Elszámoltatás Esztergomban

Elszámoltatás Esztergomban

Törölt felhasználó
2009. 03. 15. 21:04

Ma, 2009. március 15-én, a város hivatalos ünnepségén Knapp János alpolgármester mondott ünnepi beszédet.

Azzal most nem foglalkoznék, hogy saját gondolatok híján újra csak idegen szöveget olvashatott fel, hiszen komoly erőfeszítésébe került a szöveg felolvasása./ De sokan drukkoltunk neki, és csak a végére ért. /

Amiért egyáltalán szót érdemel ez az egyébként méltán feledhető, kényszerű kis intermezzója életünknek, az Knappnak „gondolatai” az elszámolásról. Ahogyan azt felolvasta, a „… Belső, hatalomtól tébolyult vezetők akadályoznak, tesznek tönkre bennünket . / Gondolom itt a magyar népre utal / DE. Szerencsére, ahogyan azt sikerült kisilabizálnia a papírról, „.. Ők és országos és helybéli csatlósaik, ha előáll az idő-e felől nem lehetnek kétségek-, késznek kell lenni az elszámolásra.

Valamivel később e nemzetrontóknak címezve olvassa: „ … Ne legyenek illuzióik. Bekövetkezik az elszámolás. Minden fondorlatos ármánykodásért, gaztettért fizetni kell. Országosan is, helyben is…”

Bevallom kicsit elbizonytalanodtam. Ez akkor történt, amikor sikerült némi magyarítás után érthetővé tenni a magam számára a szöveget.

A kérdés, amely azóta nem hagy nyugodni az, hogy akkor most ki számoltat el majd kiket itt, Esztergomban?

Mert:


- A képviselő-testület ellenzéki tagjai / szocialisa, szabad demokrata, demokrata fórumos , a Vállalkozók pártjából delegált, valamint a civiliek által a testületbe juttatott képviselők / és a szeretgomos internetes közösség döntő része jó ideje emleget elszámolást az esztergomi fideszes többség gyanúsnak tűnő döntései kapcsán. Az eltékozolt milliárdok kapcsán. Bizonyos, jól körülhatárolható döntések motivációja kapcsán.

- A helyi Fidesz fentebb említett, kimagasló képességű szónoka a helyi fidesz nevében ígért elszámoltatást a fényes jövő/ ahogyan azt héthatárban ismerik, a Gyarapodás Programja/ építését gátlók setét helyi hordáinak.


- Ugyanakkor a nemzeti radikálisok, a nemzet virágai, a bokréták a kalapon, helyi legesleg magyarjainak is tetszik ez az „elszámoltatósdis” játék. Ők mind a magukat szerintük tévesen „ararnyembernek” vallókat, mind az első csoportba tartozó, magukat szerintük igen tévesen magyarnak és esztergominak valló ellenzéki képviselőket is elszámoltatnák.

Szerintetek ki fog és kiket itt, Esztergomban elszámoltatni?

2009. 03. 24. 19:47

Kedves fórum Társak! a szigorú magánvéleményem szerint,amely nem foglalkozik most semmi féle törvényes lehetőséggel, elszámoltatás politikai értelemben itt és most csak egy hiszékenyeknek szánt lózung! Semmi más.Egy jól hangzó blöff! Ami elszámoltatás talán mégis megtörténik,az viszont köztörvényes büncselekményekből kifolyólag lesz,ha egyáltalán majd azokat valaki tudja bizonyítani! Elgondolásom alapja,az óriás kerék effektus, mi szerint egyszer lenn,egyszer fenn! Aki hatalmon van tetteivel precedenst teremt, amit alkalom adtán majd őrá is ráhúznak! Mivel köztudott,hogy makulátlan ember, főleg ha hatalmi helyzetben van, ollyan nincs,nem volt és soha nem is lesz! Mindent elmondhatunk róluk,de azt nem,hogy olyan törvényt hozzanak, aminek alapján saját magukat hozzák a változások után kínos helyzetbe!

2009. 03. 16. 20:55

"Remélem a választásokig elég lesz az idő arra, hogy végre mindenki ráébredjen:

a császár meztelen..."

Őnnek igaza van , de sajnos a puszta felismeréssel sokra nem megyünk . Egy évvel a választások előttsem az ellenzéknek sem a függetleneknek sem a civileknek nincs egy normális hiteles jelöltjük

Majd a választások előtt két héttel kihúznak néhény nevet a kalapbol és szépen bebuknak .Ez a csürhe meg érdektelenség okán 80-120 szavazatokkal marad a helyén aminek csak annyi haszna lesz hogy a sz.......nem lesz kire kenni.

2009. 03. 16. 19:22

„… Belső, hatalomtól tébolyult vezetők akadályoznak, tesznek tönkre bennünket .

Teljesen igaza van Knapp mesternek /vagy annak akinek a szövegét felolvasta/. El kellene számoltatni Őket!

Sajnos "logice" kollegának is igaza van. A jelenleg Esztergomban hatalomban lévők csak politikai felelősséget vállalnak azáltal, hogy a következő választáson esetleg nem Őket választják meg, de a gazdasági hibákért , amivel Esztergomot a mérhetelen adósságba taszították,már nem fogják a felelősséget vállalni. Lehetséges, hogy a "MI TOMIKÁNK"-nak most jutott el a tudatáig ez a lehetőség?....ezért lehet egyre kevesebbszer látni Őt a nyilvános eseményeken?...kivéve persze a városőrség alakulását.

2009. 03. 16. 18:16

Sajnos az esztergomiak nagy része még mindig szemellenzőn keresztül szemléli a napi eseményeket, és szent embereknek hiszi az említett Fideszes urakat.

Hiába... a tálalás, a cicoma még mindig sokakat megtéveszt.

Remélem a választásokig elég lesz az idő arra, hogy végre mindenki ráébredjen:

a császár meztelen...

2009. 03. 16. 10:14

Látványos dolgokra ne számitson senki .Az ország alkotmányának és közigazgatási törvénynek az a legnagyobb hibája hogy ezt nem is nagyon teszi lehetővé . Ebben az orszégban politikai tetteiért kit vontak felelőségre az elmult 60 évben?Jó ha ötöt feltudok sorolni. Azok is inkább köztörvényes bűnökért ültek, még tán Szabadira sem húzták rá a hűtlen kezelést .Amíg az önkorményzatok maguk alkothatnak rendeleteket a működésükhöz addig ez nem is lesz másként.Addig bizony a Meggyesek és Kolumbánok eltünnek a kollektiv felelőség mögött és jöhet bár ki nem todja felelőségre vonni mert nincs hozzá jogalap .Ki van ez találva uraim .

2009. 03. 16. 8:32

Pl. A városfejlesztési bizottság volt elnökét és azokat, akik kinevezték oda!

2009. 03. 15. 21:42

Aki mindezen össznépi adok-kapok végén talpon marad.