Péntek 13.
Gazdaság
2009. márc. 13.

<p>Ezek a fiúk nem babonásak! Az UD közeli North Atlantic Protector Kft-vel közösen alapított Védvár Zrt. városőrsége péntek 13-án, 13 órakor tartja megalakulásának ünnepségét az esztergomi Polgármesteri Hivatalban.</p>

Van annak egyfajta bája, hogy Meggyes Tamás polgármester köszöntője után beszédet mond Morvay Tamás, a Védvár 2008 Zrt. vezérigazgatója (Az UD Zrt felügyelőbizottságának tagja) és Varga Ferenc Csaba rendőr alezredes, az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetője.

A HVG épp a legutóbbi számában számolt be arról, hogy az UD-csoport utolsó végvára az esztergomi Védvár Zrt. A város nem is sajnálja a pénzt a közös gyermek felnevelésére. Tavaly 215 millió forint közpénz csorgott a városi költségvetésből a közös cégbe, idén pedig mintegy 111 milliót fordítottunk a városőrség felállítására.

Az nemzetbiztonság eközben pedig rendületlenül nyomoz. Ahogy Szilvásy sajtóközleménye is tudatta: "a Nemzetbiztonsági Hivatal feljelentésére indult büntető eljárás a rendőrség és az ügyészség összehangolt munkája esetén már rövid távon is eredményekkel járhat. Ennek konkrét bizonyítéka az ún. esztergomi szál, amelyben az NBH a múlt év őszén feljelentést tett: eszerint az érintett céggel kapcsolatban álló személyek illegálisan jutottak mobiltelefon híváslistákhoz."

Az esztergomi szállal kapcsolatban Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere, mint lehetséges felbujtó lett megnevezve.

Forrás: meggyesahibas.blog.hu

(forrás)