Meggyes privatizálna
Gazdaság
2009. márc. 19.

<p>Kampánykérdésekben semmi sem drága. Elvesznek az elvek is. Meggyes szolgai módon másolja le a kormány és Gyurcsány Ferenc PR fogásait. Nagy valószínűséggel ismét népszavazhat Esztergom. Most éppen a városi holding részvényeinek magánkézbe adásáról.</p>

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Önkormányzat a városi holding részvényeinek meghatározott részét ingyenesen vagy rendkívül kedvezményesen átadja az esztergomi polgárok részére? – így fog szólni az a kérdés, amelyre az Európa Parlamenti választásokkal egyidőben válaszolhatnak Esztergom polgárai. Meggyes ismételten egy országos választásra ültette rá saját kezdeményezését, hogy némi esélye legyen az eredményességnek.

Két dologról lehet még érdemes beszélni:

A városi holding 2007-es mérlege 69 millió forintos veszteséget mutatott, a 2008-as mérleget még halandó ember nem látta. Ezt a városi „vagyont” szeretné Meggyes szétosztani a NÉP között. Akár ingyen is.

A Fidesz többször és több helyen is nyíltan jelezte: nemkívánatosnak tartja a privatizációt, ennek leállítására még a népszavazási kezdeményezés is szóba jött néhány évvel ezelőtt. Legutóbb az Új tulajdonosi program-ot bírálták erősen. Ahogy a fideszes Márton Attila fogalmazott: „az Új tulajdonosi program nem több, mint pr-akció, a "miniszterelnöki ötletelés" része, mert nem veszi figyelembe a valós gazdasági és társadalmi állapotokat. Az Új tulajdonosi program alapvetően elhibázott, mert az embereknek nincs pénzük, és a vállalkozások nem működőképesek.” Ezenkívül azt is kérdésként fogalmazta meg, hogyan lehet bármiféle tulajdonosi felelősséget szóba hozni, ha a kisrészvényesek semmilyen befolyással nem lesznek egy nagy cég működésére.

A jelek szerint ismételten elmondhatjuk: Meggyes szembe megy a Fidesz álláspontjával.

(forrás)