínűséggel ismét népszavazhat Esztergom. Most éppen a városi holding részvényeinek magánkézbe adásáról.

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Önkormányzat a városi holding részvényeinek meghatározott részét ingyenesen vagy rendkívül kedvezményesen átadja az esztergomi polgárok részére? – így fog szólni az a kérdés, amelyre az Európa Parlamenti választásokkal egyidőben válaszolhatnak Esztergom polgárai. Meggyes ismételten egy országos választásra ültette rá saját kezdeményezését, hogy némi esélye legyen az eredményességnek.

Két dologról lehet még érdemes beszélni:

A városi holding 2007-es mérlege 69 millió forintos veszteséget mutatott, a 2008-as mérleget még halandó ember nem látta. Ezt a városi „vagyont” szeretné Meggyes szétosztani a NÉP között. Akár ingyen is.

A Fidesz többször és több helyen is nyíltan jelezte: nemkívánatosnak tartja a privatizációt, ennek leállítására még a népszavazási kezdeményezés is szóba jött néhány évvel ezelőtt. Legutóbb az Új tulajdonosi program-ot bírálták erősen. Ahogy a fideszes Márton Attila fogalmazott: „az Új tulajdonosi program nem több, mint pr-akció, a "miniszterelnöki ötletelés" része, mert nem veszi figyelembe a valós gazdasági és társadalmi állapotokat. Az Új tulajdonosi program alapvetően elhibázott, mert az embereknek nincs pénzük, és a vállalkozások nem működőképesek.” Ezenkívül azt is kérdésként fogalmazta meg, hogyan lehet bármiféle tulajdonosi felelősséget szóba hozni, ha a kisrészvényesek semmilyen befolyással nem lesznek egy nagy cég működésére.

A jelek szerint ismételten elmondhatjuk: Meggyes szembe megy a Fidesz álláspontjával.

2009. 03. 20. 19:23

Az egominfó újabb adalékkal szolgált: az előterjesztő nem a polgármester volt, hanem 9 fideszes képviselő.

egominfo.hu

2009. 03. 20. 15:22

Milyen érdekes lesz, amikor egy építő iparban érdekelt ( azért írom ezt, mert a Fürdő Építő nem rég hirdette magát a Hídlapban) elgondolkozik, hogy mi a jó, ha sikeres a város tulajdonában lévő versenytárs vagy ha nem....

2009. 03. 20. 12:05

elmélkedjünk! Képzeljük el, hogy a Nép megszavazza a kérdést. ekkor a Srigónium mondjuk minden lakosnak kiad egy városi részvényt, mondjuk ötezer forint értékű részvényt díjmentesen, hogy a városlakó jól járjon. Ezután, hogy a Strigóniumnak ez ne okozzon vagyonvesztést, a város kifizeti a részvények árát a Strigóniumnak, 30 000 x5000 ezer forintot, és láss csodát, az eddig ráfizetéses Strigónium fényesen nyereségessé válik, ami nyereséget aztán el lehet költeni "valamire", és persze mindezt a város lakóinak akaratából, és érdekébe. Kónbácsi mondaná: ügyes!

2009. 03. 20. 11:07

Majd a részvényesek nyakába lehet varrni a veszteségességet.:)

2009. 03. 20. 11:01

Nézd a jó oldalát. Legalább egy fokkal konkrétabb, mint az "akarod-e, hogy gyorsuljunk" tavalyi kérdésköre...

Más kérdés, hogy Strigonium részvény akkor se kéne, ha fizetnének érte, hogy átvegyem.